444 40 09
« Geri Dön

‘SABAHLEYİN SICAK BİR ÇORBA İÇMEK ÇOK DEĞERLİ’

Pazarcı esnafı sabahları yapılan çorba ikramından memnun kaldı
Haber Tarihi: Wednesday, November 2, 2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin havalarin sogumaya baslamasiyla birlikte sosyal belediyecilik anlayisiyla pazaryerlerinde basladigi çorba ikrami pazarci esnafini memnun etti. Pazarci esnafi, sabahleyin kahvalti yapma imkâni bulamadiklarini ifade ederken, ikram edilen sicak çorbadan alan vatandaslar bu hizmet için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Havalarin sogumaya baslamasiyla birlikte baslanan ikramdan alan ve 20 senedir pazarcilik yaptigini belirten Celal Özkan “Özlem Çerçioglu’nu çok seviyoruz. Bu yapmis oldugu hizmetten dolayi çok tesekkür ederiz. Çorbayi da mükemmel yapmislar. Bunun sayesinde sabahleyin içimiz isiniyor. Biz sabahleyin kahvalti yapamiyoruz, öyle bir sansimiz yok. Çorba bizim için çok iyi oluyor” ifadelerini kullandi.

‘Vatandas için iyi bir uygulama’

Pazarci Süleyman Aslan ise “Çorbamiz güzel. Vatandas için iyi bir uygulama. Pazarcilar için sabahleyin sicak bir çorba içmek degerli bir sey” dedi. Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin 4 çesit yemegi 15 TL’den vermesini de degerlendiren Aslan “Özlem Baskan talebelerin de çok fazla duasini aliyor. Ben zaman zaman gidip yiyorum. Talebeler, isçiler, memurlar, herkes geliyor. Bugün Aydin’da bir tost 25 lirayken 4 çesit yemegi 15 liradan vermek, vatandas açisindan güzel bir sey. Bu, halk belediyeciligi. Özlem Baskan’a tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

‘Disarida çorba 30 lira’

Pazarci Erhan Tulpar “Evde kahvalti yapamiyoruz ki. Sabah 4.30-5.00’te kalkiyoruz, nasil kahvalti yapalim? Çorbayla kahvaltimizi yaptik. Yüzde yüz memnun kaldim” seklinde konusurken, bir baska pazarci Yasemin Kozan “Evde kahvaltiyi nasil yapalim. Sabah kalktigimizda esim inekleri sagiyor, ben de pazarda satacak olduklarimi hazirliyorum. Kesik, yogurt, ekmek, roka gibi evde ürettigimiz seyleri satiyorum. Çocuklari okuttuk, birini evlendirdik. Emekli degilim, ev hanimiyim. Disarida bir çorba içmeye kalksaniz 30 liradan asagi degildir. Millet sabahleyin üsüyor. Kahvalti yapamayanlar, bir simit alamayanlar var” diyerek uygulamadan memnuniyetini söyledi.