444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: Friday, October 28, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Cumhuriyetin ilaninin 99. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler, yarin Cumhuriyeti ilan ediyoruz” diyerek, bizlere demokrasiyi, hukukun üstünlügünü armagan etmesinin üzerinden 99 yil geçti. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kurulus yildönümünün heyecanini ve gururunu yasamaktayiz.

Biz Cumhuriyet sevdalilarina Cumhuriyet denildiginde aklimiza, Lozan gelir. Vatan topraginin bir karisi için masada verilen savasi minnetle anariz.

Bizlere Cumhuriyet denildiginde aklimiza her yastan vatan evladinin yürekli mücadelesi gelir; önlerinde saygiyla egiliriz.

Biliriz ki Cumhuriyetimiz ikinci yüzyilina gidiyorsa, bu Milli Mücadele kahramanlarinin verdigi onurlu mücadele sayesinde oldu.

Hepsine sükran duyuyoruz.

Henüz 99 yasinda genç bir çinar olan Cumhuriyetin gölgesinde daha çok nesiller yetisecek. Bizler de Cumhuriyetimizi onlara emanet edecegiz.

Demokrasiye olan gönülden inancimizla, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm gazilerimize ve sehitlerimize verdigimiz sözü tutacagiz. Cumhuriyetimizi ilelebet yasatacagiz.

Cumhuriyetimizin kurulusunun 99. yildönümünde milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyor, bizlere Cumhuriyetimizi emanet eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitlerimizi sükranla aniyorum.