444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUHARKENT’İN ALTYAPISINI 220 MİLYONLUK YATIRIMLA BAŞTAN SONA YENİLEMEYE BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Buharkent’te altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışması da gerçekleştireceklerini ifade etti.
Haber Tarihi: Thursday, October 27, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Buharkent’te altyapi çalismalarinin ardindan üstyapi çalismasi da gerçeklestireceklerini ifade etti. Baskan Çerçioglu, ilçeyi çok daha bir modern bir hale getireceklerini belirterek çalismalarin hayirli olmasini diledi.

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI), Buharkent’in altyapisini yenilemeye basladi. Toplam 220 milyon liralik yatirimla Buharkent’in içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu altyapisi tamamen yenilenecek. ASKI, altyapinin yani sira Buharkent’e ileri biyolojik atik su aritma tesisi de kazandiracak.

Aydin’a modern altyapiyi kazandirmak için gece-gündüz çalisan ASKI, Buharkent’te yapilacak 43 bin 500 metrelik içme suyu hatti, 17 bin 800 metre kanalizasyon hatti ve 11 bin 700 metre yagmur suyu hatti için çalismalara basladi. Geçen agustos ayinda yer teslimi yapilan Buharkent’te üç adet yeni ve modern içme suyu deposu da insa edilecek. Ayrica ilçede günlük 2 bin 600 metreküp kapasiteli modern bir ileri biyolojik atik su aritma tesisi de yapilacak.