444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇİNE ÇAPARI VE SAKIZ KOÇU DAĞITIMINA DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kırsal kalkınma projelerinden olan küçükbaş projesine bu yıl da devam ediliyor.
Haber Tarihi: Tuesday, October 11, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun kirsal kalkinma projelerinden olan küçükbas projesine bu yil da devam ediliyor. Uygun sartlari saglayan kadinlara Çine çapari koyunu, sürüsünü büyütmek isteyen sürü sahiplerine de sakiz koçu hibe edilmeye baslandi. Aydin il genelinde yapilan dagitimlarla kadinlarin koyunculuga baslayip aile ekonomilerine destek olmalari saglaniyor.

Kirsal kalkinma projelerine özel önem veren Aydin Büyüksehir Belediyesi, bu yil da koyun dagitimina basladi. Nesli yok olmak üzereyken dünya üzerindeki son sürüsü Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan koruma altina alinan Çine çapari koyunlari çogaltildi ve dagitimina baslandi. Aydin yöresinin kalan son yagli kuyruklu koyunu olan Çine çapari koyunlarini teslim alan kadinlar memnuniyetlerini ifade edip Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti. Diger taraftan, uzun yillardir yapildigi gibi sürülerini büyütmek ve verimi yüksek sakiz irkina evriltmek isteyen üreticilere de sakiz koçlarindan hibe ediliyor.

Meclis üyesi Altintas: Vatandaslarimizin yanindayiz

Konuyla ilgili Aydin Büyüksehir Belediyesi meclis üyesi Baris Altintas, “Tarima ve vatandaslarimiza verdigimiz desteklerimiz kapsaminda Çine çapari hibe ediyoruz. Bu destekle aile ekonomilerine katki anlaminda yararli oldugumuzu düsünüyoruz. Ülkemizin içinde bulundugu durumda ailelere bir nebze olsun Büyüksehir Belediyemizin katkisi olmasi için de hep birlikte çalisiyoruz. Bu proje, Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun tarimla ilgili çok ciddi projelerinden bir tanesi. Biz bu nesli koruma altina almanin yani sira çok zor durumda yasayan vatandaslarimiza da destek olmanin gayesi içerisindeyiz. Çine çapari bunun tek bir örnegi. Vatandaslarimizin neye ihtiyaçlari varsa her zaman yanlarindayiz” ifadelerini kullandi.

Kadinlar koyunculuga basliyor

Çine çapari hibesinden yararlanan Koçarli’nin Kizilcabölük Mahallesi’nden Selcan Moran duygularini, “Böyle bir katkida bulundugu için Özlem Baskanimiza tesekkür ederim. Çok güzel bir destek sagladi. Kadinlara bir girisim sagladigi için çok memnun kaldik. Çok heyecanliyim, bu yolda ilerleyip kendimi gelistirmek isterim. Kadinlarin her alanda kendilerini ilerletmelerini isterim. Buna ben de dahilim. Güzel bir sekilde yol kat edecegiz” sözleriyle ifade etti.

‘Kirma olan koyunlarimi sakiz yapacagim’

20 yildan fazla bir süredir koyunculuk yaptigini belirten Bozdogan’in Yesilçam Mahallesi’nden Filiz Cezaroglu, “40 kadar koyunum var, hepsi kirma. Onlari çogaltmam ve sakiz irkina dönüstürmem için Özlem Hanim koç gönderdi. Artik sakiz koyununa dönmeyi düsünüyoruz. Sakiz koyununun süt ve yavru verimi yüksek. Destegi için kendisine tesekkür ederiz. Zaten her konuda desteklemede bulunuyor. Hayvancilik üzerinden geçimimizi sagliyoruz. Koyunlarimin sütünden yararlaniyorum, peynir yaparak satip kazancimi sagliyorum. Bundan sonra daha da verimli olacagini düsünüyoruz. Bu koç desteklemesi bizim için daha iyi olacak” seklinde konustu.

‘Çine çapari neslini koruyacagim’

Buharkent’in Kizildere Mahallesi’nden Serpil Tunç ise “Öncelikle Özlem Hanim’a çok tesekkür ediyorum. Duygularim çok güzel, çocukluguma döndüm. Ilk defa koyunculuk yapacagim, insallah iyi olur. Kendi ayaklarimin üzerinde güçlü bir kadin olmak için Özlem Hanim sayesinde koyunculuga baslayacagim. Allah nasip ederse de ilerisi gelir. Basvuruya gittigimizde Çine çapariyla ilgili bilgi verdiler. Çogaltmayi düsünüyorum. Çogalttigimda nesli tükenmek üzere olan bir irki satip da bitirmek istemem” dedi.