444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÖRT ÇEŞİT YEMEĞİ 15 LİRADAN SUNMAYA BAŞLADI

Sosyal belediyeciliği hayatın her alanında uygulayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulama daha başlattı.
Haber Tarihi: Wednesday, October 5, 2022

Sosyal belediyeciligi hayatin her alaninda uygulayan Aydin Büyüksehir Belediyesi, yeni bir uygulama daha baslatti. Büyüksehir Belediyesi, Aydin’in en islek yerindeki restoraninda dört çesit yemegi 15 TL’den satmaya basladi. Vatandaslar durumdan oldukça memnun olduklarini söyleyip uzun kuyruklar olustururken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu sosyal belediyeciligi her alanda uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu'nda ögrenci oldugunu ifade eden Furkan Kaplan, “Yemekler çok güzeldi. Büyüksehir Belediyesi yemegi 15 TL yapti, yapmasaydi durumumuz kötüydü. Sabah özellikle burada yemek yiyebilmek için az kahvalti yapiyorum. Evde dört kisiyiz, günde sadece dört ekmek yiyebiliyoruz. Bu yemek sayesinde yeterince protein ve karbonhidrat alabiliyorum. Ögrenci dostu, halk dostu Özlem Baskan’a kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz” ifadelerini kullandi.

‘Yaslilar için biçilmis kaftan’

Emekli oldugunu belirten Gönül Tek, “O kadar mutlu olduk ki. Burada düsük fiyatla yemek verildigini bilmeden geldim. Yemekler çok lezzetli; böyle dört çesit yemegi özel günlerimizde bile veremiyoruz. Ekmegin 4 lira oldugu bir zamanda tek bir ögünün 15 TL olmasi çok iyi. Ögrenciler için oldugu kadar biz yaslilar için de biçilmis kaftan. Karnimiz aciktiginda ücretsiz Sari Civciv’le gelip karnimizi doyurabiliriz” seklinde konustu.

‘Bu ekonomide herkes için çok iyi’

Bir baska emekli Huriye Avci ise “Özlem Hanim böyle bir kampanya yapmis. Bugün ilk kez geldik. Çok memnunuz. Ekonominin bu kadar bozuk oldugu bir dönemde ögrencilerimiz, çalisanlarimiz için, herkes için çok iyi. Özlem Hanim’a basarilar diliyoruz” dedi.

Baskan Çerçioglu: Dar gelirlinin her zaman yanindayiz

Baskan Çerçioglu, göreve geldiklerinden bu yana “Aydin’da hiç kimse yataga aç girmez, hiç kimse soguktan üsümez; çünkü biz variz, Aydin Büyüksehir Belediyesi var” diyerek sosyal belediyeciligi uyguladiklarini söyledi. Baskan Çerçioglu, “Artik hayat pahaliligi hayatin her alaninda kendisini fazlasiyla hissettiriyor. Çarsi-pazar ates pahasi. Istedik ki emekçi kardeslerimiz, ögrencilerimiz, emeklilerimiz, vatandaslarimiz kaliteli yemege ucuza ulasabilsin. Dar gelirlinin her zaman yanindayiz” ifadelerini kullandi.