« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YANINDA

Haber Tarihi: Friday, September 9, 2022
Aydin Büyüksehir Belediyesi, otizmli çocuklarin yaninda yer almaya devam ediyor. Otizmli çocuklar, yaz dönemi boyunca Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi yüzme kurslarini basariyla bitirdi ve madalyalarini Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun elinden aldi. Baskan Çerçioglu, amaçlarinin otizmli bireylerin de iyi birer egitim almalarini saglamak oldugunu ifade etti. Otizmli çocuklarin ailelerini çok iyi anladiklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu, otizmli çocuklarin egitimde firsat esitligini yakalamalari için gece-gündüz çalistiklarini belirtti. Her çocuk gibi otizmli çocuklarin da haftada 45 saatlik egitim almasi gerektigini belirten Baskan Çerçioglu, bunu saglamak için Aydin’in tüm ilçelerine otizm destek merkezleri kurmayi hedeflediklerini vurguladi. Baskan Çerçioglu “Bu çocuklarimizin arasindan müzik dehalari, çok basarili yüzücüler çikacak. Biz de bu cevherleri kesfetme gayretindeyiz” dedi. ‘Özel çocuklarimizin annesi’ Madalya töreninde bir konusma yapan Aydin Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Adnan Özdemir, “Özel çocuklarimizin annesi oldugunuz ve onlarin yüreklerine dokundugunuz için çok tesekkür ederiz. Bu çocuklar için bir sey yapamaz demislerdi. Yüzme ögrenemez demislerdi; sayenizde hepsi yüzmeye basladi. Okuma-yazmayi ögrenemez, bisiklet kullanamaz dediler; fakat çocuklarimiz hepsini yapiyor. Dünya tarihini degistiren otizmliler yine Özlem annemizle birlikte adim adim yürüyorlar” ifadelerini kullandi. Baskan Çerçioglu’na kendilerine verdigi destekler için tesekkür eden Özdemir, bir plaket takdim edip ailelerin duygularini kaleme aldiklari ani defterini hediye etti. Aileler ise ücretsiz olarak özel egitmenlerce bire bir verilen yüzme kurslarinin çocuklarinin hayatlarini degistirdigini söyleyerek Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.