444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘TERRA MADRE’DE YERİNİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin standı büyük beğeni topladı
Haber Tarihi: Friday, September 9, 2022

Büyüksehir Belediyesi, ilk kez kapilarini açan uluslararasi gastronomi fuari Terra Madre Anadolu Izmir 2022’de yerini alarak Aydin’in yerel tatlarini tanitiyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi standinda, cografi isareti alinan ürünlerden kadin kooperatiflerinin ürünlerine kadar genis bir ürün yelpazesine yer verildi.

Aydin’in tanitimi için birçok çalisma yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, en son uluslararasi gastronomi fuari Terra Madre’ye katildi. Oldukça kapsamli bir stantla ziyaretçilerin karsisina çikan Büyüksehir Belediyesi ziyaretçilerden tam not aldi. Stantta Ata Tohumlarindan üretilen sebzelere, memecik zeytinine, sarilop incire, kabak tatlisina, onlarca çesit kadin kooperatifi ürünlerine ve Halk Ege Et ürünlerine yer verildi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin’da üretilen ürünleri yerel üreticiye katki sunmak için tanitmaya devam edeceklerinin altini çizip, “Aydin incir, zeytin, enginar, kestane, çilek gibi tarim ürünlerinin yani sira yemek kültürünün zenginligiyle de öne çikiyor. Aydin’in yerel ürünlerin tanitmaya, böylelikle üreticilerimize destek olmaya devam edecegiz. Örnegin son olarak Aydin yuvarlamasinin cografi isaretini aldik. Böylelikle bu yerel tadi da koruma altina almis olduk” ifadelerini kullandi. Baskan Çerçioglu bu dogrultuda özellikle kadin kooperatiflerini desteklediklerini de özellikle vurguladi.