444 40 09
« Geri Dön

‘KURTULUŞ MÜCADELESİ’NİN 100. YILINDA ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ’ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

Haber Tarihi: Tuesday, September 6, 2022

Büyüksehir Belediyesi, Aydin’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünü birbirinden muhtesem etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Kurtulus etkinlikleri kapsaminda Hanri Benazus koleksiyonundan “Kurtulus Mücadelesi’nin 100. Yilinda Atatürk Fotograflari Sergisi” Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açildi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu serginin önemine dikkati çekerken tüm Aydinlilari sergiyi görmeye davet etti.

Serginin açilisina Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Aydin Sube Baskani Müslime Günes, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydin Il Baskani Ali Çankir, CHP Aydin Il Kadin Kollari Baskani Ayse Özdemir ve yüzlerce ziyaretçi katildi. Açilista bir konusma yapan Baskan Çerçioglu, “Kurtulus günlerimizi mutlaka kutlamaliyiz ve gelecek nesillere en iyi sekilde aktarmaliyiz. Özgürlügümüzü bize kavusturan basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve sehitlerimizi minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun” ifadelerini kullandi.

ADD Aydin Sube Baskani Müslime Günes ise düsüncelerini “Aydinimizin kurtulusu ile ilgili sanatsal, kültürel etkinlikler düzenleyen Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nu cani gönülden kutluyoruz. Özellikle ADD Yönetim Kurulu adina kurulusumuzun ve kurtulusumuzun simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu ugurda canlarini feda eden tüm kahramanlarimizi anmak adina böyle bir fotograf sergisini kentimizi kazandirmasindan dolayi kendisine çok tesekkür ediyoruz” sözleriyle ifade etti.

Toplam 177 fotografin yer aldigi sergi 7 Ekim tarihine kadar her gün 15.00-22.00 saatleri arasinda gezilebilecek.