444 40 09
« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNİ, EFELER GİBİ SAVUNACAĞIZ VE SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ

Haber Tarihi: Tuesday, September 6, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü için bir mesaj yayimladi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti:

Tarih daima cesurlari ve insanlik için hayatlarini adayanlari inanci ugruna gözünü kirpmadan mücadele eden onurlu insanlari yazar. Aydin’imiz adini tarihe altin harflerle yazdiran bu onurlu, fedakar, cesur ve kahraman insanlara vatan olmustur.

Bu vatan parçasinda yanan milli mücadele atesi, Anadolu’nun her yanina isik saçmis ve cesaret vermistir. Kahraman atalarimiz, tüm imkânsizliklara ragmen, özgürlük ve bagimsizlik için gözünü kirpmadan canini feda etmistir.

Aydin’in cesur yürekli Efeleri de, Milli Mücadelemizin Baskomutani ve çagdas Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidip düsman isgalini siddetle reddetmistir.

Iki defa isgal edilip, iki defa milli kurtulus mücadelesi veren ve özgürlügünü düsmandan söküp alan tek sehir Aydin olmustur.

Aziziye, Erbeyli ve Malgaç baskinlarini gerçeklestiren Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Albay Sefik ve Çete Ayse gibi ölümsüz kahramanlarimiz, zafere ulasan bu sanli mücadelenin unutulmaz isimleridir. Bu özgürlük destaninin kahraman isimlerinin torunlari olarak bizler de büyük bir gururla Aydin’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yilini kutluyoruz.

Bir asrin sahit oldugu özgürlük ve bagimsizlik günümüz olan 7 Eylül kutlu olsun! Yüzyillar boyu sürecek olan bu destanin ilk asrina sahit olmanin verdigi gururu, tüm Aydinlilar gibi kalpten hissediyorum. Bizler de atalarimizin izinden giden Aydin’in Efeleri olarak yüzyillar boyunca cumhuriyetin kahraman askerleri olmaya devam edecegiz.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, Efeler gibi savunacagiz ve sonsuza dek yasatacagiz.

Basta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, milli mücadele döneminde bagimsizlik ugruna yasamini ortaya koymus tüm kahraman sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum.

Kutlu olsun 100 yillik sanli kurtulus destanimiz, kutlu olsun özgürlük ve bagimsizlik günümüz.

Yasasin, kahraman Efelerimiz ve cesur atalarimiz.

Yasasin, tam bagimsiz, çagdas, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti.

Yasasin, özgür bir vatanin yurttaslari olmamizi saglayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk!