444 40 09
« Geri Dön

‘ANADOLU ATEŞİ’ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ ‘KURTULUŞ’ ETKİNLİĞİNDE MUHTEŞEM BİR GÖSTERİYE İMZA ATTI

Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü birbirinden muhteşem etkinliklerle kutluyor.
Haber Tarihi: Monday, September 5, 2022

Büyüksehir Belediyesi, Aydin’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünü birbirinden muhtesem etkinliklerle kutluyor. Bu aksam düzenlenen etkinlikte “Anadolu Atesi” muhtesem bir gösteriye imza atti.

Aydin Atatürk Kent Meydani’nda düzenlenen etkinligi on binlerce Aydinli izledi. Konser öncesi Aydinlilara seslenen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “100 yil önce Milli Mücadele’nin ilk atesinin atildigi topraklardayiz. O koca yürekli efelere çok tesekkür ediyoruz. Aydin Atatürk Kent Meydani’ndan selamlar olsun. Basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini ve sehitlerimizi saygiyla ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun” ifadelerini kullandi.

Aydinlilar kurtulus etkinlikleri kapsaminda yarin “Musa Göçmen Senfoni Orkestrasi”, 7 Eylül Çarsamba günü ise sevilen sanatçi Haluk Levent’le bulusacak. Atatürk Kent Meydani’nda gerçeklestirilecek programlar saat 21.30’da baslayacak.

Diger taraftan yine kurtulus etkinlikleri kapsaminda Hanri Benazus Koleksiyonu'ndan Atatürk Fotograflari Sergisi, Tekstil Park Sanat Galerisi’nde yarin saat 19.30'da açilacak. Sergi 7 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. 7 Eylül Çarsamba günü ise Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi “Kurtulus Mücadelesinin 100. Yilinda Aydin” temali resim, siir ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren eserlerden olusan sergi Vali Yazicioglu Kültür Merkezinde saat 19.30’da açilacak.