444 40 09
« Geri Dön

“KİTAPLARIN GİZLİ YÜREĞİ” SERGİSİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE ZİYARETE AÇILDI

Haber Tarihi: Monday, June 27, 2022

Sanatiyla dünya çapinda taninan, ülkemizde ve dünyanin pek çok yerinde açtigi sergilerle, aldigi ulusal ve uluslararasi büyük ödüllerle; ulusal ve uluslararasi pek çok dergi ve kitaplar için yaptigi kapaklarla ve kitap illüstrasyonlariyla öne çikan ünlü sanatçi Gürbüz Dogan Eksioglu’nun kitap illüstrasyonlarindan olusan “Kitaplarin Gizli Yüregi” adli sergisi, sanat yazari Ibrahim Karaoglu’nun küratörlügünde, Aydin Büyüksehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açildi. Serginin açilisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilimiyla yapildi.

“Aydinli sanatseverlerle Tekstil Park Sanat Galeri’mizde, sanatimizin en kiymetli ustalarini bulusturacagiz.”

Aydin’i yeni ve çagdas bir sanat merkeziyle bulusturan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu “Çagdas Illüstrasyon sanatimizin dünyaca ünlü ustasi Gürbüz Dogan Eksioglu, birbirinden kiymetli resimlerinden olusan, ‘Kitaplarin Gizli Yüregi’ adli çok özel bir seçkiyle konugumuz oldu. Bir büyük usta sanatçiyla yapiyoruz ilk açilisimizi. Aydinli sanatseverlerle Tekstil Park Sanat Galeri’mizde, sanatimizin en kiymetli ustalarini bulusturacagiz. Daha nice çagdas ustalarimizin sergisiyle sanata deger katmaya devam edecegiz. Sevgi ve sanat eksilmesin yasantimizdan” diyerek sanat galerisinin çagdas ve öncü bir merkez olacagini belirtti.

“Her kitap ayri bir dünya, ayri bir evrendir”

Sanatçi Gürbüz Dogan Eksioglu da bu özel sergiyi “1980’li yillardan baslayarak bugüne kadar yaptigim kitap konulu illüstrasyonlarimdan olusan bir seçkiyi sergiliyoruz. Her kitap ayri bir dünya, ayri bir evrendir, kitap bazen karanliktaki fener, bazen uçurumdaki köprü, bazen kusun kanadi, gökyüzündeki günes, topraktaki çiçektir. Arkadastir, dosttur, her seydir. Kitabin verdigi ilham ve çagristirdigi imgeler bitmek bilmez… Bu sergiden sonra da kitap konulu illüstrasyonlarimi sürdürecegim; benim için bir ömür boyunca sadece kitap ile ilgili resim veya illüstrasyon yapmak mümkündür.” diye tanimlayarak bu sergideki yapitlarinin önemini vurguluyor. S

anatçinin, kitap illüstrasyonlarinin yani sira çok önemli yazarlarla ilgili çizimlerinin yer aldigi sergi, 14 Temmuz tarihine kadar Aydin Büyüksehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak ziyarete açik olacak.