444 40 09
« Geri Dön

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR AYDIN’IN ALTYAPISI YENİLENİYOR

Haber Tarihi: Thursday, May 12, 2022

Aydin’in altyapisini daha modern hale getirmek için 2014 yilinda bu yana planli bir sekilde, çözüm odakli, hizli ve etkili çalismalar gerçeklestiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, Baskani Özlem Çerçioglu’nun vizyonu dogrultusunda kente altin çagini yasatiyor.

Büyüksehir altyapida 978 Milyon TL yatirim gerçeklestirdi

ASKI Genel Müdürlügü’nün çalismalari dogrultusunda yenilenmis ve güçlendirilmis altyapi aglari olusturan ABB, su ana kadar toplam 978 Milyon TL yatirim gerçeklestirdi. ASKI ekipleri es zamanli olarak birçok noktada; içme suyu, yagmur suyu ve kanalizasyon hatlari olustururken, bir tarim kenti olan Aydin’da tarimsal sulama faaliyetleri için de önemli yatirimlara imza atiyor.

Baskan Çerçioglu’nun yatirim odakli hizmet anlayisi kapsaminda çalisan Büyüksehir ekipleri, 2014 yilindan bu yana 2395 km içme suyu hatti, 202 km yagmursuyu hatti ve 1017 km kanalizasyon hatti olmak üzere toplam 3614 km altyapi çalismasini tamamladi. Büyüksehir Belediyesi altyapi hat çalismalari ile birlikte vatandaslarin saglikli içme suyu ulasmasi için 508 adet içme suyu sondaj kuyusu açti, 66 adet içme suyu paket aritma tesisi devreye aldi ve 4 adet atik su aritma tesisini yaparak hayata Aydin’a kazandirdi.

Geride biraktigimiz 2021 yilinda pandemi kosullarina ragmen çalismalarina hiz kesmeden devam eden ASKI, içme suyu, yagmursuyu ve kanalizasyon hatti çalismasi kapsaminda 288,8 kmlik altyapi agini tamamladi. Bunlarla birlikte araç parkini da güçlendiren ASKI, 39 adet beko loder kazici yükleyici ile 1 adet çekici tir, 3 adet atik su aritma çamuru tasima treyleri ve 1 adet kombine kanal açma ve temizleme aracini satin alarak halkin hizmetine sundu.

Tarimsal Sulama agi genisletildi

Küresel isinma ile birlikte düzensiz yagislar ve su kaynaklarinda yasanan azalmayi dikkate alan ASKI, tarimsal sulama alaninda da büyük çalismalar gerçeklestirdi. ASKI bu kapsamda sadece 2021 yili içerisinde 1,3 milyon dekar alan sulamadan faydalandigi, 47 adet tarimsal sulama göleti ile 104 adet hayvan içme suyu göletinin (HIS) bakimlarini yapti. HIS göletlerinden 70850 adet büyükbas, 96120 adet küçükbas hayvan faydalaniyor ve hayvancilik yapan toplam 6566 aile bu hizmetlerden faydalaniyor.

Çalismalari bu yil da hiz kesmeden devam ediyor

Bu yili da yatirim planlariyla doludizgin geçiren ASKI, su hizmetler için çalismalarini sürdürüyor: Söke Güllübahçe 2 . kademe kanalizasyon hatti yapimi bu hafta ihalesi yapiliyor. Buharkent içme suyu, kanalizasyon, yagmur suyu sebeke hatti yapimi ve atik su aritma tesisi yapimi bu hafta EKAP’a giriliyor ihale günü alinacak. Kösk atiksu aritma tesisi yapimi, Germencik atiksu aritma tesisi yapimi, Horsunlu-Yamalak-Kurtulus ortak atiksu aritma tesisi yapimi, Akbük-Didim kollektör ve terfi merkezleri kanalizasyon hatlari yapimi ihale için kesif hazirlaniyor. Söke Yenidogan - Savuca – Sazli – Hisar kanalizasyon yapimi ihale için kesif hazirlaniyor.