444 40 09
« Geri Dön

AYDIN’IN NAZAR BONCUKLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KURSLARINDA ÜRETİLİYOR

Haber Tarihi: Thursday, January 13, 2022

Yeteneklerini kesfederek, hayatlarina renk katan ve sanatsal çalismalarla özgün eserler vermek isteyen vatandaslar, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin tüm kente yaydigi kurslarinda egitim aliyorlar. Resim, müzik ve dans kurslari ile birlikte daha ender kurslar arasinda yer alan alevde cam isleme de Büyüksehir Belediyesi’nin egitim yelpazesinde yer aliyor.

Iki farkli merkezde atölye çalismalari sürdürülen ücretsiz alevde cam isleme kurslari vatandaslar için iyi bir alternatif olusturdu. Camin basladiginiz zaman birakamayacaginiz bir serüven oldugunu belirten kurs egitmeni Aylin Baskaya “Kurslara basvurularimiz Eylül ayinda basliyor. Daha önce katilan ögrencilerimiz oluyor ve seviye belirliyoruz. Onlara baska bir seviyede birlesiyoruz. Baslangiç kursiyerlerimizde baslangiç seti ile birlikte devam ediyorlar. Camla ilk tanisan kursiyerlerimiz, ilk seviye ile baslayip kendilerini gelistirme imkani buluyorlar. Kursumuz tamamen ücretsiz, kursiyerler sadece malzemelerini temin ediyorlar.” dedi.

“Aydinimiza nazar degmesin, biz Aydin’in nazar boncuklarini burada üretelim.”

Vaktini verimli degerlendirmek isteyen kisilerin bir araya geldigini belirten Baskaya, “Camla dikkat gerektiren bir çalisma, bundan dolayi müthis bir terapi ortami çünkü 800 derece atesle çalisiyorsunuz ve cama baktiginiz zaman baska bir sey düsünme sansiniz olmuyor. Aydin’da tek kurs, ulasilabilirligi maalesef zor, burasi da baskanimizin istegi üzerine kuruldu. Kisiler bunu degerlendirme için can atiyor. Umarim daha fazla kisiye ulastirabiliriz. Aydinimiza nazar degmesin, biz Aydin’in nazar boncuklarini burada üretelim. Sanatseverleri kursumuza bekliyoruz.” seklinde konustu.

“Böyle bir hizmeti bize verdikleri için çok tesekkür ederim, minnettarim.”

Afisini görerek kursa katilan ve 4 yildir egitimini sürdüren kursiyer Ayse Cantez, “Benim için tutku çok seviyorum. Cam sabir isi, aklinizdaki her sey gidiyor, sizi sakinlestiriyor ve cama odaklaniyorsunuz. Kontrol altinda tutmaya çalisirken bütün düsüncelerinizden uzaklasiyorsunuz. Yaptiginiz ürünler sizi ve karsinizdakileri mutlu ediyor. Artik hediyeye para vermiyorum, hediyemi kendim yapiyorum. Yaptiginiz ürün bir tane, aynisini tekrar yapamiyorsunuz. Hepsi tek ve bize özgü olan bir sey. Baskanimizin yaptigi birçok seyi takdir ediyorum. Böyle bir hizmeti bize verdikleri için çok tesekkür ederim, minnettarim.” diye konustu.

“Kendinize özgü bir seyler yaratabiliyorsunuz”

Atölyenin yeni kursiyerlerinden Emel Fethiye Sariçam, kursu daha fazla kisinin deneyimlemesini tavsiye ederek “Aylin hoca bize cami çok sevdirdi ve terapi gibi geldi. Çini ile de ugrasiyordum ikisi de sabir gerektiriyor. Kendinize özgü bir seyler yaratabiliyorsunuz, özgün bir sanat. Böyle bir imkan sagladigi için Özlem hanima çok tesekkür ediyorum.” dedi.