Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

T.C.

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI NISAN AYI 11.04.2016

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:103

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.03.2016 tarihli MartAyi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:104

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi hizmetlerinde kullanilmak üzere 1 adet 16 m teleskobik bomlu hidrolik platform araci, 2 adet su tankeri ve distribütör (arasöz) ve 2 adet damperli kamyonun 2016 Mali Yili (T-1) Cetveline islenmesine ve araçlarin Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:105

Karar:Mülkiyeti Aydin Büyüksehir Belediyesine ait olan; Bozdogan Ilçesi Yeni Mahalle 609 ada 22 parselde kayitli 15.000,00 m² yüzölçümlü tasinmazin santiye alani olarak kullanilmak üzere Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügüne tahsis edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:106

Karar:Avrupa Birligi’ne katilim sürecinde Belediyeler ile AB’li taraflar arasindaki diyalogun ve isbirliginin tesis edilmesi güçlendirilmesi dogrultusunda faaliyet göstermek amaciyla kurulmus olan Sosyal Demokrat Belediyeler Dernegi’ne üye olunmasina ve dernekte Belediyemizi temsil etmek üzere Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:107

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 15.10.2015 tarih 434 sayili kararinda yer alan "2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alinmasi" ifadesinin iptal edilerek Zafer Mahallesi 751 ada 17 nolu parselde kayitli 11.662.00 m2 yüzölçümlü tasinmazin yol ve park alaninda kalan kisimlarinin “2942 Sayili Kamulastirma Kanunun 30. maddesine göre devir alinmasi” ibaresinin eklenmesine ve Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 15.10.2015 tarih 434 sayili kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:108

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.03.2016 tarih 99 sayili kararinda yer alan "39. Sokagin isminin Sehit Oguz Arslan Sokak olarak degistirilmesi" ifadesinin iptal edilerek “36. Sokagin isminin Sehit Oguz Arslan Sokak olarak degistirilmesi” ibaresinin eklenmesine ve Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.03.2016 tarih 99 sayili kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:109       

Karar:5018 Sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkinda Yönetmelik geregi hazirlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi 2015 Yili Idare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:110       

Karar:5393 Sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclis Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesine istinaden kalan süreyi tamamlamak üzere yapilan gizli oylama sonunda kullanilan 79 oydan 40 oy alan Tacettin ÖZDEN’ in Meclis I. Baskan Vekili ve 78 oydan 39 oy alan Tahir YAMAN’ in Meclis II. Baskan Vekili olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla ile karar verildi.

Karar No:111       

Karar:5393 Sayili Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclis Çalisma Yönetmeliginin 5. Maddesine istinaden kalan süreyi tamamlamak üzere yapilan gizli oylama sonunda kullanilan 78 oydan 78 oy alan Gülsah AYDIN VERIM, 78 oy alan Vedat EGE, 75 oy alan Seda SARIBAS ve 72 oy alan Hasan NARGIZ’ in Meclis Asil Divan Katipligine seçilmelerine, Mustafa KIRCALI, Hasan YÖRÜK, M. Levent TUNA ve Ramazan BALCI’ nin yedek Meclis Divan Katibi olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:112       

Karar:Kanunu’ nun 16. maddesinin birinci fikrasi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 20. maddesi geregince yapilan gizli oylama sonunda kullanilan 79 oydan 41 oy alan Kadir MUTLU, 40 oy alan Ramazan BALCI, 40 oy alan Mustafa KIRCALI, 39 oy alan Afet ER ve 39 oy alan Levent ÖGREN’ in 1 (bir) yil süre ile Encümen Üyeligine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla ile karar verildi.

Karar No:113       

Karar:5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’ nun 15.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 21.maddesi geregince açik oylama ile yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili komisyonlarin kurulmasina, kurulan komisyonlarin 5 kisiden tesekkül etmesine asagida isimleri yazili üyelerin 1 (bir) yil süre ile görev yapmak üzere mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

 

Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi Ihtisas Komisyonlari

 

Plan ve Bütçe Komisyonu

 

Imar ve Bayindirlik Komisyonu

M. Levent TUNA

 

Hasan YÖRÜK

Tahir YAMAN

 

Necmettin ÜNÜVAR

M. Mükremin SEMERCIOGLU

 

Erdinç GÜMÜS

Tacettin ÖZDEN

 

Necmettin ESENLIK

Ahmet Vahit AYSAN

 

Mustafa AKKAYA

 

 

 

 

 

 

Çevre ve Saglik Komisyonu

 

Esnaf ve Meslek Odalari Komisyonu

Afet ER

 

Hasan YAVUZ

Ismail KAYA

 

Nuri CANIP

Emine HAYIRSEVER

 

Hürrem ZENCIRCI

Ahmet ÖZSOY

 

H.Naci SOMER

Yusuf GEZICI

 

Mustafa BAKIRCI

 

 

 

 

 

 

Ulasim Komisyonu

 

Hukuk Komisyonu

Salih SAHIN

 

Vedat EGE

Serdal DEVECI

 

Ismail YERLI

Baris ALTINTAS

 

Evrim KARAKOZ

Mustafa ARI

 

Ünal SARIOGLU

Nedim GÜRAYDIN

 

Ziya AKSÜT

 

 

 

 

 

 

Engelliler Komisyonu

 

Tarim Komisyonu

Baris ALTINTAS

 

Ilhan AYGÜNES

Hasan YÖRÜK

 

Nail ÖZAZMAN

Necmettin ÜNÜVAR

 

Ö.Ercan ATASOY

Ibrahim ADALI

 

Riza POSACI

Mustafa BASÇI

 

Himmet ÇONDUR

 

 

 

 

 

 

Turizm Komisyonu

 

Sivil Toplum Kuruluslari Komisyonu

Ilhan AYGÜNES

 

Muzaffer ERYIGIT

Nail ÖZAZMAN

 

Ö.Ercan ATASOY

Ö.Ercan ATASOY

 

Mehmet YAVAS

Tacettin ÖZDEN

 

Malik ERCAN

Salih YARMACI

 

Sevki CAN

 

 

 

 

 

 

Altyapi ve Planlama Koordinasyon Komisyonu

 

Jeotermal Komisyonu

Mehmet YAVAS

 

Tahir YAMAN

Hasan YAVUZ

 

Afet ER

Ismail KAYA

 

Ismail KAYA

Yücel ESIYOK

 

Mustafa ÇIMEN

Yusuf GEZICI

 

Gürsat KALE

 

 

 

 

 

 

Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu

 

Sanayi ve Enerji Komisyonu

Ilhan AYGÜNES

 

Nuri CANIP

Salih SAHIN

 

Sumran ÜNAL

Gülsah Aydin VERIM

 

M.Levent TUNA

Mehmet GÜLER

 

Aziz ÜLGEN

H.Haluk ALICIK

 

Himmet ÇONDUR

 

 

 

 

 

 

Yaslilar ve Kimsesizler Komisyonu

 

Kadin Çocuk ve Aile Komisyonu

Serdal DEVECI

 

Afet ER

Emine HAYIRSEVER

 

Emine HAYIRSEVER

Hasan YAVUZ

 

Gülsah Aydin VERIM

Ugur KUL

 

Seda SARIBAS

Nedim GÜRAYDIN

 

Ziya AKSÜT

 

 

 

 

 

 

Aydin Tarihini ve Kültürünü Arastirma ve Tanitma Komisyonu

 

 

Ismail YERLI

 

 

Salih SAHIN

 

 

Serdal DEVECI

 

 

Ümit ÖZDEMIR

 

 

Ümmet AKIN

 

 

 

Karar No:114       

Karar:Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Çerçevesinde 657 Sayili Devlet Memurlari Kanununa tabi atamalarin gerçeklestirilmesi için tanzim edilen (II) Sayili (Memur) Bos Kadro Degisiklik Cetvelinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:115       

Karar:Aydin Denizli Devlet yolunun kuzeyinden paralel olarak seyreden yolun, Efeler Ilçe merkezi ile Nazilli Ilçe Merkezi arasinda kalan kisminda Büyüksehir yol aginda olmayan bölümünün Büyüksehir Belediyesi yol agina alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

 

 

 

 

 

|