Antik Kentler

Alinda Antik Kenti

Aydin'in zengin tarihine isik tutan ve kalintilariyla görülmeye deger bir nokta olmayi sürdürmektedir Alinda Antik Kenti. Karia kentlerinden biri olan Alinda, Kekatomnos'un kizi Ada, erkek kardesi Pixodaros tarafindan Bodrum'dan uzaklastirilinca buraya yerlesmis ve kendine baskent yapmistir. 

 Harita Göster


Aphrodisias Antik Kenti

Aphrodisias, zengin kalintilariyla her yil binlerce arkeoloji meraklisini konuk ediyor. Aydin il sinirlari içinde yer alan kentin Roma dönemindeki heykeltiras okulu, antik dünyanin dört bir yanina ün saldi; ürünleri baskent Roma dahil pek çok kente ihraç edildi.

 Harita Göster

 

Alabanda Antik Kenti

Karya kentlerinden biri olan Alabanda Antik Kenti, Aydin'in Çine ilçesine bagli olan Doganyurt (Araphisar)Köyü'nde bulunmakta. 

 Harita Göster


Didyma Antik Kenti

Apollon tapinagiyla ünlü olan Didyma Antik Kent, Aydin'in Didim ilçesine baglidir. Burada yapilan ilk kazilar Ingilizler tarafindan 1858 yilinda yapilmistir ve 1937 yilina kadar devam etmistir. Antik kentteki kazilar su anda Alman uzmanlar tarafindan devam etmektedir. Bu kent sadece bir antik kent degil ayni zamanda bir dini merkezdir. 

 Harita Göster


Tralleis Antik Kenti

Aydin'in sehir merkezine yakin olan Tralleis Antik Kenti, hem kolay bir ulasima hem de zengin bir tarihi kalintiya sahip olmasindan dolayi keyifle gezilebilecek yerlerden biridir. 

 Harita Göster


Nysa Antik Kenti

Aydin-Sultanhisar'da bulunan Nysa Antik Kenti iki sehir görünümünde olup, günümüze birçok tarihi kalintisini saglam bir sekilde getirebilmistir. Nysa, Karia kentlerinin en önemlilerinden biriydi. Kent ulasim ve ticaret noktalarindan birinde bulunmasindan dolayi uzun yillar önemini korumustur.

 Harita Göster


Magnesia Antik Kenti

Antik kentler bakimindan zengin bir sehir olan Aydin, yil içerisinde yerli ve yabanci turistlerin en çok ziyaret ettigi noktalardan biridir.

 Harita Göster


 

 

|