Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI OCAK AYI 12.01.2016

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:1

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.12.2015 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:2

Karar:2016 yiliiçerisinde Aydin BüyüksehirBelediyesindeçalistirilacakolan tam zamanlisözlesmelipersonele01.01.2016 tarihindenitibarengeçerliolmaküzereistihdamedilecekkadroünvaniiçinBütçeve Mali KontrolGenelMüdürlügü' nünsözlesmelipersonelinünvanbazindaücrettavanlarinigösteren (I) sayilicetveldebelirtilenünvan, sinifvedereceesasalinmaksuretiyle 657 SayiliDevletMemurlariKanunu’ nagöretespitedilecek her türlüödemelertoplaminin net tutarinin %25’ inigeçmemeküzere "TabanÜcret" üzerindenödemeyapilmasina,   2016 yiliiçerisindegörevyapacakolanBaskanDanismanlari’na 01.01.2016 tarihindenitibarengeçerliolmaküzereBüyüksehirBelediyesiGenelSekreterineödenenbrütaylikmiktarinin %75’ini geçmemeküzere "TavanÜcret" üzerindenödemeyapilmasinatoplantiyakatilanüyelerinoybirligiylekarar verildi.

Karar No:3

Karar:BelediyeveBagliKuruluslariileMahalliIdareBirlikleri Norm KadroIlkeveStandartlarinaDairYönetmelikÇerçevesinde 657 SayiliDevletMemurlariKanununatabiatamalaringerçeklestirilmesiiçintanzimedilen(II) Sayili (Memur) Bos Kadro Degisiklik Cetvelinin tasdikine toplantiyakatilanüyelerinoybirligiylekarar verildi.

Karar No:4

Karar:Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik çerçevesindeStrateji Gelistirme Dairesi Baskanliginin kurulmasina ve Mali Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli Strateji Gelistirme Sube Müdürlügünün yeni kurulacak olan Strateji Gelistirme Dairesi Baskanligina baglanmasina toplantiyakatilanüyelerinoybirligiylekarar verildi.

Karar No:5

    Karar:Büyüksehir Belediye Meclisinin 14/11/2014 tarih ve 186 sayili karari ile kabul edilen T.C. Aydin Büyüksehir Belediyesi Isletme ve Istirakler Dairesi Baskanligi Sebze ve Meyve Ticareti ile Toptanci Halleri Yönetmeligi’nin yürürlükten kaldirilmasina; Mevzuat hükümlerine uygun hazirlanan T.C. Aydin Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sebze ve Meyve Ticareti ile Toptanci Halleri Yönetmeligi' nin kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:6

    Karar:5393 Sayili Belediye Kanunu’ nun 25. maddesi geregince Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu kurulmasina, yapilan oylama sonucu kurulacak komisyonu’ nun 5 (bes) kisiden olusmasina, gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu Üyeligi seçimi sonunda kullanilan 72 oydan, 66 oy alan Hasan YAVUZ, 61 oy alan Mehmet Mükremin SEMERCIOGLU, 60 oy alan Mustafa KIRCALI, 63 oy alan Ünal SARIOGLU ve 63 oy alan Hasan NARGIZ' in Denetim Komisyonu üyeliklerine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

Karar No:7

Karar:5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’ nun 13. maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 6.maddesi geregince Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi' nin 2016 Yilinda tatil yapmadan çalismalarina devam etmesine ve her ayin 2. Haftasinda toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:8

Karar:Kamu Idarelerine ait Tasinmazlarin Tahsis ve Devri Hakkindaki Yönetmeligin tahsisin kaldirilmasi baslikli 9. Maddesi geregince tahsise iliskin Mülga Aydin Belediye Meclisinin 03/09/2007 tarih ve 180 sayili kararinin iptal edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:9

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 14.09.2015 tarih ve 372 sayili kararinin karar kisminin “Sermayesinin tamami Aydin Büyüksehir Belediyesine ait Aydin Imar Sanayi ve Ticaret A.S.' nin mevcut 10.000.000,00 TL olan sermayesinin 90.000.000,00 TL artirilarak 100.000.000,00 TL’ ye çikartilmasina, sermaye artiriminin nakdi ve/veya ayni olarak gerçeklestirilmesine, ayni sermaye artisinda kullanilacak bina, arazi ve arsa v.b. Belediye mülklerinin belirlenmesi, bu mülklerin satisi dahil her türlü tasarrufu ve belirlenen mülklerin sirkete devri konusunda yapilacak tüm islemler için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine,uygulamanin öncelikle Mülkiyeti AydinBüyüksehir Belediyesine ait; Söke Ilçesi Yeni Cami Mahallesi 664 ada 58 parsel, Efeler Ilçesi Güzelhisar Mahallesi 837 ada 112 parsel, Efeler Ilçesi Güzelhisar Mahallesi 837 ada 109 parsel, Efeler Ilçesi Kurtulus Mahallesi 2195 ada 1 parsel, Efeler Ilçesi Zafer Mahallesi 222 ada 30 parsel, Efeler Ilçesi Güzelhisar Mahallesi 2108 ada 4 parsel, Yenipazar Ilçesi Hükümet Mahallesi 169 ada 115 parsel, Efeler Ilçesi Orta Mahalle 2769 ada 7 ve 12 parsel, Efeler Ilçesi Zafer Mahallesi 1926 ada 5 parsel, Didim Ilçesi Akbük Mahallesi 3617parsel, Efeler Ilçesi Orta Mahalle 2769 ada 12 parsellerde yapilmasina” olarakdegistirilmesine, 14.09.2015 tarihve 372 sayiliMeclisKararininbusekildetashihinetoplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:10

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi 2016 Mali Yili Bütçesi (T-1) cetveline 20 (yirmi) adet motosikletin 237 Sayili Tasit Kanununun 10 ncu maddesi geregi islenmesine ve motosikletlerin Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:11

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi' nin 2016 Mali Yili Bütçesi (T-1) cetveline 2 (iki) adet kamyonun 237 Sayili Tasit Kanununun 10 ncu maddesi geregi islenmesine ve araçlarin Devlet Malzeme Ofisinden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:12

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi Toptanci Hal Sube Müdürlügüne bagli olarak faaliyet gösteren "Kuyucak Toptanci Hal Subesinin"belirtilen standartlarda ve verimde olmamasindan dolayi Sebze ve Meyve Ticareti ile Toptanci Halleri Hakkinda Yönetmelik geregince kapatilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:13

Karar:Büyüksehir Belediyemiz sorumluluguna geçen hemzemin geçitlerin bekçilik hizmetlerinin yürütülmesi kapsaminda Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Isletmesi Genel Müdürlügü 3. Bölge Müdürlügü arasinda protokol yapilmasina ve bu konuda Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

 

|