Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı II. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI KASIM AYI 13.11.2015

TARIHLI II. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:441

Karar:Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.11.2015 tarihli Kasim Ayi Meclis Toplantisinin I. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:442

Komisyon Görüsü: Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Yili Performans Programi Komisyonumuzca yapilan degerlendirmede; Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Yili Performans Programinin 5393 Sayili Belediye Kanununun 41 nci maddesi geregi, ekte sunuldugu sekliyle Komisyonumuzca görüsülerek oy birligiyle kabul edilmis ve Meclis Baskanligina havale edilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisi' ne havalesini arz ederiz.

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Mali Yili Performans Programi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:443

Komisyon Görüsü: Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili Komisyonumuzca yapilan degerlendirmede; Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi 2464 Sayili Belediye Gelirleri Kanununun 97 nci maddesi ve 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunun 23 ncü maddesi geregi Komisyonumuzca görüsülerek oy birligiyle kabul edilmis ve Meclis Baskanligina havale edilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisi' ne havalesini arz ederiz.

Karar:Aydin Büyüksehir Belediyesi 2016 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne; 2016 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinin ekte sunuldugu sekliyle uygulanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:444

Komisyon Görüsü: AydinBüyüksehir Belediyesinin 2016 Mali Yili ve izleyen 2 yila ait Bütçe teklifleri, 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu ve Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeligi hükümleri dogrultusunda incelenerek oy birligiyle kabul edilmistir.

Karar:AydinBüyüksehir Belediyesinin 2016 Mali Yili Bütçesinin5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu ve Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeligi hükümleri dogrultusunda kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:445

Komisyon Görüsü: Bozdogan Belediyesi 2015 Mali Yili Bütçesine 4.250.000,00  TL Ek Ödenek yapilmasi hususu görüsülerek oybirligiyle kabul edilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederiz.

Karar: Bozdogan Belediyesi 2015 Mali Yili Bütçesine 4.250.000,00 TL Ek Ödenek konulmasi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:446

Komisyon Görüsü: Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin 2015 yili Gelir Ücret Tarifesinde tarife eklenmesi ile ilgili talebi, Komisyonumuzca görüsülerek oy birligiyle kabul edilmis ve Meclis Baskanligina havale edilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere Büyüksehir Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederiz.

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Saglik Isleri Dairesi Baskanligi 2015 Yili Gelir Ücret Tarifesine tarife eklenmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:447

Komisyon Görüsü: Aydin Büyüksehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanliginin ekte sunulan 2015 yili Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili Komisyonumuzca yapilan degerlendirmede;  Aydin Büyüksehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanliginin 2015 yili Gelir Ücret Tarifesinde tarife eklenmesi ile ilgili talebi, ekte sunuldugu sekliyle Komisyonumuzca görüsülerek oy birligiyle kabul edilmis ve Meclis Baskanligina havale edilmistir. IsburaporumuzunkararalinmaküzereBüyüksehirBelediyeMeclisi’nehavalesiniarzederiz.

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Baskanligi Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi 2015 Yili Gelir Ücret Tarifesine yeni tarife kalemlerinin eklenmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:448

Komisyon Görüsü: Efeler Ilçesi Zafer Mahallesi 114 sokak üzerinde bulunan Aytepe çay bahçesinin (dügün salonu) 5 yil süre ile AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine isletmelerinin devredilmesi hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.  Söz konusu Aytepe çay bahçesinin (dügün salonu) 5 yil süreyle aylik 500,00-TL bedel üzerinden, Aydin Büyüksehir Belediyesine ait,  AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine isletme devrinin yapilmasinin uygunluguna oy birligiyle karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar: Efeler Ilçesi Zafer Mahallesi 114 sokak üzerinde bulunan Aytepe çay bahçesinin (dügün salonu) 5 yil süre ile AYBEL Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine isletmelerinin devredilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:449

Komisyon Görüsü: Efeler Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi tapunun 2087 ada 8 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 1.855,68 m² yüzölçümlü 44,07 m²'ye tekabül eden belediye hissesinin satisi hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Söz konusu parselin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak raiç bedel tespitinden sonra satisinin yapilmasinin uygunluguna oy birligiyle karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar: Efeler Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 2087 ada 8 parselde bulunan 1.855,68 m² yüzölçümlü tasinmazin 44,07 m²' lik Belediye hissesinin satisi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:450

              Komisyon Görüsü: Efeler Ilçesi Orta Mahalle tapunun 6317 ada 22 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 353,39 m² yüzölçümlü parselde 21,09 m²' ye tekabül eden belediye hissesinin satisi hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Söz konusu parselin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak raiç bedel tespitinden sonra satisinin yapilmasinin uygunluguna oy birligiyle karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar: Efeler Ilçesi Orta Mahalle 6317 ada 22 parselde bulunan 353,39 m² yüzölçümlü tasinmazin 21,09 m²' lik Belediye hissesinin satisi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:451

Komisyon Görüsü: Efeler Ilçesi, Köprülü Mahallesi tapunun 430 ada 7, 8, 9, 10 parsellerde kayitli tasinmazlarin, 2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alma/kamulastirma hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Söz konusu parsellerin kiymet takdir komisyonunca yapilacak bedel tespitinden sonra kamulastirilmasina oy birligiyle karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Köprülü Mahallesi tapunun 430 ada 7, 8, 9, 10 parsellerde kayitli tasinmazlarin kamulastirilmasi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:452

Komisyon Görüsü: Söke Ilçesi, Yenicami Mahallesi tapunun 1479 ada 3 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 629,17 m² yüzölçümlü parselde 13,00 m²' ye tekabül eden belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak satisi hususunda Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Söz konusu parselin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak raiç bedel tespitinden sonra satisinin yapilmasinin uygunluguna oy birligiyle karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Yenicami Mahallesi 1479 ada 3 parselde kayitli 629,17 m² yüzölçümlü tasinmazin 13,00 m²' lik Belediye hissesinin satisi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:453

Komisyon Görüsü:Kusadasi Ilçesi Hacifeyzullah Mahallesi 967 ada 42 parsel nolu 297,00 m² yüzölçümlü imar planinda yol ve park alani olarak ayrilan tasinmazin 2942 Sayili Kamulastirma Kanununun 8. maddesine göre satin alma/kamulastirma hususunda Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Söz konusu parselin Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak bedel tespitinden sonra kamulastirilmasina oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar:Kusadasi Ilçesi, Hacifeyzullah Mahallesi 967 ada 42 parsel nolu 297,00 m² yüzölçümlü imar planinda "Yol ve Park" alani olarak ayrilan tasinmazin kamulastirilmasi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:454

Plan ve Bütçe Komisyon Görüsü: 2015-2016 sezonunda mücadele ederek ilimiz tanitimina katki saglayan ve ilimizi basari ile temsil eden Amatör Spor Kulübü sporcularina, teknik yönetici, antrenör ve ögrencilere ödül olarak, tablet bilgisayar, bisiklet, forma, top v.b verilmesi hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.           2015-2016 sezonunda mücadele ederek ilimiz tanitimina katki saglayan ve ilimizi basari ile temsil eden Amatör Spor Kulübü sporcularina, teknik yönetici, antrenör ve ögrencilere ödül olarak, tablet bilgisayar, bisiklet, forma, top v.b verilmesine ve 17–20 Aralik 2015 tarihleri arasinda düzenlenmesi planlanan “Aydin Kusadasi 10-11 Yas Futbol Turnuvasi” nin gerçeklestirilmesi ve söz konusu organizasyon ile ilgili olusacak misafir takimlarinin konaklama v.s masraflari da dahil toplam 115.000,00 TL bütçe ayrilmasikomisyonumuzca oy birligiyle uygun görülmüstür. Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyon Görüsü:2015-2016 sezonunda mücadele ederek ilimiz tanitimina katki saglayan ve ilimizi basari ile temsil eden Amatör Spor Kulübü sporcularina, teknik yönetici, antrenör ve ögrencilere ödül olarak, tablet bilgisayar, bisiklet, forma, top v.b verilmesi hususu Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.2015-2016 sezonunda mücadele ederek ilimiz tanitimina katki saglayan ve ilimizi basari ile temsil eden Amatör Spor Kulübü sporcularina, teknik yönetici, antrenör ve ögrencilere ödül olarak, tablet bilgisayar, bisiklet, forma, top v.b verilmesi ve 17–20 Aralik 2015 tarihleri arasinda düzenlenmesi planlanan “Aydin Kusadasi 10-11 Yas Futbol Turnuvasi” nin gerçeklestirilmesi ve söz konusu organizasyon ile ilgili olusacak misafir takimlarinin konaklama v.s masraflari hususunda destek olunmasi komisyonumuzca oy birligiyle uygun görülmüstür.  Is bu raporumuzun karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisince havalesini arz ederiz.

Karar:2015-2016 sezonunda mücadele ederek ilimiz tanitimina katki saglayan ve ilimizi basari ile temsil eden Amatör Spor Kulübü sporcularina, teknik yönetici, antrenör ve ögrencilere ödül olarak, tablet bilgisayar, bisiklet, forma, top v.b verilmesi ve 17–20 Aralik 2015 tarihleri arasinda düzenlenmesi planlanan “Aydin Kusadasi 10-11 Yas Futbol Turnuvasi” nin gerçeklestirilmesi ve söz konusu organizasyon ile ilgili olusacak misafir takimlarinin konaklama v.s masraflari da dahil toplam 115.000,00 TL bütçe ayrilmasiile ilgili Meclis Plan ve Bütçe ile Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu raporlarinin komisyonlardan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:455

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Çine Ilçesi Sogancilar Mahallesi, 132 ada, 5 parselin tescili, Kültür Varliklarini Koruma Yüksek Kurulunun 30.04.2015 tarih ve 423 sayili karari, Sevketiye Mahallesi 262 ada, 7 parsel, Sogancilar Mahallesi 450 ada, 7 parsel, Sarioglu Mahallesi 305 ada, 75 parsel, Sogancilar Mahallesi 134 ada, 6 parsel ve 115 ada 4 parseller üzerinde bulunan binalarin tescil serhleri de Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügü’nün 28.05.2015 tarih ve 3895 sayili karari ile kaldirilmistir.Söz konusu kurul kararlari ile tescil serhi kalkan 6 adet parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda, 30K-II-D, 30K-III-A, 30K-III-D, 30K-IV-B, 30K-IV-C imar paftalarindaki tescil gösterimlerinin ve buna iliskin “K” notasyonlarinin kaldirilmasina yönelik UIP-8286,4 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi, Çine Belediye Meclisinin 01.09.2015 tarih ve 48 sayili karari ile onaylanmistir. Ancak Çine Belediyesi Meclis kararinda 132 ada, 5 parsel numarasi sehven 132 ada 15 parsel olarak geçirilmistir. Bahse konu degisiklik Çine Belediyesinin 23.10.2015 tarih ve 30618/4728-1885 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-8286,4 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 Sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz Çine Ilçesi 132 ada, 5 parsel, 262 ada, 7 parsel, 450 ada, 7 parsel, 305 ada, 75 parsel, 134 ada, 6 parsel ve 115 ada, 4 parsele iliskin, 30K-II-D, 30K-III-A, 30K-III-D, 30K-IV-B, 30K-IV-C 1/1000 ölçekli uygulama imar plani paftalarinda tescil gösterimlerinin ve bunlara ait “K” notasyonlarinin kaldirilmasi amaçli UIP-8286,4 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:456

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Didim Ilçesi, Didim Mahallesi, 844 ada 15 parselde kayitli, yaklasik 2.040 m2 yüzölçümlü, yürürlükteki 1/5000 ölçekli nazim imar planinda “meskun konut” alaninda yer alan tasinmazin, “saglik alani” kullanima dönüstürülmesi amaçli NIP-5082,4 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.NIP-5082,4 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oy birligi ile kabul edilmistir. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 Sayili Imar Kanunu’nun 8/b, 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Didim Ilçesi Didim Mahallesi 844 ada 15 parselde kayitli 1/5000 ölçekli nazim imar planinda “meskun konut” alaninda yer alan tasinmazin “saglik alani” kullanima dönüstürülmesi amaçli NIP-5082,4 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:457

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Ata Mahallesi 143 (18M-IV) pafta 1523 ada 4 parsel nolu yürürlükteki UIP-2130 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda Yençok:12.00 m (4 kat) 1 adet kitle nizam kosullu konut alaninda kalan tasinmaz için, kitle taban alaninin genisletilmesi ve parselin güneyine park alani getirilmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Efeler Belediye Meclisinin 08.10.2015 tarih ve 262 sayili karari ile uygun görülmeyerek Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8761-9712 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Efeler Belediye Meclisinin UIP-2130,19 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinin uygun görülmedigine iliskin 08.10.2015 tarih ve 262 sayili kararinin uygun olduguna oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Ata Mahallesi 143 (18M-IV) pafta 1523 ada 4 parselde kayitli, tasinmaza iliskin UIP-2130,19 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:458

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesinde, tapunun 19I-III pafta,  592 ada, 13 parsel numarasinda kayitli alanda bulunan tasinmaz için, NIP-5946,2 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi Büyüksehir Belediye Meclisinin 15.01.2015 tarih ve 39 sayili karari ile onaylanmistir. Yürürlükteki 1/5000 ölçekli nazim imar planinda saglik alaninda, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda E=2.00, Yençok=Serbest kosullu bakim ve akaryakit istasyonunda kalan 592 ada 13 parsel numarali tasinmazin, E=2.00, Yençok=29.50 m kosullu saglik tesisi alani olacak sekilde yeniden düzenlenmesi amaçli UIP-2129,38 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi talebi, plan ana kararlarini, sürekliligini, bütünlügünü, sosyal ve teknik altyapi dengesini bozucu olmadigi, kamu yarari amaçli oldugu ve üst kademe imar planina uyarlik gösterdigi gerekçesi ile Efeler Belediye Meclisinin 06.08.2015 tarih ve 214 sayili karari ile uygun görülerek, Efeler Belediyesinin 19.08.2015 tarih ve 7133-8013 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-2129,38 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 Sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 592 ada 13 parselin bakim ve akaryakit istasyonu kullanimindan saglik tesis alanina dönüstürülmesine iliskin UIP-2129,38 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligiile ilgili Meclis Imar ve BayindirlikKomisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:459

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Çestepe Mahallesi, M19-B4-2C (16L-II, 16M-I) pafta, 1180 parsel nolu yürürlükteki UIP-11800 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda yari bitisik nizam 3 kat ve 4 kat (ön bahçe 5.00, yan bahçe 3.00 m), TAKS/KAKS:0.40/1.20 ve TAKS/KAKS:0.40/1.60 kosullu konut alani, park alani ve oyun alaninda yer alan tasinmaz için, TAKS/KAKS: 0.15/1.25, Yençok: 30.50 m kosullu konut alani, Yençok: 5.50 m kitle ticaret alani, park alani, oyun alani getirilmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Efeler Belediye Meclisinin 08.10.2015 tarih ve 263 sayili karari ile uygun görülmeyerek Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8762-9714 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Efeler Belediye Meclisinin UIP-11800,2 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinin uygun görülmedigine iliskin 08.10.2015 tarih ve 263 sayili kararinin uygun olduguna oy birligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Efeler Ilçesi, Çestepe Mahallesi, M19-B4-2C (16L-II, 16M-I) pafta, 1180 parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-11800,2 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:460

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Çestepe Mahallesi 1212 parsel nolu, yürürlükteki UIP-11800 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda 5/Y-4/3 (Ikiz Nizam 4 Kat) kosullu konut alaninda kalan tasinmaz için, TAKS/KAKS: 0.40/1.60, Yençok: 21.50m         (7 kat) kosullu konut alani amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Efeler Belediye Meclisinin 08.10.2015 tarih ve 265 sayili karari ile uygun görülmeyerek Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8763-9713 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir. Efeler Belediye Meclisinin UIP-11800,3 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinin uygun görülmedigine iliskin 08.10.2015 tarih ve 265 sayili kararinin uygun olduguna oy birligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Efeler Ilçesi, Çestepe Mahallesi 1212  parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-11800 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi. 

Karar No:461

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Güzelhisar Mahallesi 56 (18L-I) pafta, 262 ada 14, 15, 16, 22 ve 23 parsel nolu, yürürlükteki UIP-2131 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda Yençok:21.00 m (7 kat) ve Yençok:12.00 m (4 kat) kitle nizam kosullu konut alaninda kalan tasinmazlar için, bitisik nizam 7 kat (B-7) kosullu konut alani getirilmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Efeler Belediye Meclisinin 08.10.2015 tarih ve 267 sayili karari ile uygun görülmeyerek Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8766-9716 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Efeler Belediye Meclisinin UIP-2131,12 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinin uygun görülmedigine iliskin 08.10.2015 tarih ve 267 sayili kararinin uygun olduguna oy birligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz,Efeler Ilçesi, Güzelhisar Mahallesi 56 (18L-I) pafta, 262 ada 14, 15, 16, 22 ve 23  nolu parsele iliskin, UIP-2131,12 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:462

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Güzelhisar Mahallesi 18L-IV pafta 1732 ada 30 parselde kayitli, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda Yençok:12.00m (4 kat) 2 adet kitle nizam kosullu konut alaninda yer alan tasinmaz için,  2 adet kitlenin birlestirilerek tek kitleye dönüstürülmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Mekansal Planlar Yapim Yönetmeligi’nin 26.(1) maddesi kapsaminda nüfus yogunlugu artisina sebep olmadigi, sosyal ve teknik altyapi dengesini bozucu nitelikte olmadigi, plan bütünlügü sagladigi gerekçesi ile Efeler Belediye Meclisi’nin 08.10.2015 tarih ve 268 sayili karari ile uygun görülerek, Efeler Belediyesinin 09.10.2015 tarih ve 8589/9463 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-2130,20 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Güzelhisar Mahallesi 18L-IV pafta 1732 ada 30 parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-2130,20 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:463

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Osman Yozgatli Mahallesi, 6170 ada 14 parselde kayitli, 1621.00m2 yüzölçümlü, yürürlükteki 1/5000 ölçekli nazim imar planinda “ibadet alaninda”, yürürlükteki UIP-2129 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda ön bahçe mesafesi 4m,  TAKS=0.35 Yençok=Serbest kosullu ibadet alaninda yer alan tasinmaz için, TAKS=0.70 kosulu getirilmesi ve dogusundaki mezarlik alani ile sinir olan hattin degistirilmesi amaçli UIP-2129,43 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, Mekânsal Planlar Yapim Yönetmeliginin 26.(1) maddesi kapsaminda kamu yarari amaçli oldugu gerekçesiyle Efeler Belediye Meclisi’nin 08.10.2015 tarih ve 264 sayili karari ile uygun görülerek, Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8765/9711 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-2129,43 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Efeler Ilçesi Osman Yozgatli Mahallesi 6170 ada 14 parselde ibadet alaninda plan hattinin ve yapilasma kosullarinin degistirilmesine iliskin UIP-2129,43 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:464

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Sevketiye Mahallesi eski 593 ada 19 parsel, yeni 131 ada 1 parselde kayitli, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda E=1.00 kosullu saglik tesis alaninda yer alan tasinmazin, yapilasma sartlarinin, E=1.30, Yençok=Serbest olarak degistirilmesi ve uygulamaya yönelik olarak ilave plan hükümleri getirilmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plan degisikligi talebi, Mekansal Planlar Yapim Yönetmeliginin 26(1). maddesi kapsaminda kamu yarari amaçli oldugu gerekçesi ile Efeler Belediye Meclisi’nin 06.08.2015 tarih 216 sayili karari ile uygun görülerek, Efeler Belediyesinin 19.08.2015 tarih ve 7134-8012 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-8199,2 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Efeler Ilçesi, Sevketiye Mahallesi eski 593 ada 19 parsel, yeni 131 ada 1 parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-8199,2 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:465

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi 18J-I ve 18J-II pafta 2344 ada 1 ve 2 parsel nolu, 2346 ada 1 parsel nolu, yürürlükteki UIP-2129 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda Yençok=9.00 m. (3 kat) toplam 7 adet kitle nizam kosullu konut alaninda kalan tasinmazlar için, TAKS/KAKS:0.40/1.13 ve TAKS/KAKS:0.40/1.48 Yençok: 18.50 m kosullu konut alani amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Efeler Belediye Meclisi’nin 08.10.2015 tarih ve 266 sayili karari ile uygun görülmeyerek Efeler Belediyesinin 15.10.2015 tarih ve 8764-9715 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Efeler Belediye Meclisinin UIP-2129,45 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinin uygun görülmedigine iliskin 08.10.2015 tarih ve 266 sayili kararinin uygun olduguna oy birligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Efeler Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 2346 ada 1 parsel, 2344 ada 1 ve 2 parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-2129,45 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:466

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Efeler Ilçesi, Kemer Mahallesinde, tapunun 2306 ada, 29 parsel numarasinda kayitli alanda bulunan tasinmaz için, Efeler Belediye Meclisinin 10.09.2015 tarih 239 sayili karari ile onaylanan UIP: 2129,44 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, belediye meclis üyeleri Baris ALTINTAS, Ramazan BALCI ve Vedat EGE tarafindan önerge olarak Büyüksehir Belediye Meclisine sunulmus olup, gündeme alinarak komisyonumuza havale edilerek incelenmistir. Yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda h=6 ve h=9  kosullu konut adalari ve 20 m. ve 10 m. yollardan olusan  2306 ada 29 parsel numarali tasinmazda TAKS/KAKS=0.40/1.90 Yençok:30.50 m. ve TAKS/KAKS=0.40/1.47 Yençok:30.50 m. konut alani, 2 adet E=0.55 Yençok:6.50 m. kosullu ticaret alani, park alani, otopark alani ve çocuk bahçesi kullanimi getirmek amaçli hazirlanan UIP:2129,44 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginde dogudaki konut adasinin kuzey yapi yaklasma mesafesinin 15 m. olmasi ve iki adet ticaret adasindaki yapilasma kosulunun E=0.40 olarak degistirilmesi, degisiklik teklifinin bu haliyle tadilen onayi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Efeler Ilçesi Kemer Mahallesi 2306 ada 29 parsele iliskin UIP: 2129,44 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:467

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Incirliova Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, 754,12m2 yüz ölçüme sahip,  8539 numarali parsel meri uygulama imar planinda Belediye Hizmet Alaninda kalmaktadir. Tasinmazin bulundugu     alan için Sosyal Güvenlik Il Müdürlügünün talebi ve Incirliova Belediyesinin basvurusu ile Aydin Büyüksehir Belediyesi'nce 14.05.2015 tarih 200 sayili Meclis karari ile Belediye Hizmet Alaninin, Kamu Hizmet Alanina dönüstürülmesine iliskin NIP:8760,2 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi onanmistir. Söz konusu alana iliskin Incirliova Belediyesi 06.08.2015 tarih 106 sayili Meclis karari ile Belediye Hizmet Alaninin, Resmi Kurum Alanina dönüstürülmesine iliskin UIP:6620,7 islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginiuygun görerek Belediyemize sunmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP:6620,7 islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikliginin, 1/5000 ölçekli meri nazim imar planina uygun olmasi ve her iki kullanim türünün de kamu hizmeti içermesi gerekçesi ile 8539 numarali parselin Resmi Kurum Alani (S.G.K.), Yençok= 9.50 m, TAKS:0.40 KAKS:1.20 plan sartli olarak tadilen onaylanmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Incirliova Ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 8539 parselin belediye hizmet alanindan resmi kurum alanina dönüstürülmesine iliskin UIP:6620,7 islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:468

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Incirliova Ilçesi, Istiklal Mahallesi 19L-I imar paftasinda yatay (y): 29.380-29.500, düsey (x): 30.000-30.120 koordinatlari arasinda park ve otopark kullaniminda kalan tescil disi alanin park, otopark ve sosyal tesis alani olarak düzenlenmesi amaçli NIP-8760,3 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi Incirliova Belediye Baskanligi'nin 24.07.2015 tarihli ve 433/1898 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.NIP-8760,3 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi komisyonumuzca oybirligi ile uygun bulunmustur.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Incirliova Ilçesi, Istiklal Mahallesi 19L-I imar paftasinda yatay (y): 29.380-29.500, düsey (x): 30.000-30.120 koordinatlari arasinda park ve otopark kullaniminda kalan tescil disi alanin park, otopark ve sosyal tesis alani olarak düzenlenmesi amaçli NIP-8760,3 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:469

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi, 2402 ada 1 numarali parselde kayitli tasinmazin Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu'nun 29.01.2015 tarih ve 3497 sayili karari ile "Tasinmaz Kültür Varligi" olarak belirlenerek tescillenen antik su yoluna iliskin koruma bandi dogrultusunda dogu cephesindeki 10m yapi yaklasma mesafesinin 5m olarak düzenlenmesi amaçli UIP-13182,7 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Kusadasi Belediye Meclisi'nin 04.08.2015 tarih ve 352 sayili karari ile uygun görülerek Kusadasi Belediye Baskanligi'nin 14.08.2015 tarihli ve 21576 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-13182,7 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine iliskin parsel maliklerinin hepsinin vekaletname ya da muvafakatnameleri bulunmadigindan ve degisiklik paftalarina Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu'nun 29.01.2015 tarih ve 3497 sayili karari ile belirlenerek eki Antik Su Yolu Tescil Haritasinda koordinatlari ve konumu sunulan Koruma Alan Siniri ile parsele iliskin jeolojik-jeoteknik etüt durumu islenmediginden mevcut uygulama imar plani kosullarinin geçerli olduguna komisyonumuzca oybirligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Kusadasi Ilçesi, Türkmen Mahallesi, 2402 ada 1 numarali parselde kayitli tasinmaza iliskin UIP-13182,7 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:470

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Kuyucak Ilçesi, Gireniz (Pamukören) Mahallesi, 21 pafta, 3621 parselde kayitli, toplam 8688,37 m2 yüzölçümlü, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda Akaryakit ve Servis Istasyonu alani olarak planlanmis ve ön bahçe mesafesi 20m, yan ve arka bahçe mesafeleri 15m olarak düzenlenmis tasinmazin, arka bahçe mesafesinin 15m’den 5m’ye düsürülmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Kuyucak Belediye Meclisinin 05.08.2015 tarih ve 2015/99 sayili karari ile uygun görülerek, Kuyucak Belediyesinin 27.08.2015 tarih ve 25077/3877-1585 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine iliskin hazirlanan ve onaylanan paftalarda sadece arka bahçe mesafesi 15m’den, 5m’ye düsürülmemis, ayni zamanda bati yan bahçe mesafesi de 5m’ye düsürülmüstür. Oysaki plan degisikligine ait plan açiklama raporunda ve 05.08.2015 tarih ve 2015/99 sayili Kuyucak Belediye Meclis kararinda sadece arka bahçe mesafesinin 15m’den, 5m’ye düsürüldügü ifade edilmektedir.UIP-9264,3 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifinde plan paftalari ile 05.08.2015 tarih ve 2015/99 sayili Kuyucak Belediye Meclis kararinin uyumsuz olmasi nedeniyle mevcut imar plani sartlarinin devaminin uygun olduguna komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda;5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Kuyucak Ilçesi, Gireniz (Pamukören) Mahallesi, 21 pafta, 3621 parselde kayitli, tasinmaza iliskin UIP-9264,3 plan islem numarali, 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:471

Komisyon Görüsü: Karayollari Genel Müdürlügü, 2. Bölge Müdürlügü tarafindan hazirlanan Söke Çevre Yolu, Fevzipasa ve Yenikent Mahalleleri Kamulastirma Plani dogrultusunda hazirlanan Söke-Kusadasi Çevreyolu Çevresi Karayollari Kamulastirma Sinir Hatti degisikligine iliskin UIP-887,30 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisi'nin 07.08.2015 tarih 2015/8-170 sayili karari ile uygun görülerek Söke Belediye Baskanligi'nin 07.09.2015 tarihli ve 201513587 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.

UIP-887,30 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine iliskin yapilan inceleme neticesinde, uygulama imar planinda servis yolu olarak görünen bazi alanlarin da kamulastirma siniri içerisine girdigi fakat bu alanlarda plan degisikligi yapilmadigi ve 22L-III numarali paftada yer alan 556 ada 6 numarali parselin kamulastirma siniri içerisinde kalan kisminin park alani taramasinin kaldirilmadigi belirlenmistir. Ayrica, eski ve yeni kamulastirma sinirlarinin farkli gösterimlerle gösterildigi fakat yeni kamulastirma siniri gösterimi ince oldugundan tam olarak okunamadigi tespit edilmistir. Bu kapsamda, mevcut uygulama imar plani kosullarinin geçerli olduguna komisyonumuzca oybirligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Ilimiz, Söke Ilçesi, Söke-Kusadasi Çevreyolu Çevresi Karayollari Kamulastirma Sinir Hatti degisikligine iliskin hazirlanan UIP-887,30 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:472

Komisyon Görüsü: Ilimiz, Söke Ilçesi, Atatürk Mahallesi, 836 ada 52 numarali parselde kayitli tasinmazin 9,108.28 m2 yüzölçümüne sahip E: 2.00, hmax: 15.50m, Aydin Caddesine bakan cephesinde zemin ticaret konut alani imarli kisminin Blok Nizam 10-kat (BL-10), Yençok: 32.50m TAKS/KAKS: 0.20/2.00 TICK (ticaret+konut) alani olarak düzenlenmesi amaçli UIP-887,31 plan islem numarali imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisi'nin 04.09.2015 tarih ve 2015/9-181 sayili karari ile reddedilerek Söke Belediye Baskanligi'nin 06.10.2015 tarihli ve 201514958 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-887,31 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile önerilen kat adedi çevre doku ile uyumu bozacagindan Söke Belediye Meclisi'nin 04.09.2015 tarih ve 2015/9-181 sayili ret karari komisyonumuzca oybirligi ile uygun bulunmustur. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddeleri uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Ilimiz, Söke Ilçesi, Atatürk Mahallesi, 836 ada 52 numarali parsele iliskin hazirlanan UIP-887,31 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligine iliskin Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:473

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Atburgazi Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13633,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-163 sayili karari ile uygun bulunarak 03.09.2015 tarihli ve 201513434 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Atburgazi Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir.Ilave imar plan notlarinin 3194 Sayili Imar Kanunu'na ait Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile paralellik göstermemesi ve Atburgazi Mahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin katlarinin ticarete açilmasina olanak saglamasinin uygun olmadigi gerekçeleri ile Atburgazi Mahallesi'nde yürürlükteki imar plani notlarinin geçerli olmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz,  Söke Ilçesi Atburgazi Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13633,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:474

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Bagarasi Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13100,2 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-162 sayili karari ile uygun bulunarak, 03.09.2015 tarihli ve 201513439 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Bagarasi Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir. Ilave imar plan notlarinin 3194 Sayili Imar Kanunu'na ait Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile paralellik göstermemesi ve Bagarasi Mahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin katlarinin ticarete açilmasina olanak saglamasinin uygun olmadigi gerekçeleri ile Bagarasi Mahallesi'nde yürürlükteki imar plani notlarinin geçerli olmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Söke Ilçesi Bagarasi Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13100,2 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:475

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Güllübahçe Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13630,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-161 sayili karari ile uygun bulunarak 03.09.2015 tarihli ve 201513432 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Güllübahçe Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir. Ilave imar plan notlarinin 3194 Sayili Imar Kanunu'na ait Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile paralellik göstermemesi ve Güllübahçe Mahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin katlarinin ticarete açilmasina olanak saglamasinin uygun olmadigi gerekçeleri ile Güllübahçe Mahallesi'nde yürürlükteki imar plani notlarinin geçerli olmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz, Söke Ilçesi Güllübahçe Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13630,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:476

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Sarikemer Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13632,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-160 sayili karari ile uygun bulunarak, 03.09.2015 tarihli ve 201513433 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.  Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Sarikemer Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir. Ilave imar plan notlarinin 3194 Sayili Imar Kanunu'na ait Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile paralellik göstermemesi ve Sarikemer Mahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin katlarinin ticarete açilmasina olanak saglamasinin uygun olmadigi gerekçeleri ile Sarikemer Mahallesi'nde yürürlükteki imar plani notlarinin geçerli olmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Ilimiz Söke Ilçesi Sarikemer Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13632,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyon Raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:477

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Savuca Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13635,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-159 sayili karari ile uygun bulunarak 03.09.2015 tarihli ve 201513440 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.

Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Savuca Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

“- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir.Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-159 sayili karari ile uygun bulunarak tarafimiza sunulan UIP: 13635,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile getirilen plan notlarinin Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeliginin ilgili hükümlerine uyarlilik göstermemesi ve Savuca Mahallesinin mevcut imar planlarinda konut alti ticaret kullanimina zaten izin verilmis olmasindan dolayi mevcut plan hükümlerinin geçerli olmasi komisyonumuzca oy birligi ile kabul edilmistir.Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Savuca Mahallesi uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin UIP: 13635,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:478

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Sazli Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina, plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13631,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-158 sayili karari ile uygun bulunarak 03.09.2015 tarihli ve 201513438 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Sazli Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina;

“- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Plan notlari eklenmistir.Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-158 sayili karari ile uygun bulunarak tarafimiza sunulan UIP: 13631,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi ile getirilen plan notlarinin Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile uyarlilik göstermemesi ve Sazli Mahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin ve bodrum katlarinin ticarete açilmasinin uygun olmamasindan dolayi Sazli Mahallesi'nde yürürlükteki imar plani kosullarinin devamina komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Sazli Mahallesi uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin UIP: 13631,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:479

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi Yenidogan Mahallesinde yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarina, plan notu eklenmesine iliskin hazirlanan UIP: 13636,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisinin 07.08.2015 tarihli ve 2015/8-157 sayili karari ile uygun bulunmus olup Söke Belediye Baskanliginin 03.09.2015 tarihli ve 201513436 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.

Söz Konusu imar plani degisikligi kapsaminda Yenidogan Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notlarina;

“- Meskun Konut Alanlari: Meskun konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya           bodrum katlarinda, sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.

- Gelisme Konut Alanlari: Gelisme konut alanlarinda, binalarin zemin katlarinda veya           bodrum katlarinda sadece günlük ticarete yönelik bagimsiz bölümler olusturulabilir.”

Ifadeleri eklenmistir. Ilave imar plan notlarinin, 3194 Sayili Imar Kanunu'na ait Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin ilgili hükümleri ile paralellik göstermemesi ve YenidoganMahallesi'nde konut alanlarinin tamaminin zemin katlarinin ticarete açilmasina olanak saglamasinin uygun olmadigi gerekçeleri ile Yenidogan Mahallesinde yürürlükteki imar plani notlarinin geçerli olmasi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Yenidogan Mahallesi uygulama imar planlarina plan notu eklenmesine iliskin UIP: 13636,1 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:480

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Söke Ilçesi, 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Plan Notlarinin Genel Hükümler baslikli kisminda yer alan; "Konut alanlarinda çati düzenlemelerinde alanin %40'i piyes ve gizli teras olarak kullanilabilir." hükmünün kaldirilmasina, "Belediyenin belirleyecegi bölgelerde ayrik nizam konut alanlarinda" seklindeki basligin "Ayrik nizam konut alanlarinda" olarak degistirilmesine ve bu baslik altindaki: 1 numarali "Parsellerin ön ve yan bahçeleri otopark olarak düzenlenebilir. Gerektigi yerlerde açik otoparklar otopark sayisina dahil edilebilir. Ancak orani açik alanlarin %50'sini geçemez.", 3 numarali "Konut yapilari altinda ticaret yapilmayacaktir.", 4 numarali "Konut alanlarinda minimum ifraz büyüklügü 500m2'dir.", ve 5 numarali "Konut yapilari altinda ticaret yapilmayacaktir." hükümlerinin iptal edilmesine sadece 2 numarali "Parsel bütününde çekme mesafeleri içinde kalmak, TAKS ve KAKS oranlarini asmamak kaydiyla bagimsiz bölüm numarali sosyal tesisler iskan ettirilebilir."  hükmünün geçerli olmasina iliskin UIP-887,27 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisi'nin 07.07.2015 tarihli ve 2015/7-151 sayili karari ile uygun görülerek Söke Belediye Baskanligi'nin 18.08.2015 tarihli ve 201512655 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.  Yapilan incelemede; "Konut alanlarinda çati düzenlemelerinde alanin %40'i piyes ve gizli teras olarak kullanilabilir." seklinde olan plan notunun kaldirilmasi ile meskun ve gelisme alanlarinda farkli çati uygulamalarinin önü açilarak hem insaat alani artisina sebep olunacagi hem de yerlesme bütününde çatilarda uygulama bütünlügü, dil birligi, yapilasma kimligi, estetik gibi hususlarin zarar görecegi tespit edilmistir.Ayrica "Parsellerin ön ve yan bahçeleri otopark olarak düzenlenebilir. Gerektigi yerlerde açik otoparklar otopark sayisina dahil edilebilir. Ancak orani açik alanlarin %50'sini geçemez." hükmünün kaldirilmasinin açik alanlarin tamaminin otopark olarak düzenlenmesinin önünü açacagi mütalaa edilmistir. Ek olarak "Konut alanlarinda minimum ifraz büyüklügü 500m2'dir." hükmünün kaldirilmasi ile özellikle gelisme konut alanlarinda müellifince belirlenen ifraz sarti disinda daha küçük parseller üretilmesinin yolu açilarak nüfus artisina neden olacagi belirlenmistir. Ayrica, "Konutalanlari altinda ticaret yapilmayacaktir." hükmü Genel Hükümler kismindan kaldirilmakla birlikte plan notlarinin Gelisme Konut Alanlari ve Yüksek Katli Konut Alanlari baslikli bölümlerinden kaldirilmadigi ve plan notlari arasinda tutarsizlik yarattigi tespit edilmistir. Bu  nedenle, UIP-887,27 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili olarak mevcut plan notlarinin geçerli olduguna komisyonumuzca oybirligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Söke Ilçesi 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani Plan Notlarinin Genel Hükümler kismindaki maddelerin revize edilmesine iliskin UIP-887,27 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligiile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:481

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi, Yenicami Mahallesi 664 ada 58 numarali parselde kayitli tasinmazin güney sinirinda yer alan imar hatlarinin kadastral hatlar ile uyumlu hale getirilmesi ve ifraz hattinin belirlenmesine yönelik hazirlanan UIP-887,32 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi Büyüksehir Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söke Ilçesi Yenicami Mahallesi 664 ada 58 numarali parselde imar hatlarinin kadastral hatlar ile uyumlu hale getirilmesi ve ifraz hattinin belirlenmesine yönelik hazirlanan UIP-887,32 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/c maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Yenicami Mahallesi 664 ada 58 parselin imar hatlarinin düzenlenmesine iliskin UIP-887,32 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:482

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Söke Ilçesi Yenikent Mahallesi'nde,  yatay (x):31200-31500, dikey(y):28900-29300 koordinatlari arasinda kalan parseller meri nazim imar planinda Kültür Merkezi (BHA), Ticaret, Yesil Alan, Otopark ve Resmi Kurum alaninda kalmaktadir. Söke Belediye Baskanligi 16.06.2015 tarih, 201509839 sayili yazi ve ekli doyasi ile söz konusu bölgede ticaret alani olarak planli alana yol cephesinin verilmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Söke Belediyesi tarafindan teklif edilen, yatay (x):31200-31500, dikey(y):28900-29300 koordinatlari arasinda NIP: 6316,6 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim plani degisikligi, sosyal ve teknik alt yapi dengesini bozucu nitelik tasimasi gerekçesi ile teklifin reddi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Yenikent Mahallesi Yatay (Y): 31200-31500, Düsey (X) :28900-29300 koordinatlari arasinda kalan alana iliskin NIP: 6316,6 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:483

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Söke Ilçesi, Yenikent Mahallesi, 1325 ada 4 ve kismen 6 numarali parsellerde kayitli ve yürürlükteki uygulama imar planinda Yüksek Ögretim Tesisi Alani imarli tasinmazin Agaçlandirilacak Alan olarak düzenlenmesine iliskin UIP-887,29 plan islem numarali imar plani degisikligi teklifi Söke Belediye Meclisi'nin 07.08.2015 tarih 2015/8-172 sayili karari ile uygun görülerek Söke Belediye Baskanligi'nin 19.08.2015 tarihli ve 201512639 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-887,29 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi komisyonumuzca oybirligi ile uygun bulunmustur.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Söke Ilçesi Yenikent Mahallesi 1325 ada 4 ve kismen 6 numarali parsellerde kayitli tasinmazlara iliskin UIP-887,29 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:484

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Efeler Ilçesi, Güzelhisar Mahallesinde, tapunun 18L-IV, 18L-III pafta, 1116 ada, 44 parselde kayitli, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda arka bahçe mesafesi 8.24m, dogu yan bahçe mesafesi 2.02m, h=18.00m (6 kat ) kitle nizam kosullu konut alaninda yer alan tasinmaz için, dogu yan bahçe mesafesi ve arka bahçe mesafesi 3.00m, Yençok= 18.00m olacak sekilde kitlenin yeniden düzenlenmesi amaçliUIP-2131,11 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi, plan bütünlügünü sagladigi ve arka bahçe mesafesinin Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeliginin Geçici 4. Maddesine uyarlilik gösterdigi gerekçesi ile Efeler Belediye Meclisi’nin 10.09.2015 tarih ve 235 sayili karari ileuygun görülerek Efeler Belediyesinin 05.10.2015 tarih ve 8332-9153 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-2131,11 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi  teklifi, ayni ada içerisinde plan bütünlügünü sagladigi gerekçesi ile komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Güzelhisar Mahallesi 1116 ada 44 parsele iliskin UIP:2131,11 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligiile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:485

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Efeler Ilçesi, Mesrutiyet Mahallesi, 19K-IV pafta, 1386 ada 55 parselde kayitli, yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda, yan bahçe mesafesi 5,30m, ön bahçe mesafesi 5m, arka bahçe mesafesi 3m, Yençok: 12.00m (4 kat), 192,932m2 taban alanli kitle nizam kosullu konut alaninda yer alan tasinmaz için, güney yan bahçe mesafesi 3.50m olacak sekilde kitlenin yeniden düzenlenmesi amaçli 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, plan bütünlügünü sagladigi gerekçesiyle Efeler Belediye Meclisi’nin 10.09.2015 tarih ve 238 sayili karari ile uygun görülerek, Efeler Belediyesinin 05.10.2015 tarih ve 8379-9276 sayili yazisi ile Belediyemize sunulmus, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.UIP-2129,42 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi  teklifi, ayni ada içerisinde plan bütünlügünü sagladigi gerekçesi ile komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Mesrutiyet Mahallesi 1386 ada 55 parsele iliskin UIP-2129,42 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:486

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Efeler Ilçesi, Mesrutiyet (Mimar Sinan) Mahallesinde, Yörük Ali Efe Bulvari ile Efekent Bulvarinin kesistigi kisimda bulunan tapunun 2599 ada 1 parselinde kayitli yürürlükteki 1/1000 ölçekli Aydin (Efeler) Ilave-Revizyon Uygulama Imar Plani ve 1/5000 ölçekli Nazim Imar Planinda spor alaninda yer alan tasinmazin, 1/5000 ölçekli nazim imar planinda "Kamu Hizmet Alani"  ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planinda "Idari Hizmet Alani" olarak belirlenmesine yönelik olarak hazirlanan, NIP-5946,12 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ve UIP-2129,51 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.NIP-5946,12 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ve UIP-2129,51 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi teklifi, kamu yarari amaçli oldugundan dolayi komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/c maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Efeler Ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 2599 ada 1 parsele iliskin NIP-5946,12 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi ve UIP-2129,51 plan islem numarali 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:487

Komisyon Görüsü:Ilimiz, Çine Ilçesi, Saraçlar Mahallesi, tapunun 113 ada, 50, 51, 52, 53, 54, 55 numarali tasinmazlar üzerinde toplam toplam 76555,18m²’lik alanda GES (günes enerjisine dayali üretim tesisi) amaçli hazirlanan NIP-15828 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani teklifi Büyüksehir Belediyesine sunulmus olup, Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.     NIP-15828 plan islem numarali, 1/5000 ölçekli nazim imar plani teklifi, komisyonumuzca oy birligi ile uygun görülmüstür. Isbu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Çine Ilçesi Saraçlar Mahallesi 113 ada 50, 51, 52, 53, 54, 55 parsellere iliskin NIP-15828 plan islem numarali, GES (Günes Enerjisine Dayali Üretim Tesisi) amaçli 1/5000 ölçekli nazim imar plani ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:488

Komisyon Görüsü:Ilimiz Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesinde 444 ada 158 ve 159 parselde mülkiyeti Hazine adina kayitli parseller üzerinde egitim tesisi alani amaçli NIP: 3266,10 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi teklifi Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nün 16.06.2015 tarih 6171975 sayili yazisi ile tarafimiza sunulmus olup Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 17.09.2015 tarihli ve 386 sayili karari ile onaylanip 06.10.2015 askiya çikartilmistir. Aski süresi içerisinde Izmir Mimarlar Odasi Kusadasi Temsilciligi tarafindan 02.11.2015 tarihinde ve Kusadasi Kaymakamligi (Mal Müdürlügü) tarafindan 04.11.2015 itirazda bulunulmustur. Sözkonusu itirazlar Büyüksehir Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmistir.Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 17.09.2015 tarih 386 sayili karari ile onaylanan NIP-3266,1 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar planina aski süresi içerisinde yapilan iki adet itirazdan; Kusadasi Kaymakamliginin itirazini geri çekmesi, Izmir Mimarlar Odasi Kusadasi Temsilciliginin itirazinda belirtilen hususlarin zaten saglanmis olmasindan dolayi itirazlarin reddine komisyonumuzca oy birligi ile karar verilmistir.Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Büyüksehir Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar:Kusadasi Ilçesi Türkmen Mahallesi 444 ada 158 ve 159 parsellere iliskin NIP-3266,1 plan islem numarali 1/5000 ölçekli nazim imar planina aski süresi içinde yapilan itirazlar ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:489

Komisyon Görüsü:11.12.2014 tarih ve 236 sayili Büyüksehir Belediye Meclis Karari ile Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisindeki yerlesik ve yeni yerlesime açilacak alanlarda sehrin estetigine tarihi ve dogal degerlerine uygun sekilde üretilecek kaliteli mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin saglanmasi ve estetik çözümlere ulastirilmasi için meydan, bulvar ve caddelerine cephesi bulunan yapilarda sehircilik, mimarlik, kentsel tasarim ve peyzaj mimarligi projelerinin ve uygulamalarinin kent estetigi açisindan çözüm önerilerini degerlendirmek amaci ile Kent Estetik Kurulu olusturulmus, kurulun "Kurulus Görev ve Çalisma Usul ve Esaslari'nin belirlenmesi karar altina alinmis olup, bu kapsamda Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi'nin sayili yazisi ekinde sunulan Aydin Büyüksehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu Kurulus, Görev, Çalisma Usul ve Esaslari incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilmistir.    Yapilan incelemede; 3194 sayili Imar Kanunu'nun 21 nci ve 8 nci maddesinin j bendi, Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi'nin 10 ncu maddesinde ilgili idarelerin mimari estetik komisyonu kurma yetkilerinin bulundugu, yapilan çalisma ile 11.12.2014 tarih ve 236 sayili Belediye Meclis Karari ile olusturulan Kent Estetik Kurulu'nun üye sayisi ile katilimci kurum ve kuruluslarin revize edildigi, Aydin Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisinde, 2863 sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsami disinda onayli imar plani sinirlari içerisinde yer alan 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu'nun 27 nci maddesi kapsaminda Büyüksehir Belediyesinin 16.04.2014 tarih ve 28 sayili almis oldugu karar dogrultusunda görev yetki ve sorumluluk sahamizda kalan alanlara ve karayoluna cephe veren parsellerde ve bu parseller içerisindeki yeni veya mevcut yapilar için cephe tasarimlari, cephe ve çati kaplamalari, malzeme ve renk gibi estetige dayali unsurlarin belirlenmesi, binanin ve çevresinin güzellestirilmesi, binalar arasinda uyum saglanmasi ve görüntü kirliliginin önlenebilmesi, örnek cadde ve cepheler önerilmesi ve sonuç olarak kentsel mimarinin özgünlestirilerek, yerel kimliklerin öne çikarilmasi, sürdürülebilir kentsel estetik bütünlüge ulasilmasi ve tarihi ve dogal degerlerine uygun ilke kararlari alarak gerçek ve tüzel kisiler ile kamu kurum ve kuruluslarinin uymak zorunda olduklari esaslarin belirlendigi tespit edilmistir. Bu kapsamda; Aydin Büyüksehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu Kurulus, Görev, Çalisma Usul ve Esaslarinin uygun olduguna komisyonumuzca oybirligi ile karar verilmistir. Is bu raporumuz hakkinda; 3194 sayili Imar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarinca karar alinmak üzere yazimiz ve ekli dosyanin Belediye Meclisine havalesini arz ederiz.

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu Kurulus, Görev, Çalisma Usul ve Esaslariile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:490

Komisyon Görüsü:Ilimiz Efeler Ilçesi, Kuyulu Mahallesinde bulunan ve ekli dosyada imar planinda isaretlenerek gösterilen isimsiz yola, “Arap Kuyusu Caddesi” isminin 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi uyarinca belirlenmesi, meclis gündemine alinmis ve komisyonumuza havale olup incelenmistir.“Arap Kuyusu Caddesi” isminin verilmesi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuzun, 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinin (g) fikrasi uyarinca.  Meclisimizin onayina arz olunur.

Karar:Efeler Ilçesi Kuyulu Mahallesinde isimsiz yola isim verilmesi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:491

Komisyon Görüsü:Ilimiz Çine Ilçesi, Hamidabat Mahallesinde bulunan ve ekli dosyada imar planinda isaretlenerek gösterilen isimsiz yola, “174/1 Sokak” isminin 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi uyarinca belirlenmesi, meclis gündemine alinmis ve komisyonumuza havale olup incelenmistir.“174/1 Sokak” isminin verilmesi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuzun, 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinin (g) fikrasi uyarinca Meclisimizin onayina arz olunur.

Karar:Çine ilçesi Hamidabat Mahallesinde 174 sokak ile 186 sokak arasindaki baglanti yoluna isim verilmesiile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:492

Komisyon Görüsü:Ilimiz Söke Ilçesi, Atatürk Mahallesinde bulunan ve ekli dosyada imar planinda isaretlenerek gösterilen isimsiz yola, “Yeni Garaj Caddesi” isminin 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanununun 7.maddesi (g) fikrasi uyarinca belirlenmesi, meclis gündemine alinmis ve komisyonumuza havale olup incelenmistir.“Yeni Garaj Caddesi” isminin verilmesi komisyonumuzca oybirligi ile uygun görülmüstür. Is bu raporumuzun, 5216 sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesinin (g) fikrasi uyarinca Meclisimizin onayina arz olunur.

Karar:Söke Ilçesi Atatürk Mahallesinde imar planinda terminal alaninin Güneyinde kalan isimsiz yollara isim verilmesi ile ilgili Meclis Imar ve Bayindirlik Komisyonu raporunun komisyondan geldigi sekliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

|