10.10.2013 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 07.10.2013 tarihli Ekim Ayi Meclis Toplantisinin I. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 4 adet dosya görüsüldü.

 

D.NO

MAHALLE

PAFTA

ADA

PARSEL

MECLIS KARARI

1

Orta(Ata)

 

1424

    14

Aydin Merkez,Orta Mahalle 1424 ada 14 parselin Özel Saglik Tesis Alanina dönüstürülerek, kitle ve h=10.50 plan sarti belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama  imar  plani ve 1/5000 ölçekli  nazim imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili Kanunun 8/b maddesine göre onanmasina Meclis Üyesi Kamil KAYA’nin red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

2

Yilmazköy

 

 

    632

Yilmazköy 632 parselin güneydogu kösesinde yaklasik 1259 m2 alanin konut alanindan “Özel Yurt Alani” na dönüstürülmesine, olusturulacak alan özel yurt alanina hmax=12.50, E=1.50 ve her cepheden 5m. yapi yaklasma mesafesi plan sarti belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ve 1/5000 ölçekli nazim imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili Kanunun 8/b maddesine göre onanmasina Meclis Üyesi Kamil KAYA’nin red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3

 

Güzelhisar

(A.Menderes)

 

2295

1 ve 2

Aydin Merkez Güzelhisar (Adnan Menderes) Mahallesinde yer alan tapuda 2295 ada 1 ve 2 parsellere 18x25,5 m. ebatlarinda tek kitle belirlenerek h=15 plan sarti belirlenmesine ayrica parsellerin batisindaki yaya yolunun kendi mülkiyetlerinden olacak sekilde 5m.olarak planlanmasi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili Kanunun 8/b maddesine göre onanmasina Meclis Üyeleri Mehmet TUGCU,Özcan PETEKKAYA,Mustafa ÜRETMEN, Kamil KAYA ve Ugur ALKANLI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

4

Orta  

 

865

    27

08.09.2013 tarihli Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge giren “Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeligi’nde çikmalarla ilgili yapilan degisiklikler nedeniyle olusmus tesekküle göre çikma yapilmasina olanak saglamak üzere imar plani notlarinin 55. Maddesinin “Parselin yola bakan cephelerinde parsel sinirini asmamak sarti ile en fazla 1,50 açik ve/veya kapali çikma yapilabilir. Ön bahçesiz yapi adasinin yola cephe veren tüm parsellerinde olusmus herhangi bir açik ve kapali(ruhsatli olmak sarti ile)çikma tesekkülü var ise yeni yapilacak binalarda bu tesekküle uyulur ve zemin katta kendi parsel hududu disina tasmamak, genisligi en fazla 0,20m. olmak kaydiyla binalarin tüm katlarinin cephelerinde motif çikmalar ile cephe hatti boyunca giydirme cepheler yapilabilir.Çikma yapilan alanlarda çikma derinligini asan uygulamalara izin verilmez. Her türlü yapilasma nizaminda yan ve arka bahçe mesafesi 3.00 ve 3m.den az olan yerlerde mevcut tesekküle, 3.00m.den fazla olan mesafelerde ise Planli Alanlar Tip Imar Yönetmeliginin 36.Maddesinde belirtilen esaslara uyulur”.Seklinde degistirilerek 1/1000 ölçekli uygulama Imar plani degisikligi yapilmasi uygun görülerek 3194 sayili Kanunun 8/b maddesine göre onanmasina Meclis Üyeleri Suayip YEGEN,Özcan PETEKKAYA, Mustafa ÜRETMEN, Nebil ALPARSLAN, Mehmet TUGCU’nun çekimser oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

 


3. Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 6623 ada, 1 parselde kayitli 1376.93m2 yüzölçümlü imar planinda konut alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli olan belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine Meclis Üyeleri Ahmet ERTÜRK,Murat SALTIK,Cavit TIG,Ugur TÜRKMEN,Kamil KAYA ve Ugur ALKANLI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

4. Aydin Merkez, Kemer Mahallesi tapunun, 6620 ada, 1 parselde 4164.24m2 yüzölçümlü imar planinda ibadet alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli olan belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez, Kemer Mahallesi tapunun, 6618 ada, 3 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 630.06 m2 yüz ölçümlü parselde 203.89 m2'ye tekabül eden 20389/63006 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine Meclis Üyesi Ugur ALKANLI’nin red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

6. Aydin Merkez, Kemer Mahallesi tapunun, 6618 ada, 2 parselde 711.81m2 yüzölçümlü imar planinda konut alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli olan belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine Meclis Üyeleri Ahmet ERTÜRK,Murat SALTIK,Cavit TIG,Ugur TÜRKMEN,Kamil KAYA ve Ugur ALKANLI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

7. Aydin Merkez, Kemer Mahallesi tapunun, 6617 ada, 1 parselde 1377.20m2 yüzölçümlü imar planinda konut alaninda kalan ve müstakil insaata elverisli olan belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine Meclis Üyeleri Ahmet ERTÜRK,Murat SALTIK,Cavit TIG,Ugur TÜRKMEN,Kamil KAYA ve Ugur ALKANLI’nin red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

8. Aydin Merkez, Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 5454 ada, 20 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 72.28 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez, Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 397 ada, 32 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 2.95 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Aydin Merkez, Cuma Mahallesi tapunun, 220 ada, 40 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 28.30 m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere kiymet takdir komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satisi, takasi veya devir seklinde verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 1299 ada, 161, 162, 163, 294, 295,302 (kismen), 308 (kismen), 313, 316 nolu parsellerde kayitli tasinmazlar imar planinda park alaninda kaldigindan kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10. maddesi geregince 2012-2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina ve Kiymet Takdir Komisyonunca bedellerin tespitinden sonra bütçede yeterli ödenegin ayrilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. Aydin Merkez, Veysipasa Mahallesi, Adliye arkasinda bulunan tapunun 1603 ada,2 parselde kayitli 35 nolu bagimsiz bölüm Tiyatro ve Konferans Salonu olarak kullanilan tasinmazin Cumhuriyet Bassavciligina arsiv hizmetlerinde kullanilmak üzere ve ihtiyaç durumunda ek birim olarak kullanilabilmesi için yeni adliye binasi yapilincaya kadar (10 yili geçmemek sartiyla) yillik 12.000,00-TL. bedel üzerinden tahsisine ve söz konusu yerin nemli ve havasiz olmasindan dolayi havalandirma sisteminin Cumhuriyet Bassavciginca yaptirilarak ödenen hak edislerinin tarafimiza ibraz ederek maliyet bedelinin kiradan düsülmesine ve tahsis islemi ile ilgili olarak Cumhuriyet Bassavciligi ile protokol yapilmak üzere Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’na yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13. Nazilli Belediye Baskanliginin Tibbi Atiklarin Kontrolü Yönetmeligi çerçevesinde ilçelerindeki tün saglik kuruluslarindan topladiklari tibbi atiklarin sterilizasyon yöntemi ile bertaraf edilmesinin saglanabilmesi için Belediyemiz Kati Atik Bertaraf Tesislerinde bulunan Tibbi Atik Sterilizasyon Ünitesine getirilmesine ve bu hususta Nazilli Belediye Baskanligi ile protokol yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. Aydin Ili Didim Ilçesinde düzenlenecek olan 2. Uluslararasi Didim Festivalinde Ilimizin önemli kaynagi olan Zeytin ve zeytin yagi ürünlerinin tanitimiyla ilgili olarak Didim Ziraat Odasi Baskanligi ile isbirligi yapilmasina ve adi geçen Festivalde Zeytin ve Zeytinyaginin tanitiminda kullanilmak üzere 5.000,00-TL. nakdi yardim saglanmasina Meclis Üyesi Ugur ALKANLI’nin red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

15. 2013-2014 yilinda uygulanmak üzere, Belediye Denetimli Özel Halk Otolarinca uygulanmakta olan mevcut ücret tarifesinin 

Sivil Tam Ücret 1,75.-TL.

Ögrenci (Üniversite, Açikögretim,Lise) Er, Belediye ve Birlik Personeli 1.50.-TL.

Ögrenci (I.Ö.O.)

(%40 ile %50 arasi Engelliler 1.25.-TL.

Aydin Belediyesi 65 Yas ve Üstü

Indirim Kart Sahibi 1.00.-TL.

olarak uygulanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|