08.10.2009 Meclis Oturumu Yapıldı

Meclis 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüsüldü.

Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 343 ada 50 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 329.38 m2 yüzölçümlü parselde 1.56 m2 tekabül eden 78/16469 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesinin uygunluguna Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 6445 ada 15 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 307.66 m2 yüzölçümlü parselde 12.56 m2 tekabül eden 628/15383 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesinin uygunluguna Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Hasanefendi Mahallesi tapunun 356 ada 21 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 129.39 m2 yüzölçümlü parselde 1.62 m2 tekabül eden 54/4313 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesinin uygunluguna Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 1172 ada 14 ve 18 parsellerde kayitli Imar planina göre yolda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun 2106 ada 20 ve 22 parsellerde kayitli Imar planina göre Belediye Saglik Sosyal Yardim ve Egitim Tesisleri alaninda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasina Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporlari dogrultusunda oy birligi ile karar verildi.

12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen T.C.Aydin Belediyesi Açik ve Kapali Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin uygulanmasi hususunun Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu ile Hukuk Komisyonu arasinda yapilacak müsterek çalisma ve inceleme nedeniyle Kasim ayi Meclis toplantisinda görüsülmesine oy birligi ile karar verildi.

14.11.2005 tarih ve 197 sayili Belediye Meclisi karari ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Ilimiz merkez Zafer Mahallesi mevkiindeki isyerinin içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususu görüsüldü;

Esnaf ve Pazaryeri Komisyon raporu dogrultusunda, 14 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9207 Sayili Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Isyeri Açma ve Çalistirma ruhsatlarina iliskin yönetmeligin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde ve iptal edilmesinde belediye sinirlari ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kilindigindan Belediye Meclisi tarafindan kurulan komisyonca daha önceden alinmis olan içkili alan bölgesi ve daha sonra ilave edilen bölgelerle ilgili tüm Belediye Meclis kararlarinin iptal edilmesine ve yeni bir içkili alan bölgesi krokisi olusturulmasinin uygun olacagi kanaatine varilmistir.Komisyonun aldigi karar oy birligi ile kabul edildi.

2005/9207 Sayili Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Isyeri Açma ve Çalistirma Ruhsatlarina dair yönetmelikle belediyelere devredilen Içkili Alan Bölgesi belirleme yetkisinden sonra Belediye Meclisince Içkili Alan olusturulmasi ile ilgili alinan Tüm Meclis Kararlarinin iptal edilmesi hususu ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu raporunun görüsülmesi,

Esnaf ve Pazaryeri Komisyon raporu dogrultusunda, 14 Temmuz 2005 tarih ve 2005/9207 Sayili Bakanlar Kurulu Karari ile kabul edilen Isyeri Açma ve Çalistirma ruhsatlarina iliskin yönetmeligin 29, 30 ve 31. maddelerinde içkili alan bölgelerinin tespitinde belediye sinirlari ve mücavir alanlar içinde Belediye Meclisi yetkili kilindigindan ek olarak hazirlanan içkili alan krokisi Belediye Meclisi tarafindan kurulan komisyonca incelenmis Zafer Mahallesi bölgesindeki isyerinin içkili alan bölgesine dahil edilmesiyle ilgili komisyonca yapilan degerlendirmede içkili alan bölgesinin degistirilecegi, yeni bir içkili alan bölgesi olusturulmasi düsünüldügünden konunun yeni içkili alan bölgesiyle ilgili meclis gündemine ertelenmesinin uygun olacagi kanaatine varilmistir.Komisyonun aldigi karar oy birligi ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra bir sonraki meclis toplantisinin 02 Kasim 2009 Pazartesi günü saat 16.00’da yapilmasina karar verildi.