AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 08.04.2025 TARİHLİ BİRLEŞİMİNE AİT MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 08.04.2025

TARİHLİ BİRLEŞİMİNE AİT MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Karar No:90

 

Karar:  Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 2025 Mali Yılı Bütçesi’ne, ekli (T-1) cetvelinde belirtilen araçların 237 sayılı Taşıt Kanununun 10’ uncu maddesi gereğince, işlenmesine ve satın alınmasına toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:91

 

Karar: Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 2025 Mali Yılı Bütçesi’ne, ekli (T-1) cetvelinde belirtilen araçların 237 sayılı Taşıt Kanununun 10’ uncu maddesi gereğince, işlenmesine ve satın alınmasına toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:92

 

Karar: Nazilli İlçesi, Aşağıyakacık Mahallesi 131 ada 3 parselde bulunan 736,02 m² yüzölçümlü taşınmazın mezarlık olarak kullanılmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/g maddesi gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi adına bağışının kabul edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:93

 

Karar:5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince hazırlanan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı İdare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantıya katılan üyelerin oyçokluğu ile karar verildi.

 

Karar No:94

 

Karar 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 16’ıncı maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20’inci maddesi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 78 oydan, 54 oy alan Yiğit MENDERES,  54 oy alan Serkan SEVİM, 54 oy alan Cevat OLGUN, 54 oy alan Batuhan DEĞİRMENCİ ve 54 oy alan Ege Berk KORKMAz’ın 1 yıl (bir) süre ile Encümen Üyeliğine seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karar No:95

 

Karar: 5216 sayılı Belediye Kanununun 15’inci maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21’inci Maddesi uyarınca; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Esnaf, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu, Tarım ve Jeotermal Komisyonu, Kadın Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu, Turizm Komisyonu, Kültür Varlıkları ve Kent Tarihi Komisyonu ve Su Kaynaklarının Korunması ve Yönetimi Komisyonlarının kurulmasına, kurulacak olan komisyonların 7 kişiden teşekkül etmesine, açık oyla yapılan seçimler sonucunda aşağıda isimleri yazılı üyelerin 1 (bir) yıl süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

 

  İHTİSAS KOMİSYONLARI

 

                  

Plan ve Bütçe Komisyonu

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu

Rıza YÖRÜYEN

 

Polat Bora MERSİN

Ersan KARA

 

Barış ALTINTAŞ

Samet TOSUN

 

Ayşe ÖZDEMİR

Yusuf ÜLKE

 

Metin KARADAĞ

Salim Tümer APAYDIN

 

Cengiz ÇUMRALI

Ramazan ŞUBAŞI

 

Mehmet UYSAL

Fatih GÜRER

 

Birol KAÇAN

   

 

Çevre ve Sağlık Komisyonu

 

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu

Mehmet ÇONDUR

 

Mustafa SAATÇİ

Tuba DİNÇER

 

Celalettin EROL

Kemal AK (Didim)

 

Mustafa KIRCALI

Seyfi Seyhan SUVARİ

 

Hicran İZMİT

Mehmet Levent TUNA

 

Raziye AKINCIOĞLU

Taner SAYIN

 

Yılmaz BAKKAL

Polat TANRIKULU

 

Hulki KARAKAYA

 

 

 

Ulaşım Komisyonu

 

Hukuk Komisyonu

Kadir MUTLU

 

Gülsüm TEKEOĞLU

İrem GÜRSOY

 

Hayati ATLI

Tuba DİNÇER

 

Kaan VARDARLI

Hüseyin IŞIKLI

 

İrem GÜRSOY

Mehmet GÜLER

 

Mustafa KIRCALI

Savaş CENGİZ

 

Soner BİLGİN

Hasan Hüseyin KURU

 

Evren AYTEPE

 

 

 

 

 

 

 

Esnaf , Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu

 

Tarım ve Jeotermal Komisyonu

Hasan ÇARIKÇI

 

Fahri SEMERCİ

Savaş MAMMACI

 

İsmail BÖLÜK

Kemal AK

 

Yücel ŞENGÜN

Yücel ŞENGÜN

 

Kemal AK

Yasemin GÜRSOY

 

Kadir MUTLU

Ömer AKALIN

 

Ahmet Bahri ERDEL

Halil KOÇYİĞİT

 

Halit BORAN

 

 

 

 

Kadın Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu

 

Turizm Komisyonu

Ayşe Gül DAĞLI

 

Celalettin EROL

Hilal Nur AKBAŞ TETİK

 

Emre FAZLILAR

Emre FAZLILAR

 

Kaan VARDARLI

Gürel ÇIRPANLI

 

Ayşe Gül DAĞLI

Raziye AKINCIOĞLU

 

Yasemin GÜRSOY

Ayşe KERVAN

 

Hasan IŞIK

Nazif TÜRKÖZ

 

Mehmet ÜNVER

 

 

Kültür Varlıkları ve Kent Tarihi Komisyonu

 

Su Kaynaklarının Korunması ve Yönetimi Komisyonu

Hilal Nur AKBAŞ TETİK

 

Mustafa SAATÇİ

Derya OKTAY

 

Hüseyin IŞIKLI

Mehmet GÜLER

 

Hayati ATLI

İsmail BÖLÜK

 

Gürel ÇIRPANLI

Fahri SEMERCİ

 

Tuba DİNÇER

Mehmet UYSAL

 

Ahmet Bahri ERDEL

Fatih GÜRER

 

Halit BORAN

 

 

 

 

Karar No:96

 

Komisyon Görüşü: 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamındaki düzenlemeler nedeniyle Germencik Belediye Başkanlığı’nın 07.04.2025 tarih ve 33 sayılı Meclis Kararı ile fonksiyonel kodlara ilişkin gerekli düzeltmelerin yapılması hususu; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25’nci maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36’ncı maddesi ikinci fıkrası gereği komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Germencik Belediye Başkanlığının 2025 yılı Mali yılı Bütçesinde fonksiyonel kodlamalarda değişiklik yapılması ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:97

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan harfiyat sahalarının; elde edilecek vergi sonrası net karının %50 sinin takip eden yılın ilk üç ayında Büyükşehir Belediyemiz hesaplarına aktarılması kaydıyla, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7 ve 26’ncı maddeleri çerçevesinde 01.04.2025 tarihinden geçerli olmak üzere 10 (on) yıl süre ile Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Ayulaş Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ne devredilmesi ve harfiyat sahaları ile ilgili protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususu komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan harfiyat sahalarının Ayulaş Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ne devir edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:98

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda bulunan toplu taşıma hizmetlerinin; elde edilecek vergi sonrası net karının %50 sinin takip eden yılın ilk üç ayında Büyükşehir Belediyemiz hesaplarına aktarılması kaydıyla, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7 ve 26’ncı maddeleri çerçevesinde 01.04.2025 tarihinden itibaren 10 (on) yıl süre ile Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Ayulaş Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ne devredilmesi ve bu konu ile ilgili yapılacak protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususu komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda bulunan toplu taşıma hizmetlerinin Ayulaş Aydın Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ ne devir edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:99

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Didim İlçesi, Hisar Mahallesi 2635 ada 2 parselde, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı nedeni ile değişen ulaşım aksının ve konut alanının planla düzenlenmesi amaçlı UİP-091078491 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Didim Belediye Meclisi’nin 06.01.2025 tarih ve 23 sayılı kararı ile uygun bulunarak, Didim Belediye Başkanlığı’nın 15.01.2025 tarih ve E.29510875-115-70/541 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091078491 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde güncel jeolojik etüt raporu kararlarının paftaya aktarılmadığı, plan notlarında dere ıslahının yapılmadan inşai faaliyetlerin yapılmaması gerektiğinin açık olarak belirtilmediği, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Ek 8’inci maddesi gereği plan değişikliğine ilişkin Sosyal ve Teknik Altyapı Etki Değerlendirme Raporunun bulunmadığı, bahse konu alanın 16.10.2024 tarihli 1/100.000 ölçekli çevre düzeni plan değişikliği sonrasında “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi/Turizm Merkezi” sınırlarından çıkarılması nedeni ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün görüşünün yenilenmesi gerektiği, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ve ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin görüşlerinin bulunmadığı gerekçeleri ile mevcut plan koşullarının devamına komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Didim İlçesi, Hisar Mahallesinde 2635 ada 2 parselde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı nedeni ile değişen ulaşım aksının ve konut alanının planla düzenlenmesi amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:100

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, İncirliova İlçesi 1/1000 ölçekli ilave ve Revizyon Uygulama imar planı plan notlarına yedi adet ilave hükmün eklenmesi amaçlı UİP-091077559 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi İncirliova Belediye Meclisi’nin 09.01.2025 tarih ve 17 sayılı kararıyla uygun bulunmuş, İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 17.01.2025 tarih ve 22317 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091077559 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinde ilave edilmesi talep edilen plan hükümleri ile yürürlükteki plan notları arasında çelişkiler olduğu ve plan notlarının bütüncül olarak değerlendirilmesinin uygun olacağı gerekçesi ile mevcut plan koşullarının devamına komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: İncirliova ilçesi plan notlarında düzenleme yapılması amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:101

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Kuşadası İlçesi, Davutlar Mahallesi, 1045 ada 3 parseldeki 2 adet yapı adasında ifraz hattının (ada orta çizgisi) kaldırılması, 1 adet yapı adasında ise mülkiyet sınırları doğrultusunda kademe hattının (ada orta çizgisi) yeniden düzenlenmesi ve park alanı amaçlı UİP-091077437 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Kuşadası Belediye Meclisi’nin 06.01.2025 tarih ve 30 sayılı kararı ile uygun bulunarak, Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 21.01.2025 tarih ve 1462 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091077437 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine konu alanın batısında yer alan park alanının doğusundaki konut alanında “Gösterimler”de yer alan “Gelişme Konut Alanı” kullanımının işlenmediği, bu alanının kuzeyinde yapıların bulunduğu parselin plana göre oluşturulmadığı ve sürekliliği olan ada orta çizgilerinin kaldırılmasının bölgedeki dokuyu etkileyecek olması gerekçeleri ile mevcut plan koşullarının devamına komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Kuşadası İlçesi, Davutlar Mahallesi 1045 ada 3 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:102

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi 1556 ada 6 parselde konut alanı kullanımında yaklaşık 36 m2 trafo alanı belirlenmesi amaçlı UİP-091076534 plan işlem numaralı 11/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Söke Belediye Meclisi’nin 06.01.2025 tarih ve 2025/1-5 sayılı kararı ile uygun bulunmuş, Söke Belediye Başkanlığı’nın 14.01.2025 tarih ve 233660 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091076534 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine konu  parsel maliklerinin eksik muvaffakatnameleri bulunduğu, kurum görüşünün eksik olduğu ve ana ulaşım aksı üzerinde yapı yaklaşma mesafesi içinde trafo alanı belirlenmesinin trafik güvenliği açısından tehlike yaratacağı gerekçeleri ile mevcut plan koşullarının devamına komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi 1556 ada 6 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:103

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Kemalpaşa ve Yenikent Mahalle sınırları içerisinde yer alan ve Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının M18 sayılı paftasında Golf Alanı (Turizm Tesis Alanı) olarak önerilen bölümün iptaline ilişkin 15.06.2020 tarihli 2020/1963 Esas ve 2020/5370 Karar sayılı Danıştay Altıncı Dairesinin Kararı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.12.2024 tarih ve 369 sayılı kararı kapsamında, mevcut golf turizm tesisi dışında kalan 05.09.1991 tarih ve 4-1251 sayılı İl İdare Kurulu kararı ile onaylanan Golftaş Turizm Org. İnş. San. Ve Tic. A.Ş. Turizm Tesisleri ve Golf Turizmi 2. Konut Yerleşme Alanları Planlarının bir kısmı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Golf Turizm Tesis Alanı sınırları dışında kaldığı için bu alanlarda her türlü imar ile ilgili sürecin devamına, /100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Ağaçlı Yolu ile Kuşadası Yolu Granta mevkii arasında kalan Golf Turizm lejantı içerisinde kalan 2006 ve 2011 yıllarında yapılan revizyon imar planlarında Turizm Tesis Alanları ve Turizm 2. Konut Alanları ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanunu göre imar ile ilgili her türlü iş ve işlem yapılmamasına yönelik Söke Belediye Meclisi tarafından alınan 03.03.2025 tarih ve 2025/3-30 sayılı karar Söke Belediyesi’nin 18.03.2025 tarih ve E-83887969-310.99-239284 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. 05.09.1991 tarih ve 4-1251 sayılı İl İdare Kurul Kararı ile onaylanan Golf Turizmine yönelik planların içerisinde yer almasına rağmen Söke Belediye Meclis kararı kapsamına alınmayan alanların bulunmasının mahkeme kararına aykırılık teşkil edecek olması nedeni ile bu alanların da dahil edilerek bu plan sınırları ile 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Golf Turizm Tesis Alanı sınırları içerisinde kalan alanların tamamında 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında herhangi bir işlem yapılmaması şartı ile kararın tadilen uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Kemalpaşa ve Yenikent Mahallelerinde, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında önerilen alana ilişkin mahkeme kararı doğrultusunda 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında yapılacak uygulamalar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:104

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, Altıntaş Mahallesi, 282 ada 2 parselde Maliye Hazinesi adına kayıtlı ve İlköğretim Tesisleri Alanı imarlı taşınmazın kuzey cepheden 9m, doğu cepheden 10m, diğer cephelerden 5m yapı yaklaşma mesafesine sahip, E: 2.00, Yençok: 13.50m koşullu İlkokul Alanı olarak yeniden düzenlenmesi amaçlı UİP-091078388 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği 09.01.2025 tarihli ve 19 sayılı Nazilli Belediye Meclis Kararı ile uygun bulunarak Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 24.01.2025 tarihli ve 878 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091078388 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği kamu menfaati olduğu gerekçesi ile komisyonumuzca oybirliği ile uygun bulunmuştur. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Altıntaş Mahallesi 282 ada 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:105

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notlarında yer alan 1.34 numaralı “Tevhid sonucu oluşan imar parsellerinde; imar durumundaki gösterilecek arka bahçe şartları, parsellerin tevhidden önceki arka bahçe durumları dikkate alınarak belirlenecektir. Tevhidle arka bahçe şartlarında; yapılaşma şartlarını arttıracak yönde yeni bir imar durumu oluşmayacaktır.” plan hükmünün kaldırılmasına ilişkin hazırlanan plan notu değişikliği teklifi, Nazilli Belediye Meclisinin 09.01.2025 tarihli ve 18 sayılı kararı ile uygun bulunarak, Nazilli Belediyesinin 24.01.2025 tarihli ve 875 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091078401 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği gerekçelerinin plan açıklama raporunda detaylandırılmadığından mevcut imar planı koşullarının devamının uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesine ait uygulama imar planı plan notlarında düzenleme yapılması amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:106

 

Komisyon Görüşü: İlimiz Nazilli İlçesi, Bozyurt Mahallesi, 224 ada 1 parsel, 148 ada 12,13,14,15,16 parsellerin bulunduğu konut yapı adasında yapılanma koşullarının yeniden düzenlenmesi ve yapılaşma koşullarının her yönden 5m, yapı yaklaşma mesafeli, E: 0.90, Yençok: 5 Kat olarak değiştirilmesi amaçlı UİP-091059279 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği 04.07.2024 tarihli ve 93 sayılı Nazilli Belediye Meclis Kararı ile uygun bulunarak Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 24.01.2025 tarihli ve 876 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091059279 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçesi ile komisyonumuzca oybirliği ile mevcut plan şartlarının devamı uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Bozyurt Mahallesi 224 ada 1 parsel ve 148 ada 12, 13, 14, 15, 16 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

 

Karar No:107

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.06.2024 tarih ve 180 nolu kararı ile Aydın İli Genelinde Deprem İle İlgili Olarak Yapı Güvenliğine İlişkin Alınacak Önlemlere ek olarak uygulanmak üzere; TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası AYDIN Şubesi 23.09.2024 tarih ve 1170 sayılı yazısı ile İlimizin coğrafi yapısı ve depremsellik açısından en risk düzeyi yüksek iller arasında bulunması nedeniyle, kenti deprem dirençli şehir haline getirebilmek ve deprem sonrası lojistik ihtiyaçları da karşılayabilmek amacıyla bina yapımı ve betonarme binalarda alınması gereken ek tedbirleri değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. Önerilen Tedbirlerden; 1- Bina Önem Katsayısına ilişkin; önerinin toplam kat sayısı 4 ve üzeri olan binalarda (Tamamen toprağa gömülü bodrum kat hariç) en az 1,2 alınmasının binanın dayanımının artacağı ve binanın olası hasar seviyesinin düşüreceğinden uygun olduğuna, 2- Minimum Beton Sınıfına ilişkin; önerinin 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu'na tabi yapılarda beton sınıfının minimum C30/37 olarak kullanılması şeklinde uygun olduğuna, Bu maddelerin Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.06.2024 tarih ve 180 nolu kararı ile Aydın İli Genelinde Deprem İle İlgili Olarak Yapı Güvenliğine İlişkin Alınan Önlemlere eklenmesi ve eklenen maddelerin 05.05.2025 tarihinden itibaren yeni ruhsat başvurularda uygulanmasına komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederim.

 

Karar: Aydın İlinde deprem tedbirlerine yönelik 13.06.2024 tarih ve 180 sayılı meclis kararı ile alınan önlemlere eklenen maddelere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

 

 

 

|