AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN EYLÜL AYI 10.09.2024 TARİHLİ BİRLEŞİMİNE AİT MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN EYLÜL AYI 10.09.2024

TARİHLİ BİRLEŞİMİNE AİT MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Karar No:238

 

Karar: 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/a maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 41.maddesi hükümleri çerçevesinde hazırlanan ve ekte yer alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2025-2029 yılları Stratejik Planının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/a maddesi gereği kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

 

Karar No:239

 

Karar: Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 2024 Mali Yılı Bütçesi’ne, ekli (T-1) cetvelinde belirtilen araçların 237 sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesi gereğince; işlenmesi ve satın alınmasına toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:240

 

Komisyon Görüşü: 09.08.2024 tarih ve 161 sayılı Meclis Kararı gereği Didim Belediye Başkanlığı’nın 2024 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘ Ödenek Aktarma Tablosu’’na göre fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki 30.000.000,00 TL tutarındaki aktarmaların yapılması hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Didim Belediyesi 2024 Mali yılı bütçesinde müdürlükler arası aktarma yapılması ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:241

 

Komisyon Görüşü: 05.09.2024 tarih ve 316 sayılı Meclis Kararı gereği Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 2024 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 113.865.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur..

 

Karar: Kuşadası Belediyesi 2024 Mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:242

 

Komisyon Görüşü: 10.09.2024 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen; 04.09.2024 tarih ve 78 sayılı Meclis Kararı gereği Karacasu Belediye Başkanlığı’nın 2024 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 1.100.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Karacasu Belediyesi 2024 Mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:243

 

Komisyon Görüşü: 10.09.2024 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2024 Yılı Gelir Ücret Tarifesinde ekte yer alan “Ücret Tarife Değişikliği Tablosuna” göre 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 97’nci maddesine gereğince tarife değişikliğinin yapılması hususu Komisyonumuzca görüşülerek oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin onayına arz olunur.

 

Karar: 2024 yılı Gelir ücret tarifesinde değişiklik yapılması ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:244

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 10.09.2024 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Aydın İli, Efeler İlçesi Muhtelif Mahallelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesinin hissedar olduğu aşağıdaki tabloda belirtilen taşınmazların emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere kıymet takdir komisyonunca yapılacak rayiç bedel tespitinden sonra satışının yapılması komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Efeler İlçesinde Muhtelif Mahallelerde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesinin hissedar olduğu taşınmazların satışı ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:245

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 10/09/2024 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen;Mülkiyeti Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait Sultanhisar İlçesi, Yağdere Mahallesi, 122 ada 6 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan Düğün Salonu’nun “5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesinin (d) bendi uyarınca aylık 1.000,00-TL bedel ile 1(bir) yıl süreliğine Sultanhisar Belediye Başkanlığına tahsisine ve bu konu ile ilgili yapılacak protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususu komisyonumuzca

oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Sultanhisar İlçesi, Yağdere Mahallesi 122 ada 6 parselde kayıtlı 1.180,27 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Düğün Salonunun Sultanhisar Belediye Başkanlığına tahsisi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:246

 

Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 10/09/2024 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Mülkiyeti Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait Sultanhisar İlçesi, Kabaca Mahallesi, 120 ada 30 parsel (eski 955 parsel)  numarasında kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan Düğün Salonu’nun “5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesinin (d) bendi uyarınca aylık 1.000,00-TL bedel ile 1(bir) yıl süreliğine Sultanhisar Belediye Başkanlığına tahsisine ve bu konu ile ilgili yapılacak protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususu komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ ne arz olunur.

 

Karar: Mülkiyeti Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait Sultanhisar İlçesi, Kabaca Mahallesi, 120 ada 30 parsel (eski 955 parsel)  numarasında kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan Düğün Salonunun Sultanhisar Belediye Başkanlığına tahsisi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:247

 

Müşterek Komisyon Görüşü: Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 10.09.2024 tarihli oturumunda, incelenmek üzere Müşterek Komisyonumuza havale edilen; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İlimiz genelinde günün anlam ve önemine uygun olarak halkımızın katılımları ile cadde, bulvarlar ve önemli meydanların Şanlı Türk Bayrağımız ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün posterleri ile pankart ve görsellerle donatılması, çeşitli gösteriler, sergiler, ödüllü yarışmalar, festivaller, yürüyüş, tiyatro vb. etkinlikler, konserler, halk oyunları gösterileri, seminer, panel vb. faaliyetler düzenlenerek daha coşkulu kutlamaların yapılması, çeşitli kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliği yapılarak, çalışmaların planlanması ve gerçekleştirilmesi ile giderlerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin ilgili bütçe kaleminden karşılanması, ayrıca İlimiz genelinde ikamet eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü “Cumhuriyet” Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenlenerek her kategoride başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller verilmesi ve etkinlikler gerçekleştirilmesi müşterek komisyonumuzca değerlendirilmiş ve oybirliği ile uygun görülmüştür. İş bu müşterek raporumuz Büyükşehir Belediye Meclisine arz olunur.

 

Karar: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin düzenlenmesi planlanan çeşitli sergiler, kültürel ve sanat etkinlikleri ile gösterilerin yer alacağı organizasyonlar ve yarışmalar düzenlenmesi ve yarışmalarda başarılı olanlara ödül verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu müşterek Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:248

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Çine İlçesi, Kirazderesi Mahallesi, 104 ada 69 parselde kayıtlı yaklaşık 5,519.16m² yüzölçümüne sahip taşınmazın yaklaşık 2,343 m² kısmının Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı (Zeytin İşleme ve Zeytinyağı Üretim Tesisi), yaklaşık 2,897 m² kısmının Tarım Alanı (Zeytinlik) ve yaklaşık 279 m² kısmının İkinci Derece Yol (10m) olarak düzenlenmesi amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı talebi Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.        NİP-091065674 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Çine İlçesi, Kirazderesi Mahallesi 104 ada 69 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:249

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Çine İlçesi, Soğancılar Mahallesinde, 87, 88, 89, 90, 390, 511, 98, 388, 389, 122, 118, 119, 120, 126, 128, 123, 393, 394, 392, 391, 124, 125 numaraları kadastro adalarındaki parselleri kapsayan taşınmazların bulunduğu yaklaşık 22,5 ha büyüklüğündeki alanda, Çine Belediyesince hazırlanan revizyon imar planı çalışması nedeniyle 3194 Sayılı Kanun’un 15, 16, 18. Madde uygulamaları ile imar uygulaması, imar durumu ve yapı ruhsatı işlemlerinin durdurulması hakkında Çine Belediye Meclisince alınan 06.08.2024 tarihli ve 58 sayılı kararı hakkında karar alınması konusu Çine Belediye Başkanlığı’nın 16.08.2024 tarihli ve 13585 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. Söz konusu Belediye Meclis Kararı imar konusunda olduğu ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 21. Maddesine göre  imar komisyonu kararı ile alınması gerektiğinden ilgili Çine Belediye Meclis kararının iadesi uygun bulunmuştur. İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Çine İlçesi, Soğancılar Mahallesinde, 87, 88, 89, 90, 390, 511, 98, 388, 389, 122, 118, 119, 120, 126, 128, 123, 393, 394, 392, 391, 124, 125 numaraları kadastro adalarındaki parselleri kapsayan taşınmazların bulunduğu  alana ilişkin Çine Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih ve 58 sayılı kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:250

 

Komisyon Görüşü: Didim İlçesi sınırları içerisinde bulunan yapıları daha modern hale getirmek, uygulamada yaşanan problemlerin önüne geçebilmek ve yapılarda belli bir standardı sağlayabilmek için çatı uygulamaları ile ilgili olarak, Didim Belediye Meclisi’nce alınan 10.06.2024 tarih ve 123 sayılı karar,  Didim Belediyesi’nin 04.07.2024 tarih ve 7627 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş olup Büyükşehir Belediye Meclisince komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. Çatı uygulamaları ile ilgili olarak, Didim Belediye Meclisi’nce alınan 10.06.2024 tarih ve 123 sayılı kararda yer alan konulara ilişkin 01.09.2024 tarih ve 32649 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nde yer verilmiş olması sebebi ile bu konularda başka karar almaya gerek olmadığı için kararın, uygun olmadığına komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.  İş bu raporumuz hakkında 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 14. Maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz ederiz.

 

Karar: Didim İlçe sınırları içinde çatı uygulamalarına ilişkin alınan 10.06.2024 tarih ve 123 sayılı kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:251

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Efeler İlçesi, Serçeköy Mahallesi, tapunun 5002,33 m2 yüzölçümlü 489 numaralı parseli üzerinde arazi kullanım kararının Ticaret olarak belirlenmesi amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7/b maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.NİP-091065675 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi Karayolları Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü’nün 10.07.2023 tarih ve 1224045 sayılı yazısında Yönetmelik hükümlerine göre taşınmaza Karayoluna geçiş yolu bağlantısı oluşturulması halinde geçiş yolu ekseninin yeterli kavşak mesafesini sağlayamayacağı anlaşıldığından anılan parsele Karayolundan geçiş izni verilmesi Bölge Müdürlüklerince uygun görülmediği, Karayolu Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Karayolundan hiçbir şekilde doğrudan bağlantı yapılmaması tesise ulaşımın taşınmazın Aydın yönü sınırı bitişiğinde bulunan imar yolunun Karayolu ile teşkil ettiği kavşağın başlangıç noktasından imar yoluna doğru en az 50 m içeriden yapılması gerektiği belirtildiğinden ve parselin batı cephesi boyunca imar yolu planlanmamış olmasından dolayı komisyonumuzca oybirliği ile uygun bulunmamıştır. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Efeler İlçesi Serçeköy Mahallesi 489 parsel ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:252

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Kuşadası İlçesi, Yayla Mahallesi 127 ada 9 parselin turizm alanı, tarım alanı, park ve yeşil alan, enerji nakil hattı ve taşıt yolu olarak düzenlenmesi amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi dosyası Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. NİP-091065490 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinde söz konusu parselin çevresinde konut alanı amaçlı yapılaşmaların bulunması ve turizm kullanımının bu kullanımlarla uyumsuz olması ayrıca teklifteki yolun mevcut mevzi imar planındaki 15m’lik taşıt yolu ile uyumsuz planlanması nedenleri ile komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmemiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Kuşadası İlçesi, Yayla Mahallesi, 127 ada 9 parsel ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:253

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi 776 parselin Gelişme Konut Alanı ve Otopark olarak yeniden düzenlenmesi amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi dosyası Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. NİP-091065619 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifinde; 3039 m² park alanının kaldırıldığı, eş değer alan gösterilmediği ve önerilen gelişme konut alanı ile birlikte artan nüfusun ihtiyacı olan teknik ve sosyal altyapı alanlarının planlanmadığı bu durumda plan değişikliği teklifinin, İmar Kanunu’nun Ek 8.maddesine ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26.Maddesine aykırı olması nedeni ile komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmemiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi, 776 parsel ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:254

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Kuşadası İlçesi, Hacıfeyzullah Mahallesi 595 Ada 118 Parselin batısında tescil harici alanda bulunan ve büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki parkın kuzey doğu kısmında 15 m2 büyüklüğünde doğalgaz regülatörü belirlenmesi ve eşdeğer alan olarak yaya yolunun park alanına dahil edilmesine ilişkin UİP-091052135 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Kuşadası Belediye Meclisi’nin 06.05.2024 tarih ve 173 sayılı kararı ile uygun bulunmuş, Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 21.05.2024 tarih ve 11972 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091052135 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi - Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın görüşünün sunulmaması gerekçesi ile mevcut plan koşullarının devamının uygun olduğuna komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Kuşadası İlçesi, Hacıfeyzullah Mahallesi 595 ada 118 parselin batısındaki alan ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:255

 

Komisyon Görüşü: : İlimiz, Kuşadası İlçesi, Soğucak Mahallesi 514 ada 1 parselin güneyindeki tescil harici park alanında trafo alanı belirlenmesine ilişkin UİP-091055927 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Kuşadası Belediye Meclisi’nin 03.06.2024 tarih ve 222 sayılı kararı ile uygun bulunmuş, Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 07.06.2024 tarih ve 13642 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091055927 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyonumuzca oybirliği ile kabul edilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Kuşadası İlçesi, Soğucak Mahallesi, 514 ada 1 parselin güneyindeki alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:256

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, 172 ada 5, 7, 9 ve 10 parseller, 174 ada 30, 31 ve 32 parseller ile 2546 ada 1 parselde kayıtlı ve Gelişme Konut Alanı, Park, Yaya Yolu, Taşıt Yolu ve Su Yüzeyi imarlı taşınmazlar üzerinde yeniden düzenleme yapılması amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi Nazilli Belediye Meclisinin 07.06.2024 tarih ve 71 sayılı kararı ile uygun görülerek, 28.06.2024 tarih ve 5744 kayıt sayılı yazı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091056950 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde değişiklik sınırının plan değişikliği yapılan alanın tamamını kapsamadığı, kuzeyde konuta dönüşen alanın doğu cephesinde K mesafesinin sağlanmadığı ve DSİ 21. Bölge Müdürlüğü görüşü plan notlarına işlenmediğinden mevcut plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oy birliği karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, 172 ve 174 numaralı imar adalarının muhtelif parselleri ile 2546 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:257

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, Pınarbaşı Mah. 2086 ada 1 ve 2 parseller ile 2087 ada 1, 2, 3, 4 parsel numaralı taşınmazlarda kayıtlı, meri 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 3 kat, TAKS/KAKS: 0.30/0.90 yapılaşma koşullu ve ön bahçe mesafesi 10m, yan bahçe mesafesi 3m yapı yaklaşma mesafesine sahip konut adalarında, E=0.90, Yençok:9 kat ve Yençok:8 kat yapılaşma koşulu önerilmesi ve 2086 numaralı adaya güneyden 11.5m, doğudan 12m, diğer cephelerden 10m, 2087 numaralı adaya kuzeyden 11.5m diğer cephelerden 10m yapı yaklaşma mesafesi düzenlenmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi Nazilli Belediye Meclisinin 07.06.2024 tarihli ve 73 sayılı kararı ile uygun görülerek, 28.06.2024 tarihli ve 5745 sayılı yazı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.UİP-091056954 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. görüşü bulunmadığı ve öneri yapı yükseklikleri ile asgari K mesafesi sağlanmadığından mevcut plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Pınarbaşı Mahallesi, 2086 ada 1 ve 2 parseller, 2087 ada 1 ,2, 3, 4 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:258

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, Yeşil Mahallesi, 2154 ada 1, 2 ve 3 parsellerde kayıtlı ve TAKS/KAKS: 0.30/1.20, Ayrık Nizam 4-Kat (5/A-4/3) Gelişme Konut Alanı imarlı taşınmazların yapılaşma koşullarının kuzey ve batı cephelerden 5m, güney ve doğu cephelerden 6m yapı yaklaşma mesafeli, E: 1.20, Yençok: 5 Kat olarak yeniden düzenlenmesi amaçlı UİP-091056955 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi 07.06.2024 tarihli ve 74 sayılı Nazilli Belediye Meclis Kararı ile uygun bulunarak Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 28.06.2024 tarihli ve 5746 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.UİP-091056955 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. görüşü bulunmadığı ve öneri yapı yükseklikleri ile asgari K mesafesi sağlanmadığından mevcut plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Yeşil Mahalle, 2154 ada 1, 2, 3 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:259

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Nazilli İlçesi, Zafer Mahallesi, 2090 ada 1, 2, 3, 4 ve 5 parsellerde kayıtlı ve TAKS/KAKS: 0.35/1.05, Ayrık Nizam 3-Kat (10/A-3/3) Gelişme Konut Alanı imarlı taşınmazlardan 1, 2 ve 5 parseller ile 3 ve 4 parseller arasında kademe hattı belirlenerek yapılaşma koşullarının sırası ile E: 1.05, Yençok: 8 Kat ve E: 1.05, Yençok: 5 Kat olarak yeniden düzenlenmesi amaçlı UİP-091056953 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi 07.06.2024 tarihli ve 72 sayılı Nazilli Belediye Meclis Kararı ile uygun bulunarak Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 28.06.2024 tarihli ve 5747 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.UİP-091056953 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinde ilçe belediye meclis kararı ile plan paftaları uyumlu olmadığı, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. görüşü bulunmadığı ve öneri yapı yükseklikleri ile asgari K mesafesi sağlanmadığından mevcut plan koşullarının geçerli olduğuna komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Nazilli İlçesi, Zafer Mahallesinde 2090 ada 1, 2, 3, 4, 5 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:260

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi, 1692 ada 1 (4.545 m²), 2 parsel (4.439,27 m²) ile 1693 ada 1 (10.402,15 m²)  ile 4 parsel (6.231,12 m²) numaralı taşınmazların Taks/Kaks:0,20/0,60 yapılaşma koşullu Ayrık Nizam-3 Kat (A-3) konut kullanımının E:0,60 Yençok: 10,50 m yapılaşma koşullu konut alanı kullanımına dönüştürülerek yapı yaklaşma mesafesi içinde trafo belirlenmesi ve enerji nakil hattı ile koruma kuşağının planlarda yeniden düzenlenmesi amaçlı UİP-091056268 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Söke Belediye Meclisi’nin 03.06.2024 tarih ve 2024/6-78 sayılı kararı ile uygun bulunmayarak, Söke Belediye Başkanlığı’nın 10.06.2024 tarih ve 217378 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin uygun bulunmadığı Söke Belediye Meclisi’nin 03.06.2024 tarih ve 2024/6-78 sayılı kararının uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/b ve 14. maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi 1692 ada 1 ve 2 parsel ile 1693 ada 1 ve 4 parselleri kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine dair Söke Belediye Meclisince alınan  03.06.2024 tarih ve 78 sayılı kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:261

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Sazlı Mahallesi 158 ada 4 ve 11 parseller ile 107 ada 159 ve 160 parsellerde yol düzenlemesi amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Söke Belediye Meclisi’nin 01.07.2024 tarih ve 2024/7-98 sayılı kararı ile uygun bulunmuştur. Söke Belediye Başkanlığı’nın 05.07.2024 tarihli ve 83887969/310.99-E.218958 sayılı yazısı ile 5216 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP- 091058993 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, inşaat alanında azalma olması ve yolun genişlemesi sağlanarak kamu yararı sağlandığı için 6306 sayılı kanun gereği 107 adanın plan sınırı dışına alınması ve plan açıklama raporunun bu kapsamda güncellenmesi koşuluyla tadilen uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Sazlı Mahallesi 158 ada 4 ve 11 parseller ile 107 ada 159 ve 160 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:262

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Yenikent Mahallesi, (eski) 1301 ada 45 ve 46 (yeni) 1301 ada 171 parselin bulunduğu 63 Sok. ve 71 Sok. Arasında 30.Sokağa bakan parsellerde ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre Ayrık Nizam 2 Kat Konut 0.20/0.40 Yapılaşma Koşulunun Bulunduğu İmar Adası Dışındaki Kalan Alanda konut kullanımına ayrılan parsellerin zemin katlarında ve Yenicami Mahallesi 163 ada 50 parselin bulunduğu alanda ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre; Yüksel Yalova Caddesi ile Bağarası Caddesi arasında kalan Gazhane Sokak ve Atpazarı Caddesine bakan parsellerin, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendinin 1. Alt bendine göre ticari yapı izni verilmesi hususunda uygulama yapılması konusunda alınan Söke Belediye Meclisi’nin 01.07.2024 tarih ve 7-89 sayılı kararı onaylanmak üzere Söke Belediye Başkanlığı’nın 16.07.2024 tarih ve 30297 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.Söke Belediye Meclisinin 01.07.2024 tarih ve 7-89 sayılı kararının, Yüksel Yalova Caddesi ile Bağarası Caddesi arasında kalan Gazhane Sokak ve Atpazarı Caddesine bakan parsellerin konut alanlarında teşekkül eden ticaret alanlarının bulunmasından dolayı uygun olduğuna, 63 Sokak ile 71 Sokak arasında 30.Sokağa bakan parseller ve yürürlükte 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre Ayrık Nizam 2 Kat Konut 0.20/0.40 yapılaşma koşulunun bulunduğu imar adası dışındaki kalan alanda konut kullanımına ayrılan parsellerde yapılan incelemede oluşmuş bir ticaret aksı bulunmadığından dolayı ise uygun olmadığına komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Yenicami ve Yenikent Mahallelerinde yer alan bazı cadde ve sokaklara cepheli parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 19 maddesinin 1. fıkrasının f bendi kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin alınan 01.07.2024 tarih ve 7-89 sayılı Söke Belediye Meclis kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:263

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Söke İlçesi, Yenikent Mahallesi,1301 ada 80 parselin bulunduğu 63 Sok. ve 71 Sok. Arasında 30.Sokağa bakan Parsellerde ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre Ayrık Nizam 2 Kat Konut 0.20/0.40 Yapılaşma Koşulunun Bulunduğu İmar Adası Dışındaki Kalan Alanda konut kullanımına ayrılan parsellerin zemin katlarında ve Yenikent Mahallesi 1327 ada 3 parselin bulunduğu alanda ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre; 15m’lik taşıt yolunun Eski Kuşadası yolu ayrımı ile Granta Mezarlığına bağlanan imar yolu arasında kalan kısmının,Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendinin 1. Alt bendine göre ticari yapı izni verilmesi hususunda uygulama yapılması konusunda alınan Söke Belediye Meclisi’nin 01.07.2024 tarih ve 7-88 sayılı kararı ile uygun görülerek, Söke Belediye Başkanlığının 12.07.2024 tarih ve 29949 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyesine sunulmuş ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.Söke Belediye Meclisinin 01.07.2024 tarih ve 7-88 sayılı kararının, 63 Sokak ile 71 Sokak arasında 30.Sokağa bakan parsellerde ve yürürlükte 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre Ayrık Nizam 2 Kat Konut 0.20/0.40 yapılaşma koşulunun bulunduğu imar adası dışındaki kalan alanda konut kullanımına ayrılan parseller ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre; 15m’lik taşıt yolunun Eski Kuşadası yolu ayrımı ile Granta Mezarlığına bağlanan imar yolu arasında kalan kısımda yerinde yapılan incelemede halihazır durumda yol boyu oluşmuş bir ticaret aksı bulunmadığından dolayı uygun olmadığına komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir. İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b ve 14. maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Söke İlçesi, Yenikent Mahallesinde yer alan bazı cadde ve sokaklara cepheli parsellerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 19 maddesinin 1. fıkrasının f bendi kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin alınan 01.07.2024 tarih ve 7-88 sayılı Söke Belediye Meclis kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi

 

Karar No:264

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Didim İlçesi, Hisar Mahallesinde yer alan 2510 ada 3 numaralı parselin doğusunda tescil harici alanda "Kaldırım" kullanımı içerisinde “Trafo Alanı” ayrılması amaçlı  UİP-091045911 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Didim Belediye Meclisi’nin 05.02.2024 tarih ve 44 sayılı kararı ile uygun bulunarak Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.05.2024 tarih ve 137 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Onaylanan uygulama imar planı değişikliği İlçe Belediyesi tarafından 28.05.2024 tarihinde askıya çıkarılmış, 26.06.2024 tarihinde askıdan itirazlı olarak indirilmiş olup itiraz, Didim Belediye Meclisi’nin 05.01.2024 tarih ve 16 sayılı kararı ile değerlendirilerek reddedilmiş ve Didim Belediye Başkanlığı’nın 09.08.2024 tarih ve 162 sayılı yazısı ile değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesine sunulmuş, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.UİP-091045911 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içinde yapılan itiraz hakkında alınan Didim Belediye Meclisinin 09.08.2024 tarih ve 162 sayılı kararının uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir.İş bu raporumuz hakkında 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Didim İlçesi, Hisar Mahallesi 2510 ada, 3 parselin doğusunda onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliğine askı süresi içinde yapılan itirazların değerlendirildiği 09.08.2024 tarih ve 162 sayılı Didim Belediye Meclis kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:265

 

Komisyon Görüşü: Efeler İlçesi, Orta Mahallede bulunan tapuda 756 ada 50, 67, 69 ve 70 parsellerde kayıtlı olup Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 22.04.2024 tarih 83 saylı kararı ile 1/5000 ölçekli nazım imar planında Ticaret+Turizm Alanı (TİCT) olarak değişikliği onaylanmış alanda, ticaret ve turizm alanlarından oluşan iki ayrı alanın birleştirilmesine, trafo alanı belirlenmesine ve batıdaki yolun 10 m. olarak değiştirilmesine ilişkin Efeler Belediye Meclisinin 06.08.2024 tarih 136 sayılı kararı ile kararı ile uygun bulunan UİP-091062963 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Efeler Belediye Başkanlığı’nın 23.08.2024 tarihli ve 45105 sayılı yazısı ile gönderilmiş olup Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir. UİP-091062963 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin, Büyükşehir Belediye Meclisinin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine ve Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Kararına uygun olduğu tespit edildiğinden komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.İş bu raporumuz hakkında; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Efeler İlçesi, Orta Mahallesi 756 ada 50, 67, 69 ve 70 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikli ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

Karar No:266

 

Komisyon Görüşü: İlimiz, Koçarlı İlçesi, Koçarlı Kent Merkezi ve Çevresine ilişkin 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planı sınırları içerisinde kalan ve Koçarlı İlçesi, Kent Kuzey Girişi ve Çevresi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ilavesi olarak tanımlanan alanda İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi’nin 20.03.2024 tarih, E:2024/345 esas sayılı bekletme kararı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 30.11.2023 tarih ve 419 sayılı kararı kapsamında idari işlemlerin durdurulmasına yönelik alınan Koçarlı Belediye Meclisi’nin 02.08.2024 tarih ve 77 sayılı kararı değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesine sunulmuş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından komisyonumuza havale olunarak incelenmiştir.Mahkeme kararı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 30.11.2023 tarih ve 419 sayılı kararına istinaden alınan Koçarlı Belediye Meclisi’nin 02.08.2024 tarih ve 77 sayılı kararı ile 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planı sınırı içerisinde yer alan Kent Kuzey Girişi ve Çevresi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ilavesi olarak tanımlanan alanda idari işlemlerin bekletilmesi kararı komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.İş bu raporumuz hakkında; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/b ve 14. maddesi uyarınca karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine arz ederiz.

 

Karar: Koçarlı Kent Merkezi ve Çevresine ilişkin 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planında 1/5000 ölçekli Koçarlı Kent Kuzey Girişi ve Çevresi ilave nazım imar planı sınırlarında idari işlemlerin bekletilmesi kararı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

|