‘TOPUKLU EFE’ ARPA ÜRETİMİNİ DE BAŞLATTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarım arazilerini değerlendirmek için arpa ekimine başladı
Haber Tarihi: 29.12.2021
|

Kendisine ait verimli tarim arazilerini degerlendiren Aydin Büyüksehir Belediyesi yemlik arpa ekimi gerçeklestirdi. Elde edilecek olan arpa ve saman Büyüksehir Belediyesi’nin Sakiz Koyunu Çiftligi’ndeki koyunlara ve keçilere yem olarak degerlendirilecek. Tohumluk arpalar ise zor durumda kalan üreticilere tohum desteklemesi olarak kullanilacak.

Artan girdi maliyetlerini düsürmek için birçok projeyi yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi bu kez de yemlik arpa üretimine basladi. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda ziraat mühendislerinden Özgür Tarakçilar, “Artan yem maliyetleri çiftçiyi zorladigi için bu yil yemlik arpa ekimi yapiyoruz. Bu arpayi hem tanelik hem de saman olarak Sakiz Koyunu Çiftligimizde kendi ürettigimiz koyunlar için yem olarak kullanmayi planliyoruz” ifadelerini kullandi.

Girdi maliyetleri her geçen gün artiyor

Çiftçilerin de girdi maliyetlerinin her geçen gün arttigini belirten Tarakçilar “Bunun yaninda zor durumda olan üreticilerimize, özellikle de zarar gören üreticilerimize tohumluk arpa destegi vermeyi planliyoruz. Biliyorsunuz girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasiyla çiftçimizin, özellikle büyükbas ve küçükbas hayvan üreticimizin yem bitkilerine ulasmasi her geçen gün giderek zorlasiyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak arazimizi de degerlendirerek yem bitkisi yardimi da düsünüyoruz” dedi.

Üretim zincirleme olarak devam edecek

Üretimden yüksek verim beklediklerinin altini çizen Tarakçilar “Buradan alacagimiz verim Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun önderliginde baslayan Sakiz Koyunu Çiftligi’ne aktarilacak. Oradan da zincirleme olarak devam edecek olan proje, özellikle kadin üreticilerimize koyun hibesi olarak devam edecek. Sakiz Koyunu Çiftligi yerel gen kaynaklarinin korundugu bir çiftlik. Hayvan varligimizda oldukça yüksek. Yem girdisini düsürmek için arazimizi bu yil sakiz koyunu çiftligi için degerlendiriyoruz. Elimizdeki bütün arazileri de üreticilerimizin fayda görmesi için ürünler yetistirerek, onlari desteklemek için önümüzdeki projelere devam edecegiz” seklinde konustu.

|