AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖRME ENGELLİLERİN YANINDA

Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 400 adet beyaz baston dağıttı
Haber Tarihi: 03.12.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde Aydin genelindeki görme engelli vatandaslara en büyük ihtiyaçlarindan olan 400 adet beyaz baston dagitti. Büyüksehir Belediyesi binasinda yapilan törene katilan Aydin Büyüksehir Belediye Baskanvekili Baris Altintas, her zaman engelli vatandaslarin yanlarinda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende konusan Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Sube Baskani Bayram Özen, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sirtlarinin sivazlanmalarindan ziyade önlerine çikan engellerin kaldirilmasi gerektigini ifade etti. Özen “Bu noktada Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu da görme engelliler için özgürlügü ve bagimsizligi sembolize eden beyaz baston dagitimini gerçeklestirdi. Beyaz bastonunu kullanabilen bir görme engelli kimseye ihtiyaç duymadan Aydin sokaklarinda özgürce dolasabilecek. Baskan Çerçioglu 400 baston dagitarak bu kadar görme engellinin daha kimseye ihtiyaç duymadan sokaklarda dolasabilmelerini saglamis oldu. Baskanimiz ayni zamanda bizlerin büyük ihtiyaci olan beyaz bastonu alabilmek için hastane koridorlarinda dolasarak reçete yazdirmaya çalismamizdan da kurtarmis oldu. Alti Nokta Körler Dernegi Aydin Subesi olarak baskanimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Törene Aydin Büyüksehir Beledisi Genel Sekreteri Ertugrul Yamen de katilirken Aydin’daki engelli dernekleri ile her zaman temas halinde olduklarinin altini çizen Baskanvekili Altintas, “Engelleri hep birlikte asiyoruz. Bundan sonra da ihtiyaciniz olan her seyi yerine getirmeye devam edecegiz” dedi. Sürücüleri de uyaran Baskanvekili Altintas, beyaz bastonun görme engelli vatandaslara özgürlük sagladigini, bu özgürlügü yasayabilmeleri için de yaya geçitlerinde karsidan karsiya geçerken kullanimlarinda dikkatli olmalari gerektigini vurguladi.

|