AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SULAMA GÖLETLERİNİ TEMİZLEYEREK HAYATA DÖNDÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama ve hayvan içme suyu göletlerinde temizleme ve genişletme çalışmalarını devam ediyor. Büyükşehir ekipleri Koçarlı’nın Yağcıdere Mahallesi’ndeki hayvan içme suyu ve tarımsal sulama göletlerini temizleyerek yağmur sularının daha verimli kullanılmasını sağladı.
Haber Tarihi: 30.11.2021
|

Iklim kosullari nedeniyle yasanan düzensiz yagislar ve gittikçe azalan su kaynaklari, tarim ve hayvancilikla geçinen vatandaslarin hayatini olumsuz etkiliyor. Yüksek rakimli bölgelerde yer alan sulama göletleri hem dogal dengenin korunmasini hem de üreticilerin hayvanlarini daha rahat yetistirmesini sagliyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi de bu kapsamda, tarim ve hayvanciligi gelistiren ve üreticilerin ihtiyaçlarini karsilayan öncelikli hizmetlerini, Koçarli’nin Yagcidere Mahallesi’nde sürdürdü. Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) ekipleri tarafindan mahallede yer alan 4 farkli gölette temizlik çalismasi gerçeklestirildi.

Yagmur sulari ile dolan göletlerde yasanan mil birikmesine de çare olan ASKI ekipleri, 4 gölette ekskavatörler araciligiyla dipte temizlik ve gölet alaninda genisletme çalismasi yapti. Bu çalismayla gölette daha fazla yagmur suyu birikmesini saglanarak, kaynak sularina duyulan ihtiyaç da azaltildi.

Muhtar Uyar: Topuklu Efe’mize bu hizmetten dolayi çok minnettariz.

Çalismanin tam zamaninda yapildigini ve göletler dolunca hayvancilik için susuzlugun bitmis olacagini belirten Mahalle Muhtari Isa Uyar, “ASKI ekipleri 4 tane hayvan sulama göletimizi aritti. Hayvanlarimiz rahat rahat gölete yanasip suyunu içebilecekler. Bizde bu sayede hayvanciligimizi ilerletecegiz. Hayvanciligin olmazsa olmazi bu göletlerimizdir. Çalisma tam zamaninda yapildi çünkü yagmurlar düsmeye basladi. Bu göletlerde yagmurlar sayesinde dolacak. Göletlerimiz dolunca hayvancilik için susuzluk bitmis olacak. Geçen yil susuzluk çekildigi için, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Özlem Çerçioglu’ndan yardim istedik. Göletlerin aritilmasi için ekipleri bize gönderdi. Göletlerimiz suan için hizmete hazir. Bundan sonra köylülerimiz hayvanlarini rahatlikla su ihtiyacini karsilayip evlerine dönebilecekler. Topuklu Efe’mize, Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na bize verdigi bu hizmetten dolayi çok minnettariz. Mahallem ve sahsim adina çok tesekkür ediyorum. Bu hizmet bizim için çok güzel oldu.” dedi.

|