MİNİKLERDEN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NE ZİYARET

Haber Tarihi: 05.10.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, Aydin Uçan Balonlar Çocuk Gelisim Merkezi ile Aydin Elma Sekerleri Çocuk Gelisim Merkezi'ne devam eden minikleri misafir etti. Minikler egitimcileriyle birlikte yaptiklari ziyaretten çok mutlu olduklarini söylerken, miniklere olasi bir yangina sebep olmamalari için yapmalari gerekenler ve olasi bir yanginda nasil davranmalari gerektigi de anlatildi.

Çocuklarin deneyimleyerek ögrenmeleri metodunun benimsendigi Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin çocuk gelisim merkezlerinde meslekler de yerinde ögretiliyor. Çocuklarin meraklarini gidermek ve merak ettikleri bilgileri dogrudan birinci elden ögrenmelerini saglamak için gerçeklestirilen itfaiye ziyaretinde, çocuklar sordu itfaiyeciler yanitladi. Itfaiyeciler bir taraftan çocuklarin merak ettikleri sorulari cevaplarken bir taraftan da yanginlarda ve kurtarma faaliyetlerinde kullandiklari araç ve gereçleri tanitti.

Çocuklarin özellikle yanginlar konusunda neler yapmalari veya yapmamalari gerektigini de anlatan itfaiyeciler, çocuklarin yalniz kaldiklari acil durumlarda kendilerine nasil ulasabileceklerini de anlatti.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise çocuklarin gelisimlerine özel önem verdiklerini ifade edip çocuklari meslekler hakkinda bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

|