AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DUYARLILIĞI İÇİN ETKİNLİK

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinliği olan ve neredeyse bütün dünyada gerçekleştirilen "Let's Do It" (Haydi Yapalım) etkinliğine destek vererek çeşitli kurumlardan gönüllülerle birlikte çevre temizliği yaptı.
Haber Tarihi: 18.09.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinligi olan ve neredeyse bütün dünyada gerçeklestirilen "Let's Do It" (Haydi Yapalim) etkinligine destek vererek çesitli kurumlardan gönüllülerle birlikte çevre temizligi yapti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, daha yasanabilir bir çevre için, 2008 yilinda çevre kirliligine dikkat çekmek amaciyla Estonya’da baslayan ve küresel bir hareket haline gelen “Haydi Yapalim” etkinligine destek verdiklerini söyledi.

Geçen yillarda da etkinlige destek veren Aydin Büyüksehir Belediyesi bu yil etkinligi çesitli kurum ve kuruluslarla gerçeklestirdi. Aydin merkez ile Kusadasi ve Nazilli ilçelerinde yapilan etkinlige onlarca gönüllü katildi.

Baskan Çerçioglu: Tek bir dünyamiz var, kirletmemeliyiz

Çevrenin insanlar tarafindan her geçen gün kirletilmekte oldugunun altini çizen Baskan Çerçioglu, "Temiz bir çevrede yasamanin ilk sarti çevreyi kirletmemektir. Insanlik çevreyi özellikle sanayinin gelismesiyle birlikte son 250 yilda her geçen gün daha fazla kirletmektedir. Bu küresel soruna karsilik bizler Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak daha yasanabilir bir dünya için çevreye karsi da sorumluluklarimizin oldugunun bilincindeyiz. Çevreye karsi bu duyarliligi vatandaslarimizdan da bekliyoruz. Atilan her çöp orada belki de yüzlerce yil kalacak ve dogayi kirletecek. Oysaki tek bir dünyamiz var ve çöplerimizle onu kirletmemeliyiz. Bu sebeple biz de 'Haydi yapalim' diyoruz" ifadelerini kullandi.

|