AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇİFTÇİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarımsal altyapı çalışmaları kapsamında İncirliova’nın Osmanbükü ve Yazıdere mahallelerinde binlerce dönüm araziyi sulayacak sondaj çalışması gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: 10.06.2021
|

Kirsal kalkinmayi sürdürülebilir kilmak için çalismalarini sürdüren Aydin Büyüksehir Belediyesi, tarimsal sulama altyapi agini genisletiyor.

Kurakliga bagli olarak tarim arazilerinin sulanmasinda eksiklik yasanmamasi için harekete geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü de (ASKI) Incirliova’nin Osmanbükü ve Yazidere mahallelerinde dört sondaj kuyusunu faaliyete geçirdi.

Sondaj çalismalariyla birlikte daha fazla ekim yapacaklarini belirten çiftçiler bu hizmetinden dolayi Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkürler etti.

“Ülkemize de katkisi olacak.”

Kuyularin tekrar faaliyete geçirilmesiyle birlikte çiftçilerin daha fazla kazanabilecekleri ürünler ekmeyi düsündüklerini ifade eden Osmanbükü Mahalle Muhtari Ali Sahin, “Tarimsal sulama için Büyüksehir Belediyemize basvurduk. Bu basvurumuz aninda ASKI tarafindan neticelendirilerek daha önce çakilmis olan 3 kuyumuz canlandirildi. Basta Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu’na olmak üzere zor durumda olan çiftçinin yaninda olan herkese çok tesekkür ediyorum. Suyun olmadigi yerlerdeki çiftçilerimiz magdur durumdaydi, bu suyla magduriyeti gidermis olacagiz. Ayçiçegi ekilmesi düsünülüyordu ama su geldikten sonra erkenci pamuk ekme ihtimalimiz de dogdu. Ülkemize de katkisi olacak. Hayvancilikta girdi fiyatlari çok yükseldi. Su anda silajlik misir ekme durumumuz da gelisti, böylece çiftçilerimiz ve hayvancilarimizda büyük ölçüde rahatlamis olacak” dedi.

“Bu suyla birlikte alacagimiz verim de artacak.”

Yazidere Mahalle Muhtari Davut Noyan, “Kurak dönemde çiftçilerimizin magdur olmamasi için Büyüksehir elinden geleni yapti. 300 dönüm araziyi sulayacak bir çalisma oldu. Bu suyla birlikte alacagimiz verim de artacak. 10 yildir bu kuyu kullanilmiyordu. Biz de faaliyete geçmesi için Büyüksehir’e basvuru yaptik. Büyüksehir de çalismasiyla bu suyu bizim için faaliyete geçirdi. Baskanima çok tesekkürlerimi iletirim” seklinde konustu.

|