ASKİ KURUMAK ÜZERE OLAN ÜRÜNLERE CAN SUYU VERDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğine paralel olarak etkisini göstermeye başlayan kuraklığın etkisinin en aza inmesi için Aydın genelinde çalışmalar yürütüyor.
Haber Tarihi: 31.05.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, iklim degisikligine paralel olarak etkisini göstermeye baslayan kurakligin etkisinin en aza inmesi için Aydin genelinde çalismalar yürütüyor. Tarim alanlarinin susuz kalmasinin önüne geçmek için de adimlar atan Büyüksehir Belediyesi, Efeler ilçesinin Serçeköy Mahallesi'nde de bir sulama kuyusunu daha devreye aldi.

Mahalledeki çiftçilere destek oldugu için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu basta olmak üzere herkese tesekkür eden Serçeköy Mahallesi Muhtari Riza Sarikaya bu yil kurakligin sadece kendi mahallesinde degil tüm Türkiye'de etkisini gösterdigini söyledi.

Tarimsal sulama suyuyla ilgili yasadiklari sikintiyi Aydin Büyüksehir Belediye Baskanvekili Baris Altintas'a aktardiklarini anlatan Sarikaya "Sorunumuzu ilettik ve ertesi gün Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) ekipleri mahallemize gelerek 1959'da yapilan fakat yaklasik 20 yildir kullanilmayan kuyumuzu aktif hale getirdi. Tarimsal sulama suyunun azligindan dolayi iki üreticimizin yonca tarlasi ve birçok üreticimizin meyve agaçlari kurumak üzereydi. Ilk önce onlar tarlalarini suladi. Mahallede neredeyse herkesin evinde sulama artezyenleri var fakat su seviyesinin düsmesinden dolayi herkesin artezyeni kurudu. Mahallemizde artik birçok vatandasimiz evinin önündeki sebzesini, meyvesini buradan sulayacak" dedi.

Sarikaya "Sebep olan herkesten Allah razi olsun, yetistiler, derdimize derman oldular. Mahallemizin içerisinde artik sulama suyuyla ilgili bir sikinti olmayacak. Vatandaslarimiz zor durumdaydi, ASKI ekipleri vatandaslarimizin kurumakta olan ürünlerine can suyu oldular" ifadelerini kullandi.

Baskanvekili Altintas: Üreticimize destegimiz devam edecek

Diger taraftan Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin üreticinin yaninda olmaya devam edeceginin altini çizen Baskanvekili Altintas, vatandaslarin kuraklikta en az sorun yasamasi için çalismaya devam edeceklerini söyledi.

|