AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYDINLI ÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK KUŞKONMAZLARIN DİKİMİNİ YAPTI

Geçen aylarda İncirliova Hacıaliobası'ndaki "Aydın Çiftçi Merkezi"nde deneme üretimi yapılan ekonomik değeri yüksek kuşkonmaz bitkisinden 10 dekarlık daha dikim yapıldı.
Haber Tarihi: 05.05.2021
|

Geçen aylarda Incirliova Hacialiobasi'ndaki "Aydin Çiftçi Merkezi"nde deneme üretimi yapilan ekonomik degeri yüksek kuskonmaz bitkisinden 10 dekarlik daha dikim yapildi. Yüksek folik asidin yani sira yüksek oranda C, B2 ve K vitamini içeren kuskonmaz bitkisinden üretilen fideler ise Aydinli üreticilere dagitilacak. Baskan Çerçioglu Aydin'i tarimda çok daha iyi noktalara getirmek için kararlilikla çalistiklarini ifade ederken "Aydin Çiftçi Merkezi"ndeki çalismalarin da bu amaca hizmet ettiginin altini çizdi.

Aydin'da yetistirilen ürünlere ek olarak ekonomik degeri yüksek olan alternatif ürünlerin de yetistirilmesi ve yayginlastirilmasi için çalismalar yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçen aylarda deneme üretimi yapilan ve yüksek verim alinan kuskonmazin üretimine basladi. Toprak yapisina ve iklime yüksek uyum saglayan kuskonmazdan 10 dekarlik alanda dikim yapildi. Bitkilerin topraga siki tutunmasi ve saçaklanmasi için azot takviyesi yapilirken elde edilecek fideler Aydinli üreticilere dagitilacak.

Baskan Çerçioglu: Aydin Çiftçi Merkezi çiftçilerimize önderlik edecek

Kuskonmazin ekonomik degerinin yüksek oldugunu hatirlatan Baskan Çerçioglu, Aydin iklimiyle uyumlu olan bu bitkinin çogaltilmasina geçtiklerini söyledi. Bir sonraki asamada çogaltilan bitkileri Aydinli üreticilerle paylasacaklarini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Aydinli üreticilerimizin alternatif tarim ürünlerine yönelmek istediklerini biliyoruz ve onlari desteklemek için de çalismaya devam ediyoruz. Tam da onlarin istedikleri gibi pandemi süreci sonrasinda Aydin Çiftçi Merkezimizde isteyen üreticilerimize kuskonmazin ve diger üretimini yaptigimiz bitkilerin üretim asamalariyla ilgili egitimler verecegiz. Tüm vatandaslarimiza açik olan merkezimiz Aydinli çiftçilerimize öncü olacak. Deneyimlerimizi çiftçilerimizle oldugu gibi isteyen kurum ve kuruluslarla da paylasmaya haziriz" seklinde konustu.

|