AYDIN BÜYÜKŞEHİR TAM KAPANMAYI FIRSATA ÇEVİRDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi 17 günlük tam kapanmayı fırsata çevirerek birçok noktada yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.
Haber Tarihi: 01.05.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi kentin farkli noktalarinda es zamanli sürdürdügü yol yapim çalismalarina 17 günlük tam günlerinde hiz verdi.

Fen Isleri Daire Baskanligi yol yapim ekipleri Kusadasi, Yenipazar, Bozdogan, Efeler ve Didim’deki cadde ve bulvarlarda yogun bir çalisma yaparak kapanma sona ermeden asfaltlanmis yeni yollarla Aydinlilari bulusturmayi hedefliyor.

Baskan Çerçioglu: Vatandaslarimizi konforlu ve güvenli yollar ile karsilayacagiz

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tam kapanma döneminde özellikle yol yapim çalismalarina hiz verdiklerini belirterek, “Çalismalarimiz araliksiz olarak sürdürüyoruz. Tam kapanma dönemi bizler için iyi bir firsat oldu. Trafikte araç sayisinin azalmasi nedeniyle ekiplerimiz çalismalarinda çok daha hizli yol aliyor. Vatandaslarimiz evlerinde bu süreci saglik içerisinde geçirdikten sonra onlari yenilenmis daha konforlu ve güvenli yollar ile karsilayacagiz.” dedi.

Kusadasi Atatürk Bulvari’nda çalisma basladi

Kusadasi’nin en islek bulvarlarindan biri olan ve tek yön uygulamasina geçildikten sonra refüjün atil duruma geldigi Atatürk Bulvari’nda güvenli ve konforlu bir yol olusturmak isteyen Büyüksehir ekipleri çalismalarina basladi. Büyüksehir ekipleri, trafik düzenlemesine uygun kaplama ve yenileme için yolda gerekli altyapi çalismasini gerçeklestirdikten sonra kisa süre içerisinde sicak asfalt serimini yaparak Atatürk Bulvari’na yeni bir görünüm kazandirmis olacak.

Didim Inönü Bulvari’nin alt ve üst yapisi sifirlaniyor

Didim Inönü Bulvari’nda yogun çalismalarini sürdüren Büyüksehir ekipleri, yaz aylarinda artan nüfusla birlikte siklikla kullanilan ve zaman içerisinde yipranan Inönü Bulvari’ni sicak asfalt çalismasi yaparak yenileyecek. Yolda asfalt söküm islemi sürerken bir yandan da altyapi çalismalarina hiz verildi.

Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü de Fen Isleri ekipleri ile koordineli olarak Inönü Bulvari’nda çalisma gerçeklestiriyor. Bulvardaki altyapi yenileme çalismasi ardindan sicak asfalt kaplamasi yapilarak Inönü Bulvari Didimlilerin hizmetine sunulacak.

Efeler’de yogun çalisma sürüyor

Efeler’in yollarini yenileme çalismalari da son sürat devam ediyor. Denizli Bulvari’ndan Aydin Adnan Menderes Üniversitesi ve sehir içine baglanan yol olmasi bakimindan önemli bir güzergâh olan Posta Caddesi, Büyüksehir ekipleri tarafindan yenileniyor.

Posta Caddesi’nde de ilk olarak ASKI ekipleri altyapi çalismasi gerçeklestirdi ve güçlü bir yagmur suyu hatti olusturuldu. ASKI’nin ardindan çalismalarini hizlandiran Fen Isleri ekipleri, caddede sicak asfalt serimi öncesinde pmt serimi ve dolgu çalismalarini sürdürüyor.

Posta Caddesi’ndeki çalismanin sona ermesinin ardindan Bati Gazi Bulvari, Dogu Gazi Bulvari ve Posta Caddesi üzerinden Denizli Bulvari’na ulasan uzun bir hat Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan bastan sona yenilenmis olacak.

ASTIS’te yollar parke ile kaplandi

Büyüksehir Belediyesi’nin milyonlarca liralik yatirimi ile altyapisi yenilemesi yapilan ASTIS’te sira üstyapi çalismalarina geldi. Fen Isleri ekipleri yol düzenlemesi yaptiktan sonra parke kaplama çalismasiyla konforlu yollar olusturmayi sürdürüyor.

Tekstil Bulvari yenileniyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan 100 milyon TL bedelle kamulastirilarak Aydinlilarin ortak noktasi degeri haline getirilen Tekstil Park Yasam Alani’nda restorasyon ve yapim çalismalari sürerken bir yandan da baglanti yollari da yenilemesi yapiliyor. Tekstil Bulvari’nda çalismalarina baslayan Büyüksehir ekipleri, yoldaki parke taslarinin sökümüne basladi. Altyapi ve asfalt hazirlik çalismalarinin ardindan kaldirim, peyzaj ve sicak asfalt çalismasi yapilacak olan yolda yeni bir görünüme sahip olacak.

Büyüksehir çalisiyor yollar kisaliyor

Yenipazar Direcik ile Bozdogan Alamut mahallelerini birbirine baglayan 2,7 km’lik yolda da çalismalarini sürdüren Büyüksehir ekipleri, asfalt sathi kaplama öncesinde yolu hazir hale getirmek için yogun bir mesai yapiyor. Iki mahallenin yani sira ilçeleri de birbirine baglayan bu yol ile mesafe 5 km kisalmis olacak.

|