ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AYDIN’A ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediyesi heyeti Aydın’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Ankara heyeti, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı kırsal kalkınma modelini inceledi.
Haber Tarihi: 02.04.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan kirsal kalkinma modeli ve hizmetleri Ankara’dan da ilgi gördü.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Faruk Çinki ve Kirsal Kalkinma Daire Baskani Ahmet Mekin Tüzün, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin basta kirsal kalkinmadaki çalismalari olmak üzere Otizm Destek Merkezi ve diger tesisleri hakkinda bilgi edinmek üzere Aydin’a geldi.

Heyeti makaminda kabul eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Baskan Özlem Çerçioglu, yapilan çalismalardan elde edilen deneyimleri ve bilgi birikimini tüm kurumlar ile paylasmaktan mutluluk duyduklarini belirtti. Baskan Çerçioglu,Baskent Ankara’da Atatürk Orman Çiftligi gibi örnek bir modelin yer aldigini ve kirsal kalkinmada Atatürk’ün bu projesinden ilham aldiklarina dikkat çekti.

Heyet makam ziyaretinin ardindan ilk olarak Sevgi Evleri’nde inceleme yapti. Sevgi Evleri’nin konuklari ile sohbet eden heyet, ilgili personeller tarafindan isleyis hakkinda bilgilendirildi. Sevgi Evleri ziyaretinin ardindan Otizm Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Destek Merkezi’ni ilgiyle inceleyen heyet, siniflari tek tek gezdi isleyis hakkinda bilgi edindi.

Tarimsal kalkinmada öncü kent

Kirsal kalkinmada öncü rol üstlenen Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin deneme sahalari ve seralarinda devam eden ziyaret kapsaminda Sultanhisar’daki AYSERA, Yenipazar’daki Yerel Tarim Ürünleri Deneme Sahasi ve Bozdogan’daki Yerel Tarim Ürünleri Serasi’nda incelemeler yapildi. Örnek modellerin çogalmasinda bilgi ve deneyim paylasiminin önemine dikkat çekilen ziyaretlerde seralardaki ürünlerin halk ulasmasi ve çiftçilerin ürün yelpazesinin genisletilmesi konulari ele alindi.

Büyüksehir’in hayvancilik projeleri tek tek incelendi

Büyüksehir’in hayvancilik alanindaki yaptigi çalismalar ve projeler hakkinda incelemelerine devam eden Ankara heyeti; Koçarli’daki Sakiz Koyunu Üretim Çiftligi, Çine’deki Ege Et Fabrikasi, Incirliova’daki Çiftçi Merkezi ve 15 subesi bulunan Halk Ege Et magazalarinin Mimar Sina Subesi’ni ziyaret etti.

“ABB’nin tarim ve hayvancilik üzerine kurdugu basarili bir sistem var.”

Aydin ziyareti hakkinda bilgi veren Ankara Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Faruk Çinki, “Yaptigimiz incelemelerden edindigimiz izlenimleri Ankara’daki projelerimize yansitmayi düsünüyoruz. BaskanimizSayin Mansur Yavas’in özellikle üzerinde durdugu ve Ankara’nin kirsalindaki kalkinmanin, bu incelemelerimizden edindigimiz deneyimlerle daha kisa sürede ve daha hizli sekilde olmasini hedefliyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin tarim ve hayvancilik üzerine kurdugu basarili bir sistem var. Kooperatiflesmenin israrla desteklemesi ve bu sistemle birlestirilmesi sonucunda aracisiz bir isleyis kurulmus olmasi dikkate degerdir. Ziyaretlerimiz esnasinda gösterilen misafirperverlik için tesekkür ederiz.” seklinde konustu.

|