BÜYÜKŞEHİR’DEN POSTA CADDESİ’NE DEV YAĞMUR SUYU HATTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi,Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Posta Caddesi’nde dev borular ile yeni bir yağmur suyu hattı oluşturuyor.
Haber Tarihi: 02.04.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi,Fen Isleri Daire Baskanligi’nca kent genelinde altyapi ve üstyapi çalismalarina devam ediyor.

Dogu Gazi Bulvarlari’nda geçtigimiz yaz aylarinda yapilan sicak asfalt serimiyle beraber altyapi çalismasi da yapilmisti. Kanalizasyon hatlari ile birlikte yagmur suyu hatlari da bu çalismayla birlikte yenilenmis ve olasi su baskinlarinin önüne geçildi.

Bu çalismanin bir baglantisi olarak Dogu Gazi Bulvari ve Posta Caddesi istikametinde toplamda 850 metrelik bir yagmur suyu hatti yapiliyor. Yeni yapilan hat ile 1600’lükentegrebetonarme borular kullanilarak genis ve çok uzun yillar bölgenin ihtiyacini karsilayacak bir çalisma yürütülüyor.

Ayrica bu hatta entegre edilecek 200 metrelik izgara hattiyla baglantisiyla da su birikmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Çalismanin sone ermesiyle birlikte üniversite varyantindan ve Dogu Gazi Bulvari’ndan gelen yagmur sularinin daha kolay bir sekilde desarj edilmesi saglanacak.

|