BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİDEN AÇILAN İŞLETMELERİ DEZENFEKTE ETTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi normalleşme kararları kapsamında tekrar açılan işletmeleri dezenfekte etti.
Haber Tarihi: 05.03.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi normallesme kararlari kapsaminda tekrar açilan isletmeleri dezenfekte etti. Esnafa yaninda olduklarini belirten Baskan Özlem Çerçioglu, “Aydinimizda bir daha kapali kepenk görmeyecegimiz günler olsun istiyoruz. Bunu da tedbirlere uyarak birlikte saglayacagiz” dedi.

Koronovirüs ile mücadele kapsaminda aylardir süren tedbirler, 1 Mart itibariyla yeni kurallar çerçevesinde degisti. Iller risk degerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrilarak her kategori için farkli tedbirler uygulanmaya baslandi. Düsük, orta, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olarak kategoriler belirlendi ve Aydin vaka sayisina göre orta kategoride yer aldi.

Bu kapsamda tedbirli ve kademeli normallesme çerçevesinde Aydin’da restoran, lokanta, kafeterya, tatlici, pastane, kiraathane ve çay bahçesi gibi yerler kapilarini müsterilerine açti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi de kent genelinde araliksiz olarak sürdürdügü dezenfekte çalismalarina, yeni açilan isletmeler ile devam etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bagli mobil dezenfekte ekipleri, il genelinde yeni açilan tüm isletmelerin dezenfeksiyonunu yapiyor.

Dezenfekte çalismalarini yani sira, maske temini konusunda da çalismalarina sürdüren Büyüksehir Belediyesi, okullarin açilmasiyla birlikte okul önlerinde ögrencilere maske temininde bulunuyor.

“Aydinimizda bir daha kapali kepenk görmeyecegimiz günler olsun istiyoruz”

Yapilan çalismalarla ilgili açiklamada bulunan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Isletmelerin kapandigi ilk günden bu yana esnafimizi yalniz birakmadik ve esnaf temsilcileri ile isbirligi içinde kararlar aldik. Her ne kadar zorunlu olsa da son zamanlarda içimize sinmeyen ve dile getirdigim bu kapali olma durumu sona erdigi için mutluyuz. Kapilarini yeniden açan esnafimizin kazancinin hayirli, ugurlu ve bereketli olmasini diliyorum. Aydinimizda bir daha kapali kepenk görmeyecegimiz günler olsun istiyoruz. Bunu da tedbirlere uyarak birlikte saglayacagiz. Ekiplerimiz dezenfeksiyon çalismalarini sürdürecek. Bu konuda ihtiyaç duyan her esnafimiz bizlere basvuruda bulunabilir” dedi.

|