'KEÇİNİN İNADINI AYDIN İTFAİYESİ'NİN İNADI YENDİ'

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dağda 5 gün Mahsur Kalan Keçiyi Kurtardı
Haber Tarihi: 26.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, Efeler'de Konuklu Mahallesi'nde dag yamacinda 5 gün mahsur kalan keçiyi kurtardi. Uçurumun kenarinda zorlu bir bölgede yapilan operasyonla keçisi kurtarilan üretici Adem Eken, itfaiye ekiplerine tesekkür etti. Keçisinin hamile oldugunu ifade eden Eken, ekiplerin yaptiklari kurtarma operasyonuyla 3 can kurtardiklarini söyledi.

Birkaç gün sonra dogum yapacak olan keçisi mahsur kaldigi yerden kurtarildigi için çok mutlu oldugunu söyleyen üretici Adem Eken, "Yaklasik 30 yildir hayvancilik yapiyorum, basima ilk defa böyle bir olay geldi. Çok zor bir yerde kalmisti. Itfaiye ekimizin gayretli çalismasi ve mahallelilerimizin sayesinde 'Kara Kiz' saglikli bir sekilde agila geldi. Keçinin inadini Aydin Itfaiyesi'nin inadi yendi" ifadelerini kullandi.

Kurtarma operasyonuna katilan itfaiye çavusu Niyazi Karabiyik ise, ihbar üzerine geldikleri zorlu bölgede 40 dakikalik bir yürüyüsün ardindan keçinin bulundugu yere ulasabildiklerini belirtirken, daha sonra ise gerekli önlemleri alarak kurtarma operasyonuna basladiklarini söyledi. Tehlikeli bir operasyon gerçeklestirdiklerinin altini çizen Karabiyik, "Vatandasimizin keçisini kurtardigimiz için Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi olarak gururlandik" ifadelerini kullandi.

|