BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TABAKHANE DERESİ’DEKİ ÇÖKEN DUVARIN YAPIMINA BAŞLADI

Sorumluluk alanı dışında olmasına karşın gerekli izinleri alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, Tabakhane Deresi’nin üzerindeki tarihi Tahir Paşa Köprüsü yanındaki istinat duvarının yapımına başladı.
Haber Tarihi: 25.02.2021
|

Geçtigimiz günlerde Efeler’deki Tabakhane Deresi’nin üzerindeki tarihi Tahir Pasa Köprüsü yanindaki istinat duvari asiri yagislardan etkilenmis ve duvarda çökme yasanmisti. Çökme yasanan bölge konusunda yasanacak yetki karmasasindan vatandaslarin olumsuz etkilenmemesi için ilgili kurumlarla yazismalarini tamamlayanAydin Büyüksehir Belediyesi(ABB) harekete geçti.

Büyüksehir Belediyesi, Kültür Varliklari Dairesi Baskanligi araciligiyla, çökme yasanan alanda tarihi Tahir Pasa Köprüsü’nün yer almasindan dolayi, gerekli çalismayi yapabilmek içinAydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügü’ne basvuruda bulundu. Kurul’dan onay yazisinin gelmesi ile birlikte harekete geçen Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi’na bagli ekipler çalismalarina basladi.Çalisma yapilan alanda ABB Baskan Vekili Baris Altintas, Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi Üyesi Adnan Bosnali ve Köprülü-Veysipasa Mahalle Muhtari Murat Aksoy incelemelerde bulundu.

Çökme yasanan yerde yaptigi inceleme sonrasinda açiklamalarda bulunan ABB Baskan Vekili Baris Altintas, “3. derece tescilli yapi oldugu için koruma altinda olan bu alanla ilgili olarak Aydin Kültür Varliklarini Koruma Kurulu’nun izni olmadan her hangi bir insa faaliyeti yapilamiyor. Ayrica bu alan büyüksehir belediyemiz sorumluluk alaninda bulunmamasina ragmen vatandaslarimizin magduriyet yasamamalari için Büyüksehir Belediye baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun talimatlariyla ilgili kurumlarla ivedi olarak yazismalar yapildi ve projesi hazirlanip Aydin Kültür Varliklarini Koruma Kurulu sunuldu. Kurulun 24.02.2021 tarihinde onay vermesiyle birlikte de Fen Isleri Dairesi Basbakanligi ekiplerimiz görüldügü gibi alanda çalismalarina basladi ve en kisa sürede gerekli çalismayi tamamlayarak vatandaslarimizin kullanimina açilacaktir.”dedi.

Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi Üyesi Adnan Bosnali, “Büyüksehir Belediyemizin sorumluluk alaninda olmamasina ragmen vatanlarimizin can ve mal güvenligini saglamak için Fen Isleri Daire Baskanligimiz bir çalisma baslatti. Bu çalismalarla bölge eskisinden daha güvenli olacak. Baskanimiza Özlem Çerçioglu’na duyarliligindan dolayi tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Muhtar Aksoy’dan Baskan Çerçioglu’na tesekkür

Köprülü-Veysipasa Mahalle Muhtari Murat Aksoy, “Burasi tehlike arz eden bir bölgeydi. Çökme konusunda korkumuz vardi. Vatandasimiza ve mahallemize gösterdigi duyarliliktan ve Aydin’in merkezindeki bir yerin atil kalmasini engelledigi için Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

|