AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PATATES VE SOĞAN ÜRETİCİSİNE DESTEK OLDU

Satın alınan patates ve soğanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı
Haber Tarihi: 19.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik politikalarina devam ediyor. Geçen yillarda oldugu gibi bu yil da mahsulü tarlada kalan çiftçilere destek olan Büyüksehir Belediyesi patates ve sogan üreticisinin tarlasinda kalan mahsulünü satin alarak ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitti.

Girdi maliyetleri çok yükseldigi için sogan ve patatesten kazanç elde edemeyen çiftçilerin imdadina Aydin Büyüksehir Belediyesi yetisti. Ekonomik sebeplerden dolayi mahsulü tarlada kalan üreticilere kucak açan Büyüksehir Belediyesi, tonlarca sogan ve patatesi ederinde satin alarak ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçen yillarda da patates, portakal, nar, erik, çilek, mandalina ve bamya üreticilerinin tarlalarinda kalan ürünleri satin almis ve Aydin genelinde Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan belirlene ihtiyaç sahibi ailelere dagitmisti. Piyasanin olumsuz kosullarindan dolayi zor durumda kalan çiftçiler kendilerine destek olundugu için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti. Aydinli çiftçiler uygulamadan çok memnun olduklarini belirtti.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, her zaman üreticilerin zor zamanlarinda yanlarinda olduklarini ifade ederken "Bu zor ekonomik sartlarda büyük masraflar yaparak üretim yapmis olan üreticilerin ürünlerinin hak ettigi degeri görmesini önemsiyoruz. Tarim kenti Aydin'da hangi üreticimizin ürünü tarlada kalirsa Aydin Büyüksehir Belediyesi dün oldugu gibi bugün de alicidir. Üreticimizi namerde muhtaç etmeyiz" seklinde konustu.

|