AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YIL DA ATA TOHUMLARINDAN SEBZE HASADINA BAŞLADI

Sağlıklı sebze ve meyve için adımlar atmaya devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın yerel Ata Tohumlarından elde ettiği genetiğiyle oynanmamış sebzelerin hasadına bu yıl da başladı.
Haber Tarihi: 19.02.2021
|

Saglikli sebze ve meyve için adimlar atmaya devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin'in yerel Ata Tohumlarindan elde ettigi genetigiyle oynanmamis sebzelerin hasadina bu yil da basladi. Dikimi Büyüksehir Belediyesi'ne ait arazilerde yapilan sebzeler, geçen yil oldugu gibi bu yil da yine Büyüksehir Belediyesi'nin bir istiraki olan Halk Ege Et marketlerinde Aydinlilar ve Izmirlilerle bulusturulacak.

Dogal ve saglikli ürünler yetistirmenin yani sira atalarimizdan kalan genetik miraslarin da gelecege aktarilmasi için 2014 yilindan bu yana araliksiz uygulanan "Ata Tohumlari Projesi" bu yil da meyvelerini vermeye basladi. Büyüksehir'e ait arazilerde geçen aylarda domates, biber ve patlican dikimi yapilirken ilk sebzeler alinmaya baslandi. Ziraat mühendislerinin kontrolünde zirai ilaç kullanilmadan tamamen dogal yöntemlerle üretilen sebzeler, 15 subesi bulunan Halk Ege Et marketlerinde atalarimizdan miras kalan sebzelerin tadini merak eden vatandaslarin begenisine sunulacak.

Yillardir uygulanan projenin bir sonraki asamasi olan üretime ilk kez geçen yil basladiklarini ve elde ettikleri sebzeleri Aydinlilar ve Izmirlilerle paylasmanin mutlulugunu bu yil da yasadiklarini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Saglikli ve güvenilir gidaya ulasmak günümüzün büyük sorunlarindan bir tanesi. Tarim kenti Aydin'da kirsal kalkinmaya destek vermenin yani sira atalarimizdan miras kalan tohumlara da sahip çikiyoruz. Bu tohumlardan elde edilen saglikli ve güvenilir sebzeleri de aracilari aradan çikararak Halk Ege Et marketlerinde vatandaslarimizin begenisine sunuyoruz. Aydin'in geleneksel tarim uygulamalariyla elde edilen saglikli ve güvenilir gida konusunda da ilk sirada yer almasini saglamak için çalismaya devam edecegiz" seklinde konustu.

|