AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEYKEL SANATIYLA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİ ANLATACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kadın-erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması düzenliyor.
Haber Tarihi: 18.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü için kadin-erkek esitligini anlatan soyut heykel yarismasi düzenliyor. Kadinlarin özgürlügü, çagdasligi, haklari, üretkenligi gibi konularin islenebilecegi yarismada toplam 230 bin TL ödül verilecek. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, kadinlarin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le Türkiye'de neredeyse yüz yil önce elde ettikleri esitlik haklarini günümüzde tam olarak kullanamadiklarinin altini çizerek, özellikle son yillarda artan kadina yönelik siddet ve kadin cinayetlerine dikkati çekti.

Baskan Çerçioglu tüm kadinlardan sahip olduklari haklarina sonuna kadar sarilmalari çagrisi yaparken, bunun çagdas dünyanin bir gerekliligi oldugunu savundu. Kadinlarin degersizlestirilmeye çalisilmasinin son yillarda Türkiye'nin kanayan yaralarindan birisi haline geldigini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Her gün yasanan kadina yönelik siddete ve kadinlarimizin katledilmesine karsilik sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Biz kadinlar birlik olmali, dik durmali ve haklarimizi sonuna kadar savunmaliyiz. Hayatimiza geri dönülmemek üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan kalin harflerle yazilan esitlik ilkesi gerçek hayatta da yer bulmali. Bunun için her platformda mücadelemizi sürdürecegiz" ifadelerini kullandi.

Soyut heykel yarismasi ve seçilecek heykelle bir farkindalik olusturmak istediklerini söyleyen Baskan Çerçioglu, bu farkindaliga ortak olmak isteyen tüm sanatçilari yarismaya davet etti. 1 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar basvurulabilecek yarismada seçici kurul 2 Mart Sali günü toplanacak ve birinciye 110 bin TL, ikinciye 70 bin TL üçüncüye de 50 bin TL ödül verilecek.

Yarismayla ilgili ayrintili bilgi https://aydin.bel.tr/detail/9458/tc-aydin-buyuksehir-belediyesi-kadin-erkek-temali-soyut-heykel-yarismasi-katilim-sartnamesi-2021 adresinden edinilebilir.

|