BAŞKAN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: BİZDE TARIM DEYİNCE AKAN SULAR DURUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar Atça’da Efeler Diyarı Kadın Girişimi'nin ürünlerini sergileyeceği ve satışa sunacağı tesisin açılışına katıldı. Başkan Çerçioğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Kadın kooperatiflerini dün olduğu gibi bugünde destekliyoruz” dedi.
Haber Tarihi: 18.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu, Sultanhisar Atça’da Efeler Diyari Kadin Girisimi'nin ürünlerini sergileyecegi ve satisa sunacagi tesisin açilisina katildi. Baskan Çerçioglu açilista yaptigi konusmada, “Kadin kooperatiflerini dün oldugu gibi bugünde destekliyoruz” dedi.

Kadinlarin daha fazla üretmesini ve dayanisma ile güçlenmesini saglayan kooperatifçilik Aydin’da büyümeye devam ediyor. Sultanhisar ilçesinde yasayan kadinlarin bir araya gelerek kurdugu Efeler Diyari Kadin Girisimi, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin de destekleri ile ürün yelpazesini gelistirdi ve tesislesme yolunda önemli bir adim atti.

Aydin’da kirsal kalkinmayi destekleyen projelerinin yani sira kadin kooperatifçiligine özel önem veren Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu, Sultanhisar Atça’da Efeler Diyari Kadin Girisimi'nin tesisinin açilisina katildi. Kooperatif tesisinin açilis törenine CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya, Izmir Köy-Koop Birlik Baskani Neptün Soyer, kooperatif üyeleri ve çok sayida davetli katildi.

Baskan Çerçioglu, 'Dünya bu süreçten ders çikartmalidir'

Açilis töreninde konusan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin’in ekonomisinin yüzde ellisinin tarima dayali oldugunu belirterek “Özellikle kadin kooperatiflerini dün oldugu gibi bugün de destekliyoruz. 19 koca yürekli kadin çikti ve biz kooperatif kuracagiz dedi. Çok degerli Izmir Büyüksehir Belediyesi Bakanimizin esi Neptün Soyer’in destegi ile bugün hep beraber bu kooperatifi açacagiz. Herkesin eline saglik, yüregine saglik, iyi ki varsiniz” dedi.

'Kadinlarin gücünden korkuyorsunuz'

Türk Medeni Kanunu’nun 95. yildönümü vesileyle kadin erkek esitligi konusunda da açiklamalar yapan Baskan Çerçioglu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet uygularimi ifade etmek istiyorum. Kadin ve erkek esitligi bizim için çok önemli. Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Kadin-erkek esitligini simgeleyen soyut bir heykel yapmak istedik. Maalesef AKP’li Büyüksehir meclis üyeleri ret oyu verdi. Soruyorum size; kadin-erkek esitligini soyut bir heykelle Aydin’in belli noktalarinda simgelenmesinden neden rahatsizlik duyuyorsunuz! Sizler kadinlardan korkuyorsunuz, kadinlarin gücünden korkuyorsunuz. O büyük mücadelenin kivilcimi bu topraklarda yakildi. Bizler kadini ve erkegi ile cephede ve cephe gerisinde büyük mücadele verdik” seklinde konustu.

Neptün Soyer: Tarladan sofraya yaninizdayiz

Izmir Köy-Koop Birlik Baskani Neptün Soyer yaptigi konusmada, Köy-Koop Birligi’nin Izmir’de 20 binin üzerinde üretici ortagi oldugunu belirterek “Tarlada ve söz alma mekanizmalarinda kadin-erkek bir arada toplumsal cinsiyet esitligi felsefinde çalismalarimizi yapiyoruz. Yanimizda, yöremizde bu yolda çalisan kadinlarla beraber dayanisma içinde olmak istiyoruz. Kooperatifçiligin gelisim kurali gönüllülük ve dayanismadir. Elimizden geldigince yaninizda olacagimiza söz veriyoruz. Tarladan sofraya yaninizdayiz” dedi.

'Yüregi efe Türk kadinlarini bizlerle çalismaya davet ediyoruz'

Kooperatifin Kurucu Baskani Müjgan Yildirimkaya destek veren tüm kurum ve kuruluslara tesekkürlerini ileterek sunlari söyledi: “Bizler Cumhuriyet kadinlari olarak Atamizin izinde gökyüzünün altindaki en güzel yeryüzü olan cennet memleketimiz Aydinimizin geleneksel yerel kültürünü yasatmak; geçmisten gelecege bir köprü olusturmak; kadinlarimizin üreten, çalisan, bagimsiz bireyler olarak sosyal hayata layik olduklari yere gelmesini saglayip onlari sosyal yardim kuyruklarindan çikartip ekonomik özgürlüklerinin saglamasini hedefliyoruz. Bu yolda bizlerle yürümek isteyen, yüregi efe, Türk kadinlarini bizlerle çalismaya davet ediyoruz.”

Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya, girisimci kadinlarla bir yil önce basladiklari bu projenin basarili sekilde amacina ulasma yolunda ilerledigini belirtti. Sultanhisar’in verimli topraklara sahip olduguna deginen Baskan Yildirimkaya, Ata Tohumlari ve karakilçik bugdayi gibi yerel tohumlarin üretimini ve tohumlarinin çogaltilmasini desteklediklerini ifade etti.

|