BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesikent genelinde ortak kullanım alanları, toplu taşıma araçları ve işletmelerde dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor.
Haber Tarihi: 16.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi kent genelinde ortak kullanim alanlari, toplu tasima araçlari ve isletmelerde dezenfeksiyon islemlerini sürdürüyor. Baskan Özlem Çerçioglu, vatandaslari ve esnafi bu süreçte yalniz birakmadiklarini, desteklerinin araliksiz olarak sürecegini belirtti.

Yaklasik bir yildir dünyayi etkisi altina alankoronavirüs, gündemdeki yerini korumayi sürdürüyor. Son dönemde mutasyon geçiren virüs vakalari ülkemizde de görülmeye baslandi. Vaka sayilarinda yasanan düsüse karsin mutasyonlu vakalarin artisa geçmesi, maske, mesafe ve temizlik kurallarina uyulmasi konusundaki uyarilarin artmasina neden oldu.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, vakalarin ilk çiktigi günden bu yana hem önlem niteliginde çalismalarina, hem de vatandaslari bilinçlendirici yayinlarina devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’na bagli mobil dezenfekte ekipleri, basta toplu kullanim alanlari olmak üzere; taksiler, dolmuslar, servis araçlari, duraklar, otogarlar, kamu kurum ve kuruluslar ile isletmelerde dezenfekte çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. Aydin’in 17 ilçesinde çalismalarinisürdüren ekipler, dezenfeksiyonisleminin yani sira maske dagitimlarini da devam ediyor. Kentin 3 farkli noktasinda olusturulan dezenfekte istasyonlarinda da vatandaslar ücretsiz olarak araçlarini dezenfekte edebiliyorlar.

Baskan Çerçioglu “Vatandaslarimiza ve esnafimiza desteklerimiz sürüyor”

Bu süreçte yorgunluk ve rehavete kapilmadan ayni ciddiyetle tedbirlere uyulmasi gerektigini belirtenAydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu, “Vakalar azalsa da istenilen sayilara hala ulasilamadi. Biz Büyüksehir Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü destegi sunuyoruz. Dezenfekte çalismalarimiz ve maske dagitimlarimiz sürerken, bir yandan dabilinçlendirici yayinlarimiz araliksiz olarak yapiliyor. Bu süreçten ekonomik olarak en çok etkilenen esnaflarimiza çesitli sekillerde desteklerimiz devam ediyor. Son olarak aldigimiz kararla, Büyüksehir’in kiracilarindan isletmesi kapali olanlardan hiç kira almayacagiz veisletmesi açik olan esnaflarimiza ise yüzde 50 indirim uygulayacagiz.Vatandaslarimiza ve esnafa desteklerimiz sürüyor ve bu ayni sekilde devam edecek.” dedi.

|