AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ESNAFI RAHATLATAN KARAR

Esnaf 'Kara gün dostu Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyor
Haber Tarihi: 13.02.2021
|

Koronavirüs pandemisi hayatin her alanini etkilerken Aydin Büyüksehir Belediyesi örnek bir kararla kiracisi olan esnafin kira bedellerinde indirime gitti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu çözüm odakli sosyal belediyecilik vurgusu yaparken, her zaman esnafin yaninda olduklarini söyledi. Esnafin rahat nefes alacagi bir kararla Büyüksehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki ve tasarrufundaki tasinmazlarda faaliyetleri azalan esnafin kiralarinda yüzde 50 kira indirimine gidilirken, faaliyetleri tamamen duran isyerlerinden ise kira alinmamasina karar verildi. Ayrica faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnafin kira süreleri de faaliyette bulunmadigi süre kadar uzatilacak.

'Islerimiz pandemiden önce de kötüydü'

39 yildir lokanta isletmeciligi yapan Erol Tug, 7 yildir Büyüksehir Belediyesi'nin kiracisi oldugunu ifade etti. Geçen yil içerisinde pandemi tedbirleri kapsaminda kapali kaldiklari sürece kendilerinden kira alinmadiginin da altini çizen Tug, "Dün ögrendik ki kiramizda yüzde 50 indirim yapilmis; bu zor günlerde Büyüksehir Belediyesi her zaman yanimizda. Sadece benim için degil buradaki bütün esnafimizin yaninda. Islerimiz pandemiden önce de kötüydü. 39 yildir esnaflik yapiyorum, islerin böyle kötülestigini görmedim. Bu süreçte Baskanimiz Özlem Çerçioglu devreye girdi, en azindan nefes aldik. Bize uzattigi el için çok tesekkür ediyorum" dedi.

'Bu zorlu süreçte bizim için bir seyler yapilmasi bizleri mutlu ediyor '

Aydin Otogari'nda firma temsilciligi yapan Bülent Bulut, yolcu tasimaciligi sektörünün pandemi sürecinden fazlasiyla etkilendigini vurgularken "Yolcu kayiplari yasadik. Kapasitemiz yüzde 50 oraninda düstü, yüzde 25'e kadar düstügü günler de oldu. Bu süreçte Aydin Büyüksehir Belediyemizin büyük katkilari oldu, esnafin arkasinda oldular. Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na bu yüzde 50 kira indirimi için tesekkür ederiz. Bu zorlu süreçte küçücük bile olsa bizim için bir seyler yapilmasi bizleri mutlu ediyor. Bu zorlu süreçte bize destek çikan hiçbir kurum olmadi, arkamizda sadece esnaf dostu Özlem Çerçioglu durdugu için kendisine minnettariz" seklinde konustu.

'Özlem Baskan zordaki diger sektörlere destek veriyor'

26 yildir büfe isleten Mutlu Ay, "Dünyanin her yerinde oldugu gibi bizim de büyük sikintilarimiz var. Bu sikintilarimiza küçük dokunuslar oldugunda daha iyi oluyor. Bize sahip çikildiginda, bizi düsünen oldugunda daha güzel oluyor. Gelirlerimiz azaldi, ama giderlerimiz ayni duruyor, hayatimizi idame ettirmek zorundayiz" dedi. Ay kira indirimiyle ilgili "Su anda alinabilecek en güzel haber bu. Bu sekilde baska yerlerden destek görmedik, kendisine bu ince ve zarif düsüncesinden dolayi çok tesekkür ederiz. Ki kendisi bu süreçte diger sektörleri de destekliyor; mesela yem destegi. Özlem Baskan bize destek verdigi gibi zordaki diger sektörlere de belediyenin bütün imkânlarini kullanarak destek veriyor" dedi.

'Kara gün dostu Özlem Çerçioglu'

Pandemi tedbirleri kapsaminda geçen yil ekim ayindan bu yana kapali olan Ismet Sezgin Parki'nin isletmecisi Nazmi Kaya, aylardir gelir elde edemediklerinin altini çizip "Gelirimiz olmadigindan banka borçlarimiz, kredilerimiz atti; sikinti içerisindeyiz" derken Büyüksehir Belediyesi Meclisi'nde alinan karardan dolayi çok mutlu olduklarini ifade etti. Büyüksehir Belediyesi'nin destegiyle isyeri kapali kaldigi için kira ödemeyecek olan Kaya, bu destekle ilgili sunlari söyledi: "Pandemi bir kara gün olayidir. Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin, Özlem Çerçioglu'nun verdigi destekten dolayi çok mutluyuz. Özlem Baskan kara gün dostu oldugunu, bizim yanimizda oldugunu hissettirdi. Sirtimizdan çok büyük bir yük kalkti. Ekim ayindan bu yana sadece 1000 TL yardim yapildi. Kira destegi denilmisti, yapilmadi. Karamsar bir tablo içerisindeyiz fakat bu destek çok önemliydi, çok sevindirdi. Kara gün dostu, Özlem Çerçioglu."

Konuyla ilgili açiklama yapan Aydin Büyüksehir Belediye Baskanvekili Evrim Karakoz ise "Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak bu zamana kadar derman ve sosyal belediyecilik anlayisimiz geregi esnafimizin, çiftçimizin; tüm vatandaslarimizin yaninda olduk. Bilindigi üzere pandemi sürecinden en olumsuz etkilenen esnafimiz oldu. Dün de Büyüksehir Belediyesi Meclisi olarak isyerleri kapali olan esnafimizdan hiç kira almama, isyerleri açik olan esnafimiza da kiralarinda yüzde 50 indirim yapma karari aldik. Bu zamana kadar oldugu gibi bundan sonra da esnafimizin, çiftçimizin, vatandaslarimizin yaninda olacagiz" seklinde konustu.

|