AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM ÖNLEMLERİ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi olası depreme karşı önlemler almaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 11.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi olasi depreme karsi önlemler almaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Meclisi'nde alinan kararla zemin katlarinda otopark olan binalarin depreme karsi daha güvenli hale getirilebilmesi için üç tarafinin dis duvarla veya ara bölme duvarla güçlendirilmesine izin verildi. Güçlendirme çalismalari ilçe belediyelerinden alinacak izinle yapilabilecek.

Alinan kararla 90'li yillardan bu yana uygulanan ve deprem güvenligi açisindan risk tasiyan, giris kati otopark olan, açik kolonlar üzerine oturan binalarin da güçlendirilmesinin önü açildi. Yapilan düzenlemeyle, gerekli izinler alindiktan sonra, halihazirda zemin katlari otopark olarak insa edilmis izinli yapilarda yapiyi güçlendirecek dis duvar veya ara bölme duvar yapilabilecek.

Baskan Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin olasi depreme karsi her türlü hazirliklari yapmaya devam ettiklerinin altini çizerek vatandaslara binalarini güçlendirmeleri için her türlü kolayligi saglamaya devam edeceklerini ifade etti.

|