KOÇARLI'DA KÜÇÜK ÜRETİCİYE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YEM DESTEĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, dövizle birlikte artan yem fiyatlarından dolayı zor durumda kalan küçük ölçekli aile işletmelerinin yanında yer almaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 06.02.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, dövizle birlikte artan yem fiyatlarindan dolayi zor durumda kalan küçük ölçekli aile isletmelerinin yaninda yer almaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi'nin bir istiraki olan, Aydinli üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle bulusturan Ege Yem araciligiyla Koçarli'da da yüzlerce üreticiye binlerce çuval besi ve süt yemi hibe edildi. Aydinli üreticilerin her zaman yaninda olacaklarini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, onlari girdi maliyetlerinin en büyük kalemini olusturan yemde de yalniz birakmadiklarini söyledi. Dagitimlara katilan Aydin Büyüksehir Belediye Baskanvekili Baris Altintas, "Biz Aydin'dan bu mesaleyi yaktik, bütün Türkiye'ye örnek olmasini diliyoruz" diye konustu.

Aydin'da 5 bas ve daha az büyükbas hayvani olan üreticilere besi veya süt yemi hibe ediliyor. Pilot projede dagitimlar Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerinde baslanirken Koçarli ilçelerinde de dagitim yapiliyor. Desteklemeler toplamda 737 aile isletmesindeki 3 bin 50 hayvan için yapiliyor.

Baskanvekili Altintas: Girdi maliyetleri yüksek, desteklerimiz devam edecek

Yem dagitimlarinda yer alan Baskanvekili Baris Altintas "Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak tarim memleketinde çiftçiye olan destegimiz yine devam ediyor. Bugün Koçarli'daki dagitimlara en yüksek mahallelerimizden olan 640 rakimli Mersinbeleni Mahallemizde devam ediyoruz. Bugün 8 mahallemizde daha yemleri çiftçilerimizle bulusturacagiz. Girdi maliyetlerinin yüksek oldugu ülkemizde bu destek bütün üreticilerimiz için iyi oluyor. Mazotun ve girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek oldugu bir ortamda yem destegimizi ve diger desteklerimiz devam edecek" ifadelerini kullandi.

Baskanvekili Altintas: Mesaleyi yaktik, tüm Türkiye'ye örnek olsun

Baskanvekili Altintas ayrica "Bu yem destegimiz 5 bas ve altinda hayvani olan üreticilerimiz için. Onlari da desteklemek gerekiyor ki onlar da büyüsün. Bu topraklarda küçük üreticiyi küstürdügümüzde ülkeyi daha fazla disa bagimli hale getiririz, bu da büyük tehlike arz ediyor. Biz Aydin'dan bu mesaleyi yaktik, bütün Türkiye'ye örnek olmasini diliyorum" seklinde konustu.

Vatandaslar: Küçük üretici unutuldu, Büyüksehir Belediyesine tesekkür ederiz

Küçük aile isletmelerinin yalniz birakildigini söyleyen vatandaslar ise Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin yem desteginden büyük memnuniyet duyduklarini söyledi.

Vatandas yemi veresiye alabiliyor

Kendisini bildi bileli hayvan besledigini ifade eden Koçarli'nin Gaffarlar Mahallesi'nden Mehmet Narinceli "Daha öncesinde böyle bir destek görmedik. Ilk defa baskanimiz Özlem Çerçioglu elini uzatti. Bu destek çok iyi geldi. Kendimiz zar zor geçiniyoruz. Geçen günlerde hayvanlarima vermek için bir çuval yem ve ot alabildim, fakat onu bile tanidik bir arkadasimdan veresiye aldim. Yani durumlarimizi çok iyi degil. Kendimizden kisip hayvanimiza yediriyoruz" dedi.

Mehmet Narinceli: Kendi karnimizi zor doyuruyoruz

Bu destegin çok iyi oldugunu belirten Narinceli "Simdiye kadar hiç kimse böyle bir destekte bulunmadi, hiç kimseden böyle bir destek görmedik. Bahara kadar bu yemlerle idare edecegim. Allah razi olsun Baskanimizdan. Küçük üreticilerin durumu çok kötü. Bizler karnimizi zor doyuruyoruz; is yok, dogru dürüst gelir yok" ifadelerini kullandi.

Ayfer Kurt: Simdiye kadar hiç yem destegi görmemistik

Mersinbeleni Mahallesi'nden Ayfer Kurt ise 4 ineginin sütüyle aile ekonomisine katki yapmaya çalistigini belirtip "Süt para yapmiyor. Hayvan beslemek çok maliyetli. Ek gelir olsun diye yapiyoruz ama geçim sikintisi yasiyoruz ve çok zorlaniyoruz. Büyüksehir'in yem vermesi çok iyi geldi. Simdiye kadar hiç yem destegi görmemistik" dedi.

|