AYDIN İTFAİYESİ YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ EĞİTİMİ VERDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi merkeze uzak mahallere verdiği yangın söndürme tankerlerinin kullanımı için vatandaşlara eğitim verdi.
Haber Tarihi: 04.02.2021
|

Tarim arazileri, ormanlar ve evlerde gerçeklesen yanginlara müdahalenin en hizli sekilde yapilmasi için Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin hizmetleri sürüyor.

Özellikle merkeze uzak mahallerde çikacak olasi yanginlarda itfaiye ekipleri olay yerine varincaya kadar geçen sürede ilk müdahalenin yapilmasi için Büyüksehir Belediyesi tarafindan 70’ten fazla mahalleye yangin söndürme tankeri dagitildi. Aydin Itfaiyesi, mahalle meydanlarina konuslandirilan 3 ton kapasiteli yangin söndürme tankerlerinin kullanimi konusunda da vatandaslara uygulamali egitim verdi.

Son olarak Nazilli’nin Hasköy Mahallesi’ndeki egitimde; tankerin nasil aktif edilecegi, su dolumu, vanalarin islevi ve yangin söndürme hortumlarini kullanimi gibi konular uzman personel tarafindan detayli olarak anlatildi. Vatandaslar egitime yogun ilgi gösterdi ve bu araç ile kendilerini artik daha güvende hissettiklerini belirtti.

Baskanvekili Altintas: Afetle mücadelede Büyüksehir vatandasin yanindadir

Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen ve itfaiyenin egitim çalismasina eslik eden Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas, “Allah kullanmayi nasip etmesin ama afetlerin ne zaman olacagi belli olmuyor. Teslim ettigimiz 3 tonluk tankerler, itfaiye birimimizin uzak yerlere yetisinceye kadar ki zamanda yangini kontrol etme ve söndürme açisinda çok yararli olacak. Halkimiz çok memnun. Aydin Büyüksehir Belediyesi afetle mücadelede her zaman vatandaslarin yanindadir.” dedi.

Muhtar Danaci:Köylü olarak bizler de bir itfaiye eriyiz

Hasköy Mahalle Muhtari Hüseyin Danaci, yangin söndürme araci ile ilgili gerekli bilgiyi itfaiyeden aldiklarini belirterek “Köyümüz için güzel bir hizmet. Mahalleli çok memnun. Artik bizimde bir yangin arazözümüz var. Köylü olarak bizlerde bir itfaiye eriyiz. Özlem Baskanimiza bu hizmetinden dolayi çok tesekkür ederim" seklinde konustu.

|