KOÇARLI, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YATIRIMLARIYLA GELİŞİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi altyapı ve üstyapı yatırımları kapsamında Koçarlı’da çalışmalarını sürdürüyor. Koçarlı’daki çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan ABB Başkan Vekili Barış Altıntaş, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar Koçarlı ilçemizde 78 milyon liralık yatırım yaptık.” dedi.
Haber Tarihi: 27.01.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi altyapi ve üstyapi yatirimlari kapsaminda Koçarli’da çalismalarini sürdürüyor. Koçarli’daki çalismalarla ilgili açiklamada bulunan ABB Baskan Vekili Baris Altintas, “Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak su ana kadar Koçarli ilçemizde 78 milyon liralik yatirim yaptik.” dedi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi kentin altyapi ihtiyacina Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) araciligiyla kalici çözümler sunmak için yatirimlarini sürdürüyor.

Kentin farkli noktalarinda çalismalarini devam eden ASKI, Koçarli’da dev bir yatirima basladi. Koçarli Kismi Kanalizasyon Yapim Isi ile yaklasik 18 km’lik kanalizasyon hatti çalismasi kapsaminda genis çaplive uzun ömürlü borular kullanilarak Koçarli’nin altyapisina Büyüksehir tarafindan dev bir yatirim yapiliyor.

Çalismalarin basladigi alanda incelemelerde bulunan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas, yapilan yatirimlar hakkinda açiklamalarda bulundu. Baskan Özlem Çerçioglu’nun Koçarli’ya vermis oldugu sözleri yerine getirdigini belirten Altintas, “Bu çalisma ile Koçarli ilçemizde kanalizasyon hatti olmayan kisimlarin altyapisi da tamamlanip, aritma tesisinin yapilmasina müteakip hizmete alinacak. Bu çalismalarin yaklasik maliyeti 5 milyon lira civarindadir” dedi.

Büyüksehir Koçarli’ya 78 milyon liralik yatirim yapti

Büyüksehir Belediyesi’nin Koçarli’ya yatirimlarinin sürecegini belirten Baskan Vekili Altintas, “Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak su ana kadar Koçarli ilçemizde 78 milyon liralik yatirim yaptik. Bunun içerisinde 130 km altyapi, içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu ile 230 km yol çalismasi yapildi. 20 adet içme suyu sondaj ve 24 adet içme suyu paket aritma tesisi yapildi. Koçarli ve tüm ilçelerimizde Büyüksehir Belediyesi ve ASKI olarak altyapi ve üstyapi çalismalarimiz devam edecek.” ifadelerini kullandi.

Koçarli’da 18 km’lik kanalizasyon hatti çalismasi basladi

Koçarli’daki ASKI çalismalari hakkinda bilgi veren Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Hakan Olkaç, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Özlem Çerçioglu’nun talimatlari kapsaminda daha önceki zamanlarda Koçarli’nin bir bölümünde kanalizasyon hatlari yapilmisti. Simdi yapilmayan kisimlarla ilgili olarak kanalizasyon hatti yapimina basladik. Yaklasik 18 km’lik kanalizasyon altyapi çalismamiz olacak.200, 300 ve 400 mm çapindaki kanalizasyon borulari ilçenin degisik mahallelerine dösenecek. Bu çalismalar kapsaminda 454 adet muayene bacasi ile 895 adet parsel bacasi yapilacak. Çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor.” dedi.

ASKI’den pandemi döneminde dev yatirim

ASKI’nin 2020 yilinda pandemi kosullarinda da yatirimlarina devam ettigini belirten Hakan Olkaç, “2020 yilinda ASTIS yagmur suyu çalismamiz tamamlandi. Davutlar-Güzelçamli grup kanalizasyonu ve Akbük kanalizasyonu çalismamiz devam ediyor. Yine 2020 yilinda basladigimiz ve devam eden Nazilli ilçesi Yesil Mahalle yagmur suyu çalismasi devam ediyor. Pandemi döneminde Yenipazar ilçesinin kanalizasyon çalismasini tamamladik. 2019’dan 2020 yilina kadar 165 milyonluk çalisma gerçeklestirmis olduk. Toplam 482 km’lik altyapi çalismasi gerçeklestirdik ve çalismalarimiz devam ediyor. 77 içme suyu sondaj çalismasi yapildi. Ayni zamanda tarimsal sulama ile ilgili çalismalarimiz da devam ediyor. Pandemi sürecinde de hizli bir sekilde alt yapi çalismalarimiz ve yatirimlarimiz devam edecek” seklinde konustu.

|