AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YANGIN SÖNDÜRME TANKERİ DAĞITIMI SÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi merkeze uzak mahallelerdeki yangınlara daha hızlı müdahale edilmesi için daha önce 70 mahalleye yapılan yangın söndürme tankeri desteğini, Nazilli’deki üç mahalle ile devam etti.
Haber Tarihi: 22.01.2021
|

Insanligin nefesi olan ormanlarimiz ve çiftçilerin uzun yillar boyunca verdikleri emekleri bazen yanginlarla bir anda yok olabiliyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi de ormanlarimiz ve çiftçilerin emekleri bir anda yok olmasin diye, olasi yanginlara daha hizli müdahale etmek için merkeze uzak mahallelere yangin söndürme tankeri desteklemesini sürdürüyor.

Daha önce 70 mahalleye verilen yangin söndürme tankerleri, Nazilli Itfaiye Amirligi’nde gerçeklesen teslim töreniyle Nazilli’deki üç mahalleye daha teslim edildi. Uygulama ihtiyaç duyan diger mahalleler ile devam edecek.

Yangin söndürme tankerleri mahalle muhtarlarina teslim edilmeden önce Aydin Itfaiyesi tarafindan ön bilgilendirilme yapildi ve kullanimi uygulamali olarak gösterildi. Tankerlerin mahallelere ulasmasinin ardindan ise Aydin Itfaiyesi erleri detayli bilgilendirme yapmak için tek tek mahalleziyaretlerini gerçeklestirecek.

Bir itfaiye arazözü islevi görüyor

3 ton kapasiteli bu araçlar, traktörler çalisir haldeyken güç beslemesini aliyor ve adeta bir itfaiye arazözü islevi görüyor. Büyüksehir’in bu destegi ile tanker bulunan her mahalle,itfaiye arazözü islevi gören bir araca sahip oluyor.

“Her türlü afete karsi hazirlikli olmamiz gerekiyor”

Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Baris Altintas, “Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun projeleri kapsaminda merkeze uzak olan mahallelerimizde ihtiyaç olan bu tankerlerimizi muhtarlarimiza teslim ediyoruz. Allah böyle afetler yasatmasin ama her türlü afete karsi hazirlikli olmamiz gerekiyor. Bundan sonra da tüm ilçelerde bu çalismalarimizi yapacagiz.” dedi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Mehmet Serdar Adanir, daha önce birçok mahalleye bu tankerlerden teslim edildigini belirterek, “Bu tankerler motorlara baglanarak çalisiyor. Itfaiyede bulunan 3 tonluk bir arazözün verdigi hizmeti ayni sekilde veren bir arazözüdür bunlar. Tabiri caizse her ne kadar yangin tankeri olarak addediliyorsa da bir arazöz olarak, vatandaslarimiz bir yangin afetine maruz kaldiklarinda ilk etapta itfaiye oraya intikal edinceye kadar yanginin bastirilmasina, zararin ve Allah vermesin can kayiplarinin minimize edilmesi açisindan vatandaslarimiza çok büyük bir hizmettir” ifadelerini kullandi.

Muhtarlar bu hizmetten memnun

Hasköy Mahalle Muhtari Hüseyin Danaci, “Özlem baskana bu proje adina tesekkür ederim. Ihtiyaçti ama Allah kullanmayi nasip etmesin" seklinde konusurken,Çayli Mahalle Muhtari Ali Riza Sengün de tüm köy adina tesekkürlerini ileterek, “Köy meydanimiza koyacagiz. Ihtiyaci olan yerlere götürecegiz. Nazilli’den itfaiye gelen kadar bununla ilk müdahaleye yapmis olacagiz” dedi.

Bekirler Muhtarli Mustafa Budak dag köylerinde bunun önemli bir riski ortadan kaldiracagini belirterek “Özlem Baskan bunu gönderdigi için Allah razi olsun. Bekirler bir dag köyüdür. Bu araçlarla yanginlara müdahale etmemiz daha faydali olacaktir. Bunlari kullanmayi gençlere, aza arkadaslara gösterecegiz ve ilk müdahaleyi kendimiz yapmis olacagiz.” seklinde konustu.

|