AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE TONLARCA YEM DESTEĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi küçük üreticiye yem desteğini sürdürüyor.
Haber Tarihi: 21.01.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi küçük üreticiye yem destegini sürdürüyor. Yenipazar’da baslayan besi ve süt yemi dagitimi Sultanhisar’da devam etti. Toplamda 737 aile isletmesine 3 bin 50 hayvan için 152,5 ton yem destegi saglanacak.

Üretimin desteklenmesi ve devamliligi için kirsal kalkinma projeleri ile fark yaratan Aydin Büyüksehir Belediyesi, küçük ölçekli hayvan yetistiriciligi yapan ailelere yem desteginde bulundu.

Büyüksehir’den 152,5 ton yem destegi

Büyükbas Hayvan Yem Destegi projesi ile Aydin genelindeki 737 aile isletmesine 3 bin 50 hayvan için 152,5 ton yem destegi saglanmis olacak. Besi ve süt yemi olarak iki farkli tür yemler üreticilerle bulustu. Küçük aile isletmelerinin en yogun oldugu ilçelerden Yenipazar’da baslayan yem destekleri, Sultanhisar ile devam etti.

“Baskan bizim için fedakârligi çok yapti”

Yem destegi alan üreticilerden Nezahat Abacioglu, hayvanlara bakmanin zorlastigini belirterek, “Ne yapalim, elimizden geldigi kadar bakacagiz. Hayvan aç durmaz biz onlara bakmaz zorundayiz. Baskanimiz sag olsun geçen sene de yonca verdi, bu yil da yem verdi. Ömrü uzun olsun Baskanimizin, bizim için fedakârligi çok yapti.” dedi.

Muhtar Uymaz: Hatirlanmak çok güzel bir sey

Vatandaslarin hatirlanmaktan destek görmekten büyük mutluluk duydugunu belirten Salavatli Mahalle Muhtari Kemal Uymaz “Hatirlanmak çok güzel bir sey. 5 hayvan alti, dar gelirli vatandaslarimiz ancak bu kadar yapabilmis. Çok sevinildi ve memnuniyetle karsilandi. Hayvanciligin belini büken yem, çok pahali, onun için baya iyi oldu, Allah razi oldu. Sadece bununla degil mahallemize büyük iyilikleri bulunuyor. Yukaridaki yolumuz için üç buçuk ay kepçe orada çalisti. Pandemi döneminde Büyüksehir Belediyemiz bizi çok düsündü. Bir degil bin kere tesekkür etmek istiyorum. Her konuda yardimci oluyorlar.” ifadelerini kullandi.

Kabaca Mahalle Muhtari Hakki Özsan, pandemi döneminde aldiklari destegin anlamli olduguna dikkat çekerek sunlari söyledi: Katki katkidir,çiftçilerimiz bu yok yilda daha çok faydasi oldugunu söyledi. Tüm köy halki adina çok tesekkür ediyorum baskanima.

Baris Altintas: Çiftçimize destek vermeye devam edecegiz.

Baskan Özlem Çerçioglu’nun tarimi ve çiftçiyi destekleme projesi kapsaminda besi yemi ve süt yemi dagitimi yaptiklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Baris Altintas,“Yem ve girdi maliyetlerinin yüksek oldugu ülkenin zor sartlarinda çiftçimize destek vermeye devam edecegiz. Vatandaslarimizin Özlem Baskanimiza selamlarini aldik.” dedi.

“Özlem Baskanimiz çiftçimizin ve üreticimizin derdine derman olmayi bildi”

Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya hayvancilik yapan üreticiligi adina mutlu bir gün yasadiklarini belirterek, “Özlem Baskanimiz çiftçimizin ve üreticimizin yaninda olmayi, derdine derman olmayi bildi. Özellikle pandemi sürecinde üreticimiz ve çiftçimiz zor durumdaydi. Ilçemizde böyle bir yardim yapilmasindan son derece mutlu oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Ilçemiz adina Özlem Baskanimiza sonsuz tesekkür etmek istiyorum. Geçen hafta gübre destegi olmustu çiftçi kardeslerimize, emegi geçen herkese tesekkür etmek istiyorum.” seklinde konustu.

|