HALK EGE ET’İN 15. ŞUBESİ NAZİLLİ’DE AÇILDI

El emeği ürünlerini raflarda görmek duygulandırdı
Haber Tarihi: 20.01.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi halkin saglikli ve uygun fiyatli ürünlere ulasmasini saglayan ve raflarinda kooperatiflere yer veren Halk Ege Et subelerinin 15.sini Nazilli’de açti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayisiyla halkin uygun fiyatlarla kaliteli, saglikli, hijyenik ve güvenilir ürünlere ulasmasini saglayan Halk Ege Et, subelerine bir yenisini ekledi. Aydin ve Izmir’de subeleri bulunan Halk Ege Et’in 15. subesi Nazilli’de hizmet vermeye basladi.

Üreticiye destek, vatandasa saglikli gida

Küçük üreticilerin üretmeye devam etmesini tesvik eden, ithal degil yerli ürünlerin sofralarina ulasmasini saglayan ve özellikle kadin kooperatiflerinin ürünlerine raflarinda yer vererek kadinlarin üretim sürecindeki gücünü arttiran Halk Ege Et, tüketiciler içinde güvenilir bir adres olmayi sürdürüyor.

Yerli üretim destekleniyor

Ülkemizde gida fiyatlarindaki artis rakamlarinin yüksekligi dünya siralamalarinda zirveyi görürken; tüketicinin saglikli ve güvenilir ürünlere, ekonomik fiyatlarla ulasmasi için yerli üretimin desteklenmesi gerekiyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu kirsal kalkinma vizyonuyla yerli üretime çok büyük destek verirken, önemli bir sorunu daha ortadan kaldiriyor. Halk Ege Et subeleri ile üretici ve tüketici arasindaki aracilarin, ürüne ek maliyet yüklemesine engel olunarak, halkin ekonomik fiyatlarla alisveris yapmasi saglaniyor.

El emegi ürünlerini raflarda görmek duygulandirdi

Yeni subenin açilisina katilan Gencelli Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Hayriye Altuntas, temsilen bir ürünü rafa yerlestirdi. Duygulu anlar yasayan Hayriye Altuntas, Baskan Özlem Çerçioglu’na tesekkür ederek “Kizimiz, gururumuz, kendisini gözlerinden öpmek istiyorum. Yillarca direttik, dolandirildik, ayaga kalmamiz zor oldu. Bir daha güvenip piyasaya ürün veremedim ama güvenilir birileri bu imkani sununca, baskanimiz, gururumuz Özlem Çerçioglu çok sag olsun.” dedi.

“Kooperatifçilik olmadan bu memleket kalkinmaz”

Ürünlerin rafta görmenin mutlulugunu ifade eden Altuntas, “Çok güzel bir sey kaç yildir diretmemin karsiligini görmek beni ziyadesiyle mutlu etti. Ömrüme ömür katti diyebilirim. Bizim memleketimizde kooperatifçilik bilinci olusmamis, arada diretenler sayesinde kooperatifler ayakta kalmaya çalisiyor. Kooperatifçilik olmadan bu memleket kalkinmaz ben bunu düsünüyorum.” seklinde konustu.

Baskan Çerçioglu: Bu bir mutluluk, güven ve refah zinciridir

Halk Ege Et’i öne çikaran unsurun ürün yelpazesindeki gidalarin yerli üreticilerden tedarik edilmesi oldugunu belirten Baskan Özlem Çerçioglu, “Bir çalisma yaparken en temel önceligimiz halkin yararina ve uzun yillar hizmete edecek isler olmasidir. Halk Ege Et subelerimizde iste tam olarak bu sekilde hizmet etmektedir. Bu temeli attik ve üreticilerin gücü ve halkimizin takdiri ile 15. subeyi açtik. Bu bir mutluluk, güven ve refah zinciridir. Bu zincirin her halkasi istihdamin, üretimin, yerli çiftçinin ve kadin kooperatiflerinin güçlenmesi demektir. Bu bilinçle çalismalarimizi sürdürecegiz. Yeni subemiz Nazilli’ye hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.

|