AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE YEM DESTEĞİ

Aydın'da Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yem desteğinin mutluluğu yaşanıyor.
Haber Tarihi: 18.01.2021
|

Aydinli hayvan yetistiren küçük ölçekli aile isletmeleri yeni yila mutlu girdi. Dövize paralel olarak artan yem fiyatlarindan dolayi zor durumda kalan küçük ölçekli aile isletmelerinin imdadina Aydin Büyüksehir Belediyesi yetisti. Büyüksehir Belediyesi'nin bir istiraki olan, Aydinli üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle bulusturan Ege Yem araciligiyla yüzlerce üreticiye binlerce çuval besi ve süt yemi hibe ediliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu her zaman Aydinli üreticilerin yaninda olacaklarini söylerken üreticiler de yem fiyatlarinin çok artmasindan dolayi zorlandiklarini ifade edip Baskan Çerçioglu'na destekleri için tesekkür etti.

Aydin'da Büyüksehir Belediyesi'nin yaptigi yem desteginin mutlulugu yasaniyor. Aydin'da 5 bas ve daha az büyükbas hayvani olan üreticilere hayvan basina 1 çuval besi veya süt yemi hibe edilmeye baslandi. Pilot projede dagitimlar Yenipazar ilçesinde baslarken önümüzdeki günlerde de Sultanhisar ve Koçarli ilçelerinde dagitim yapilacak. Toplamda 737 aile isletmesinde 3 bin 50 hayvan için destekleme yapilacak.

Yenipazar Belediye Baskani Erden: Çiftçilerimiz çok mutlu

Yenipazarli üreticiler adina Baskan Çerçioglu'na tesekkür eden Yenipazar Belediye Baskani Yüsran Erden, "Türkiye'nin üretime ve üreticiye destek vermesi gereken bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin üretime ihtiyaci var ve bir üretim devrimi yasanmali. Buradaki insanlarimizin büyük çogunlugu hayatlarini topragini isleyerek ve hayvan yetistirerek kazaniyor. Dolayisiyla üretime ve üreticiye verecegimiz destek çok önemli. Bu dönemde belediyeler çiftçi belediyesi gibi çalismali. Buradaki çiftçilerimiz çok mutlu" ifadelerini kullandi.

Yenipazar Belediye Baskan Yardimcisi Ercan: Böyle bir destegi simdiye kadar kimse yapmadi

Yenipazar Belediye Baskan Yardimcisi Malik Ercan ise küçük çiftçinin durumunun gittikçe kötülesmekte oldugunu söyleyip "Aydin Büyüksehir Belediyesi çiftçilerimizi aklinda tuttugunu her firsatta gösteriyor. Bir çuval yemin çuvali yaklasik 125 lira oldu. Vatandasimiz yem alamiyor. Bu dagitim onlara destek oldu. Vatandaslarimiz çok mutlu. Böyle bir destegi simdiye kadar hiç kimse yapmadi" seklinde konustu.

'Küçük çiftçiyim, hayatimda ilk defa destek gördüm'

Gülhan Karanalli "Hayat sartlari bizleri çok zorluyor. Yem pahali, bu destek çok iyi oldu" derken desteklemeden yararlanan ve iki besi hayvani olan Sabahattin Özmen ise "Allah bin kere razi olsun. Hayatimda ilk defa bir destekleme görüyorum. Ekonomik olarak çok zorlaniyoruz. Mazotumuz çok pahali, gübrenin torbasi 125 lira oldu, yem pahali; isin içinden çikamiyoruz. Bu yem dagitimi bizi çok mutlu etti" dedi.

'Bu destek pandemi sürecinde çok iyi oldu'

Desteklemeden yararlanan Sabri Saraçoglu "Büyüksehir çiftçiye katki yapiyor. Katki katkidir; yem pahali, sikinti yemde. Eger biraz daha destek görsek daha fazla üretecegiz" seklinde konustu. Üç inegi olan ve hayvanlarindan aldiklari sütle aile ekonomilerine destek saglayan Fahrettin Keles ise "Yaklasik iki ay önce muhtarimiz bildirim yapmisti. Sevindik, mutlu olduk. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu'na bir tesekkür borçluyuz. Pandemi sürecinde çiftçinin yaninda olmalari, bize destek vermeleri bizim daha çok üretmemizi sagliyor" dedi.

|