AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Olası kuraklığa karşı beklenen kar yağışı Aydın'da başladı
Haber Tarihi: 15.01.2021
|

Bu yil geciken yagislarla birlikte kuraklik tehlikesi ortaya çikarken kurakligin yasanmamasi için gerekli olan ve beklenen kar yagisi Aydin'in yüksek kesimlerinde basladi. Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin hazirda bekletilen karla mücadele ekipleri çalismalarina kar yagisiyla birlikte baslayip ulasimin sorunsuz saglanmasi için kapanan yollarda devam ediyor. Ekipler çalismalari araliksiz sürdürürken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, araçlariyla yola çikacak vatandaslarin gerekli tedbirleri almalari konusunda uyardi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin kis mevsiminin gerçeklesebilecek olasi olumsuzluklarina karsi beklettigi ekipler ilk mesailerini yapmaya basladi. Ekipler, Aydin'in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yagisina karsi yollarin açilmasi için yogun çaba sarf ediyor. Ulasimin aksamamasi için yapilan çalismalarda açilan yollarda buzlanma olasiligina karsi özel araçlarla tuzlama çalismasi da yapiliyor. Don olaylarina karsi devam edilen tuzlama çalismalarinin yani sira ekipler kar yagisi sebebiyle kapanan yollari açmak için de seferber oldu.

Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin kar küreme çalismalari özellikle kar yagisinin yogun olarak görüldügü Kösk, Kuyucak ve Buharkent ilçelerinde yogunlastirildi.

Baskan Çerçioglu: Ekiplerimiz 24 saat hazir ve çalisiyor

Sürücüleri gerekli tedbirleri alarak yola çikmalari konusunda uyaran Baskan Çerçioglu, meteorolojik veriler isiginda ekiplerin 24 saat esasina göre çalismaya devam edeceklerini, ayrica kis mevsimi boyunca olumsuzluklara karsi hazirda bekleyeceklerini ifade etti. Baskan Çerçioglu, vatandaslarin her türlü ihtiyaç durumlarinda Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin "Hizli Çözüm Merkezi" olan 444 40 09 numarali hatti arayabileceklerini hatirlatti.

|